Nie jesteś zalogowany.
Jabym powiedział SUWOJJJ!!!
A nie SUGOI?:P
Może i tak, poprostu pisałem ze słuchu.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-09-11 02:47:20)
Może i tak, poprostu pisałem ze słuchiu.
to chyba ktoś nie wyraznie mówił:P. Swoją drogą, niezłe to niecałe 20 sekund a jeszcze bardzo powoli to składał ktoś, muszę moją mamę tego nauczyć.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-07 17:01:10)
Znalazłem taki Blog, czy jak to sie nazywa.
Musze przyznać że człowiek ma niezłe szczęście tak mieć.
Chyba jest z wymiany japońsko-amerykańskiej, tak się domyślam.
Naprawde fajnie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D
Oto i ten link>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Już nie lubie kolesia
Już nie lubie kolesia
Ale fajnie tak mieć:D:D:D.
Bajka , Bajka - Marzenie <heh,heh>
ale z pewnością do Spełnienia !
ciekawe , nie powiem , kolejny blog z japonii
Hej Zgrzyt, ja bym nie promował naszej polskiej mody w Japonii. Gdy myślę, że może być więcej szubrawców i hooliganów w Japonii, takich jak Polaków, to nie mam już ochoty do zwiedzenia tego kraju.
Pomyślmy, jak wiele by to zmieniło. Już widzę nowo powstałe anime oparte na polskich zwyczajach. Scenariusz:
Grupa 14-letnich młodzieńców stoi przed bramą, zaczepiając byle kogo, z byle powodu (ot tak, gdyż ten ktoś na nich spojrzał).
Gdybym miał dostawać złotówkę od każdego usłyszanego zdania typu: "Co się ku*** patrzysz, chcesz w ryj?!", miałbym niezłe dochody. Przykro mi to stwierdzać, ale tak to już jest w Polsce, gdzie dzieciaki wdają się w kryminał. Nie życzę więc Japończykom takiego "lajfstajlu" ;]
Gdybym miał dostawać złotówkę od każdego usłyszanego zdania typu: "Co się ku*** patrzysz, chcesz w ryj?!", miałbym niezłe dochody. Przykro mi to stwierdzać, ale tak to już jest w Polsce, gdzie dzieciaki wdają się w kryminał. Nie życzę więc Japończykom takiego "lajfstajlu" ;]
Nie chcę tutaj krytykować Polski ani Polaków, bo wiadomo każdy jest inny i nie można każdego wrzucać do szufladki ze stereotypem przeciętnego Polaka, ale niedawno czytałem pewną książkę i był tam pewien przykład. Otóż pojedź sobie na jakikolwiek zagraniczny dworzec czy inne miejsce za granicą, wybierz jedną osobę i zacznij się w nią wpatrywać. Wpatruj się tak długo aż ona pochwyci twój wzrok. Co zrobi? Jest niemal pewne, że się uśmiechnie i uśmiechnięta odwróci wzrok. Zrób to samo na polskim dworcu... a jest niemal pewne, że zamiast uśmiechu zostaniesz obdarzony wiązanką w stylu: "Co się k... gapisz. Chcesz w ..."
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-08-02 21:02:40)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Nie chcę tutaj krytykować Polski ani Polaków
...deklarujesz, po czym krytykujesz. Wbrew sobie?
Powtórzę się: Japończyków podziwiam z wielu powodów, ale tzw. humanizm jest mocniejszą stroną naszą, niż ich (z tego, co wiem o ich kulturze). Wojna na pacyfiku to tylko jeden z argumentów przemawiających za słusznością tej tezy.
Co innego przestrzeganie etykiety i egzystencja wewnątrz kulturowej prezerwatywy, a co innego współczucie, dobra wola i takie tam.
Oto strona ze zdjęciami o japońskich wynalazkach.
Japończycy stworzyli maszyne kroczącą, jakby wyjętą ze Star Wars.
PS: Obrazek to link
LInk nr 2 z komentarzem po nippon
No i link3
Nazwa Machiny to: Land Walker 2
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-03-18 15:26:06)
new version amazing robot asimo
NAPRAWDE NIESAMOWITE
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-03-19 01:38:33)
Podpadniesz Japończykowi to masz kłopot do końca życia
Następna porcja linków
sushi iiiiiiiii
Dzisiaj pierwszy raz jadłem pałeczkami i muszę przyznać że to ciekawe doświadczenie.
Przede wszystkim myślę że w ten sposób nie można się zbytnio przejeść. Ogólnie powiem że fajnie było.:P