#21 2007-03-13 21:05:46

Quithe
Użytkownik

Odp: Kanon, Czy warto?

Tak, gdzie? xD
Odnośnie Twojego zastanawiała się czy zrobiła to czy nie. Bankowo, innego wyjścia nie ma xD

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#22 2007-03-13 22:19:28

tomxxx
Zbanowany

Powiem w skrócie że jeśli kogoś śmieszą smutne sceny np jak ktoś umarł itp i było to pokazane w smutny sposób to należy obowiązkowo zaprzestać oglądania anime bo wywiera negatywne skutki na psychikę.Jeśli ktoś jest normalny to nie śmieszą go smutne rzeczy nawet pokazane w trochę nieudolny sposób.
Jak ja nie lubię takich luzaków których prawie wszystko śmieszy.
Air było np bardzo smutne i poza niektórymi śmiesznymi scenkami nie ma tam nic śmiesznego.

#23 2007-03-13 22:29:36

Quithe
Użytkownik

tomxxx napisał:

Powiem w skrócie że jeśli kogoś śmieszą smutne sceny np jak ktoś umarł itp i było to pokazane w smutny sposób to należy obowiązkowo zaprzestać oglądania anime bo wywiera negatywne skutki na psychikę.Jeśli ktoś jest normalny to nie śmieszą go smutne rzeczy nawet pokazane w trochę nieudolny sposób.
Air było np bardzo smutne i poza niektórymi śmiesznymi scenkami nie ma tam nic śmiesznego.

Freestyler sraka maka fołn xD
Idąc za ciosem trzeba jeszcze wspomnieć o ludziach, którzy śmieją się na horrorach, gdy ciało jest rozrywane na strzępy oczkod Stary, powiedz mi co do tego ma oglądanie anime? Myślisz, że to tego wina? W takim razie nie powinienem nic oglądać i nic czytać. Chodzi o sposób przekazania treści, ten do mnie nie trafia. Przy Elfen Lied np. się wzruszyłem w pewnym momencie, i to nie dlatego, że krew tryskała na wszystkie strony. Sytuacja była dobrze zaprojektowana. I o to się to wszystko rozbija.
Pewnie bym się nie śmiał, gdyby to była sytuacja "z życia wzięta". Trzeba mieć dystans, wszystkim się tak przejmujesz? Boli cię, że ktoś tam kojfnął? Mnie nie, śmieję się z tego, żeby odreagować denność tej serii, nic innego mi nie zostaje oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#24 2007-03-13 22:32:56

Piter666
Użytkownik

Dla mnie Air było po prostu do d[cenzura] (wytrzymałem 2 epki chyba). Kanona oglądałem już wieki temu - bardzo mi się wtedy podobał, obecnie oglądam edycję 2006 i też złego słowa nie mogę powiedzieć - myślę, że warto się zainteresować tym tytułem. Kanon swoją tajemniczością przypomina mi grę Nocturnal illusion (kto grał, będzie wiedział o co chodzi) slina

#25 2007-03-13 22:33:16

Mavet
Użytkownik

zauwazam tutaj ze robicie ta serie na sile... czyz sie nie myle ? -.- albo suzaku robi bo lubi mai a ty robisz korekte na sile tak czy siak ktos cos robi na sile...

#26 2007-03-13 22:34:43

tomxxx
Zbanowany

Oczywiście że chodzi o sposób pokazania.
Ale nie po to coś jest dramatem żeby robić jakiegoś nie powiem kogo i się z tego śmiać.
Oczywiście we wszystkim są wyjątki.Ale najczęściej coś smutne takim jest.
Bo jest coś takiego jak muzyka.
I ona ma największy prawie wpływ na odbiór danej sceny.
Air było cudowne chociaż mogli zmienić zakończenie.

Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-13 22:35:52)

#27 2007-03-13 22:37:03

grejpfrut
Użytkownik

Mavet napisał:

zauwazam tutaj ze robicie ta serie na sile... czyz sie nie myle ? -.- albo suzaku robi bo lubi mai a ty robisz korekte na sile tak czy siak ktos cos robi na sile...

co to za różnica skoro są dobre napisy? smile

//ignore ~tomxxx - mode on.

#28 2007-03-13 22:52:33

suzaku
Użytkownik

Nie, ogólnie podejście jest nowatorskie. Delektuję się muzyką i animcją.
A nawet jeśli serii nie lubię, staram się wczuć w sytuację bohaterów, by najlepiej oddać realizm sceny.
Dziękuję za uwagę.

#29 2007-03-13 22:53:29

Quithe
Użytkownik

~Mavet, ale jak już ~grejpfrut wspomniał nie odbija się to na jakości suba. Poza tym szeroko już wspominana polityka grupy: kończenie zaczętej serii. A że od początku robię korektę, to trwam przy tym do końca.

~tomxxx, znasz takie pojęcie jak tragikomedia? Bez intencji twórców dramat może się w nią przerodzić oczkod A tłumaczenie smutności danej sceny muzyką jest chwytaniem się brzytwy. Ona może co najwyżej to spotęgować. "Największy prawie" jak jest z prawie wiadomo xD
O proszę, Air ma jednak słaby punkt, nie jest idealny xD

Dobra, też już włączam "ignore mode", bo szykuje się kolejne błędne koło.

EDIT
~lukio, ano, właśnie pojawił się sub by Tak Naprawdę Kanon Jest Be Team hehe

Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-13 23:03:49)

#30 2007-03-13 22:56:22

lukio
Użytkownik

nie zastanawiac sie tylko ogladac 23 ep :]

#31 2007-03-13 23:04:16

suzaku
Użytkownik

Właśnie.

#32 2007-03-13 23:26:17

nameku
Użytkownik

Dla mnie wyciskaczem łez był ostatni ep Samurai Champloo smile_big

Air... ściągnąłem, bo kumpel mi polecił. Nic nadzwyczajnego, aczkolwiek łezkę można uronić w pewnym momencie. Być może zainteresuję się Kanonem.

#33 2007-03-15 10:00:56

Mavet
Użytkownik

niedlugo ostatni ep kanona ... wybije moja ostatnia godzina ;_; ja chce wiecej kanona ....

#34 2007-03-15 10:21:59

Hatake
Użytkownik

tomxxx napisał:

[roftl][roftl] I tym mnie zabiłeś ze śmiechu:-D Wezmę przykład z kubika: jesteś moim idolem! smile_big
1. zacznijmy od tego, czy my jesteśmy normalni:P
2. śmieję się z tego co lubię
3. jak scena jest kiczowato zapodana (no, zaprojektowana) to czemu miałbym płakać, kiedy mi się śmiać chce...
4. i co mi tu płakać po umierającej postaci, która tak naprawdę nie istnieje i jest tylko komputerowym zapisem animacji i obrazów, która nakładana jest na tła i zapisana do AVI XD
5. tomuś... zjechałeś nas ostatnio, że robimy offtop, teraz się przypatrz chłopino na ten temat i zobacz jak sam zacząłeś... może coś ci zaświta w tej makówce^^

Dobra koniec offtopu na temat toma, ingore mode on, tak:)
Mi się kanon bardzo spodobał, ze względu na muzykę, za to że wyszedł w HD XD, animacja nie jest taka zła, nie widać ewidentnych niedopracowań przynajmniej, kreska fakt trochę przesłodzona, ale jak się wkręcisz w fabułę, to w ogóle ci nie będzie przeszkadzać:P
Właśnie fabuła: sprawia wrażenie wycięcia kilkunastu/kilkudziesięciu dni z życia głównego bohatera, aczkolwiek przeżywa niesamowite przygody i poznaje nowych ludzi którzy po jakimś czasie ... nie spojleruje:P Imidż większości postaci też jest bardzo fajnie zrobiony, szczególnie podoba mi sie to "uguuu" od Ayu i "ahaha" od tej koleżanki Mai, nie było też złe "aaauuu" od Makoto:-D Ogółem fajne i specyficzne charakterki mają te postacie:P I jak mówili wcześniej, najwyższych lotów anime to nie jest, ale kto co lubi, mi się podobało i dałbym mu mocne 9/10 (kilka motywów mnie tam wkurzylo xD).
A o napisach suzaku się nie wypowiadam, są od tego komentarze, a poza tym, każdy autor robi napisy jak mu się podoba:P

EDIT: Wybaczcie, że tak troche pomotałem w słowach, ale nie rozbudziłem się jeszcze do końca:P

Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-03-15 10:24:20)

#35 2007-03-15 19:17:22

tomxxx
Zbanowany

Hatake makówkę to ty sam masz ale bez maku.
Co do umierającej postaci to należy pomyśleć że ona jest prawdziwa.Że naprawdę żyje.
Bo jak będziesz sobie wmawiał że to tylko animacja to z takim podejściem po co to oglądasz.
Oczywiście że nie wszystko co ma być smutne wychodzi idealnie i takie jest.
Więc widzę że niestety jeszcze wielu rzeczy nie rozumiesz.

#36 2007-03-15 20:07:16

Hatake
Użytkownik

tomxxx napisał:

Hatake makówkę to ty sam masz ale bez maku.
Co do umierającej postaci to należy pomyśleć że ona jest prawdziwa.Że naprawdę żyje.
Bo jak będziesz sobie wmawiał że to tylko animacja to z takim podejściem po co to oglądasz.
Oczywiście że nie wszystko co ma być smutne wychodzi idealnie i takie jest.
Więc widzę że niestety jeszcze wielu rzeczy nie rozumiesz.

LOL! Ej, jak oglądam, to potrafię wczuć się w klimat i nie wmawiam sobie różnych głupot tak jak ty przy oglądaniu...
A powiedz mi... jak ja sobie mogę wmawiać, że ta postać NIE JEST prawdziwa, kiedy to najszczersza prawda? Wiesz, nie wiem jak ty, ale ja jestem raczej realistą i jak mam płakać nad kilkudziesięcioma pikselami, które akurat umierają, to dziękuję XD Oczywiście mówię tu o scenach takich zkaszanionych.
Zrozum człowieku, każdy ma inne nerwy i czuje coś w różnym stopniu, to, że ty sobie tam wypłakujesz oczy bo jakaś Misato-chan umarła, bo ją tir przejechał, to nie znaczy, że ja musze płakać, kiedy np. dla mnie ta scena była denna, albo wręcz śmieszna.
Tak się podniecasz, a innych jedziesz, bo mają świadomość, że na anime świat się nie kończy i do szarej rzeczywistości wrócić trzeba. Może skocz z dachu bloku, albo rzuć się pod rozpędzonego tira, bo cię nie rozumieją inni ludzie (czyt. wyśmiewają). Skoro tak ubóstwiasz anime, to powinieneś za nie oddać życie, przecież starożytni oddawali swoje życia w ofierze dla swojego Boga.[shithappens]
Dobra, ignore on dla toma bo znów robi chłopak offtopa, a inni odpisują, bo nie mogą...

#37 2007-03-15 21:05:57

tomxxx
Zbanowany

No ty chyba nie rozumiesz.
Przecież wyraźnie zaznaczyłem że niektóre smutne sceny marnie im wychodzą ale ty jak zwykle uogólniłeś wszystko.
Gdzie Misato-chan przejechał tir ?
Ja nie ubóstwiam anime ale nie ma przyjemności z oglądania anime jak sobie pomyślę że to tylko rysunki,pixele itp .Rozumiesz teraz ?
Oczywiście każdy podchodzi po swojemu i ma do tego prawo.
Że to anime to wcale nie znaczy że będzie mniej smutne niż np śmierć prawdziwej ale obcej dla mnie osoby.
Bo często anime jest o wiele smutniejsze niż rzeczywistość np Saikano.

#38 2007-03-15 21:28:26

Zgrzyt
Użytkownik

tomxxx  proszę cię o jedno nie pisz w tematach które złożyłem.....[cenzura] mnie to obchodzi kiedy płaczesz i z jakiego powodu się zruszasz zadałem pytanie (patrz na tytuł tematu) i chce odpowiedzi na nie ..lub też coś związanego z tytułem a nie jakiś pokurwionych pierdół którymi mogę sobie podetrzeć....Weź bądź tak miły i wyjeb klawiaturę przez okno lub połam sobie palce lub cokolwiek tylko nie pisz w założonych przezemnie tematach

Ostatnio edytowany przez taipan (2007-03-17 09:11:19)

#39 2007-03-15 22:10:29

Psychopata
Użytkownik

Anime do bani, odradzam z całego serca.

#40 2007-03-15 22:10:36

_KiRA
Użytkownik

Kanon great seria, szczególnie ta druga... w pierwszej postacie wyglądały, jakby miały kocie mordy xD (i to dosłownie, wyobraźcie sobie kota, realnego albo z anime i porównajcie z pierwszym Kanonem xD). Kreska jest świetna... po prostu lubie styl ze studia Key... Air to samo (głównie za kreske go lubie)... seryjka na jeden raz (AIR)... poza tym szykuje się na ten rok pewna kinówka z owego studia smile. Co do anime (ogolnie)... ja je ubóstwiam ponad wszystko (ponad rodzine, szkole, znajomych itd.)... ale nigdy w życiu nie będę publicznie "świrował pawiana", że o mało co sie nie poryczłaem i tak dalej, jeśli taka sytuacja jest, to zachowują ją dla siebie, a nie chwialę się na lewo i prawo i w dodatku nie szukam współczucia czy kij go wie czego jeszcze. Pewne rzeczy trzyma się dla siebie, albo gada sie ewentualnie na gg... bo na forum to nie przejdzie. I żeby nie bylo ze stawiam sie po ktorejs ze stron - bo jestem w 100% neutralny. Po prostu czytając oba offtopowe tematy nie wiem czy mam się smiac czy litowac... Dobra wracając do kanona... muza świetna, fabuła dramatyczna i humorystyczna xD, OP i EN to majstersztyk xD (ciekawostka: nie wiem czy wiecie, ale OP z K2006 nie jest wcale nowy a to dlatego, ze byl juz wykorzystany w poprzedniej odslonie, a ponadto jeszcze wcześniej wystepował jako muzyka przewodnia w OPie w grze jezor - ale i tak jest git). Kilka momentów - zawał ze śmiechu, kilka @_@, kilka o__O. Nie chce mi sie juz pisac...

Stopka forum

© Animesub.info 2025