Nie jesteś zalogowany.
I na jednego zgraja się zjechała
Za przekleństwo nawet zamaskowane powinneś mieć natychmiast osta.
I pół ostrzeżenia za każde pomyślane, a drugie pół za powiedziane na głos przy komputerze.
I na jednego zgraja się zjechała
Notorycznie się ów jeden podkłada. Może on to lubi?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-14 20:12:11)
Ja tam jestem wyrozumiały i traktuje niektórych jak powietrze.
Jakbym się miał przejmować ludźmi o tak niskim poziomie to bym musiał się przejmować większością osób których znam w internecie.
Ja czekam na normalną rozmowę.Może się doczekam.
Gdyż ludzi których nie szanuję (czyli mam na myśli tych którzy się mnie czepiają i dogryzają) uważam za bezwartościowych a od takich ludzi nie przejmuję się co o mnie piszą.
Jak ktoś jest chętny do rozmowy na temat to będzie fajnie.
tomxxx napisał:Wszystkich bez wyjątku z wyjątkiem mnie
[roftl][roftl]
JESTEŚ MOIM IDOLEM !! [roftl]
Jakas glebsza mysl:P Wybacz tom ale smiem sadzic ze czesc(o ile nie wiekszosc) twoich wypowiedzi to prowokacja. Dlaczego mniemasz ze wszyscy ludzie ktorzy sie ciebie czepiaja sa bezwartosciowi? Swiat nie jest idealny i uwierz mi maja powody by to robic. Mam rowniez nadzieje ze to nie dziala w obie strony...
nie przejmuję się co o mnie piszą.
I to jest twoj blad. Nic do ciebie nie dociera. Przyjmij do wiadomosci ze nie zawsze masz racje i nie we wszystkim jestes najlepszy. Troche samokrytyki:)
Wracajac do Haruhi, patrze na AniDB i moim oczom ukazuje sie 6 nagrod AnimeReactor. Nie ukrywam ze jestem pod wrazeniem choc moim skromnym zdaniem Eureka7 i Mushishi powinny zostac bardziej docenione;)
No i tym się właśnie różnimy, bo ja cię mogę nie lubić, ale nigdy nie powiem, że cię nie szanuję. Albo że jesteś osobą bezwartościową. Twój problem jest taki, że ty nie rozumiesz znaczenia słów, których używasz, co już ci powtarzałem wielokrotnie, ale ja za to rozumiem, że ty od ludzi o tak niskim poziomie, bezwartościowych, których nie szanujesz, nie przyjmujesz żadnych rad, choćby przekazanych w dobrej wierze.
Dziwisz się, że ludzie się ciebie "czepiają" i oczekujesz "normalnej" rozmowy - czyli takiej, w której będziesz rozmawiał sam ze sobą, czy ty naprawdę tego nie zauważasz? Czego ty żądasz od ludzi, skoro na wstępie zaznaczasz, że każdy, kto ma inne zdanie od twojego (z zaznaczeniem, że twoje jest tym "jedynym właściwym"), jest głupkiem itp itd? Sam napisałeś mi coś takiego: "A co sądzisz o xxx.pl ????
Wg mnie moderatorzy tego forum to kompletni kretyni. I wydaje mi się że mnie tam nie lubią chociaż dosłownie im tego nie mówiłem." Naprawdę nie daje ci to do myślenia? Nie widzisz jakiejś sprzeczności w tym:
Ja tam jestem wyrozumiały i traktuje niektórych jak powietrze.
?
Powiem wprost, że najchętniej po prostu olałbym twoje posty na forum i twoje pm'y, ale tego nie zrobię, bo raz, że staram się kroczyć Jasną Stroną Mocy (to odnośnie pm'ów), a dwa, że jestem na tym forum od jego powstania, lubię je i przez wzgląd na to będę realizował to, o czym ludzie pisali w wątku o dzieciach neo. Powinienem ci to wszystko wysłać na priva, ale napiszę tutaj, z nadzieją, że może w końcu trochę się zastanowisz, dlaczego na każdym forum, na jakim się pojawiasz, ludzie traktują cię w pewien określony sposób.
Wracajac do Haruhi, patrze na AniDB i moim oczom ukazuje sie 6 nagrod AnimeReactor. Nie ukrywam ze jestem pod wrazeniem choc moim skromnym zdaniem Eureka7 i Mushishi powinny zostac bardziej docenione;)
Eurekę i Mushishi zaczęto nadawać jeszcze w 2005, a Haruhi już w 2006. Może dlatego nie doszło do bezpośredniej konfrontacji. Mushishi jest, wg mnie, srodze handicapowany ubogim dyzajnem postaci (żadna to awangardowość, tereferekuku) i dobranockowością (w Kino no Tabi, Arii, oraz Windy Tales dobranockowość mi nie przeszkadzała, podczas gdy w Mushishi przyczynia się do marnacji potencjału). Po raz kolejny wyszło na to, że nieważne jak wysoko mierzyli twórcy - ważne jak wysoko trafili. Pod tym względem Haruhi przedstawia się lepiej od Mushishi. Trudno sobie obiecywać Bóg wie co patrząc na rysunki, ale już scena z gołębiami przejeżdża widzowi po kręgosłupie i cały pierwszy odcinek zachwyca realizmem przedstawionego świata.
Żeby nie było offtopa: Haruhi jest spoko i to Yourichi kij w oko.
A co do toma: to są prowokacje, on to specjalnie pisze i śmieje się w domu, że mu odpisujecie. Niewykluczone, że jest nawet inteligentną osobą, tylko ma chore hobby.
A co do toma: to są prowokacje, on to specjalnie pisze i śmieje się w domu, że mu odpisujecie. Niewykluczone, że jest nawet inteligentną osobą, tylko ma chore hobby.
Przypuszczam, że nie miałeś dotąd przyjemności korespondować z nim prywatnie.
lb333 napisał:A co do toma: to są prowokacje, on to specjalnie pisze i śmieje się w domu, że mu odpisujecie. Niewykluczone, że jest nawet inteligentną osobą, tylko ma chore hobby.
Przypuszczam, że nie miałeś dotąd przyjemności korespondować z nim prywatnie.
Otóż to.
A w prywatnej korespondencji nie można udawać debila?
Można, ale udawać też trzeba umieć.
No tak, tom nie najlepiej udaje. Najgorszy idiota nie zacząłby wypowiedzi w ten sposób:
Wspaniałe anime i chyba każdy tak samo myśli.Bo ten kto powie coś złego na temat tego anime albo powie że mu się nie podoba to jest jakiś dziwny i tym podobne.
Widać, że liczył na odpowiedź Freemana. Napisał tak, bo wcześniej mu na to zwracaliście uwagę.
Wracając do Haruhi: może mi ktoś przypomnieć chronologiczną kolejność odcinków?
Obejrzałbym sobie jeszcze raz.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-03-14 22:02:42)
Będą chętni?
[APeopleRaw]_Suzumiya_Haruhi_no_Yuuutsu_-_01_[DVD][704x480_x264_AAC][88992C58].mp4
[cytuj]Rozmiar pliku : 390 MB
Wideo
Kodek : H.264
Info : H.264 (3GPP)
Przepływność bitów : 2047 Kb/s
Szerokość : 704
Wysokość : 480
Proporcje : 4/3
Przepływność ramek : 25.563 r/s
bity/(piksele*ramki) : 0.237
Czas trwania : 24min.
Audio
Kodek : AAC LC
Przepływność bitów : 165 Kb/s
Kanał(y) : 2 kanały
Częstotliwość próbko : 48 KHz
Czas trwania : 24min.[/quote]
Podpowiedź: 02 jest pierwszy, a pod koniec każdego odcinka, w zapowiedzi następnego Haruhi podaje numer tego, który jest kolejny wg chronologii, natomiast Kyon ją poprawia i podaje numer kolejnego wg numeracji (raz wychodzi na to samo).
Coraz bardziej podoba mi sie ta rozowa:)
~Obiwanshinobi, Mushishi w pewnym stopniu przypomina mi Mononoke. W obu przypadkach czulem sie zaczarowany oryginalnoscia, pomyslem i "dojrzaloscia" swiata przedstawionego. Suzumiya Haruhi no Yuuutsu nie jest zle lecz w moich oczach wyglada dziecinnie. Znacznie bardziej wole humor jaki zaprezentowali nam tworcy School Rumble. Znacznie bardziej podobaja mi sie postacie z Eureki:)
Żeby nie było offtopa: Haruhi jest spoko i to Yourichi kij w oko.
Podobnie jak kolega(mam nadzieje sie nie krece sobie w tym momencie stryczka)bardziej sklonny bylbym zapisac sie do fanclub'u Haruhi niz Yourichi.
A będzie torrent?
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
A będzie torrent?
Jak będą chetni to będzie i torrent.
Hallo, Ziemia, ta postać nie istnieje!! mieszasz realizm z fikcją !!
chłopie, to się leczy
Może do niego śpiewał David Bowie w Space Oddity:
Ground control to major Tom
Ground control to major Tom
Take your protein pills and put yoru helmet on
Can you hear me, major Tom?
(Cyt. z pamięci, Cyt! Iskierka zgasła)
Mushishi w pewnym stopniu przypomina mi Mononoke. W obu przypadkach czulem sie zaczarowany oryginalnoscia, pomyslem i "dojrzaloscia" swiata przedstawionego. Suzumiya Haruhi no Yuuutsu nie jest zle lecz w moich oczach wyglada dziecinnie. Znacznie bardziej wole humor jaki zaprezentowali nam tworcy School Rumble. Znacznie bardziej podobaja mi sie postacie z Eureki:)
Kiedy w Mushishi słyszę wokal Rentona z Eureki (ten kaligraf, czy też rysownik w jednym z pierwszych odcinków), ale typunio wygląda jak statysta ze zbiorowej sceny w Naruto wycięty, trudno mi nie odczuwać zawodu. Są takie anime, w których "nie miałbym nic do dodania": Kino no Tabi i Windy Tales (może w Windy Tales trochę zmieniłbym kolejność odcinków, bo chyba dwunasty podumowuje całokształt najpełniej a chronologia nie jest w tym serialu najważniejsza). Mushishi do nich nie należy, jest niedorobiony - tak to odbieram. Może za dużą część budżetu w tła wpakowali, a za małą w postaci?
Eureka ma więcej odcinków od Suzumiyi, co pozwala się bardziej zżyć z postaciami i w ogóle ten serial porusza nieco inną tematykę. W Smętku Haruhi obeszło się bez tragizmu, którego w ogóle mi tam nie brakuje. Postaci w obydwu są dla mnie the best. Z Nagato faktycznie chciałoby się w Diablo zagrać, bo w to nie można samymi hotkeyami rypać. Gdyby jej dać lagującą, zabrudzoną mysz z kulką, zrobiłoby się całkiem interesująco. Oczywiście bez oszukiwania i najlepiej po LAN-ie.
P.S. W jedynkę. Hardkor muß sein!
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-14 22:45:10)
Hmm temat O wszystkim i o niczym...
A to dlatego jest przyzwolenie na ten bajzel który robicie...
Te odcinka z gigeshare nie można ściągnąć.Wadliwy link.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-14 22:42:56)
Hmm temat O wszystkim i o niczym...
A to dlatego jest przyzwolenie na ten bajzel który robicie...
Te odcinka z gigeshare nie można ściągnąć.Wadliwy link.
Mozna...