Nie jesteś zalogowany.
"UPC Polska, wiodący dostawca potrójnej usługi: telewizji, internetu i telefonii, od jutra znosi limity pobierania danych dla chello classic i chello light. Oznacza to, że klienci aż czterech z pięciu usług dostępu do internetu UPC (chello ultra, chello plus, chello classic i chello light) będą mogli pobierać dane z internetu bez oglądania się na limit. UPC Polska znosi limity w ramach dotychczasowej opłaty abonamentowej."
Właśnie dopiero to zauważyłem!
Check even this out!
http://www.upc.pl/pdf/parametry_techniczne_032007.pdf
P.S. [roftl]A dziś jeszcze pisałem na forum, że mam limit 30 GB xD
No limits[madrala]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-11 21:45:34)
Piękna sprawa.
To jednak jest (znaczy, był ) gorszy dostawca internetu niż TP? =)
dobra ale czy to znaczy że te osoby które mają już podpisane umowy także nie będą mieć limitów????
~danio@Taaaak! No właśnie o to chodzi!
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-11 21:27:12)
no to zajebista sprawa 30 giga to trochę było za mało jak dla mnie hehe
Właśnie dopiero to zauważyłem!
Check even this out!
http://www.upc.pl/pdf/parametry_techniczne_032007.pdfTo tyle... fomr now on the world is mine
A odchodząc od tematu: czemu ludzie mający problemy
z językiem polskim ("właśnie dopiero"? )
usiłują pisać po angielsku, który sprawia im jeszcze większe problemy?
Druga sprawa, że limit (choćby i 25GB) spokojnie powinien starczyć,
bo nie zdarzył mi się miesiąc, w którym dałbym radę obejrzeć 25GB video, etc*,
no chyba że ktoś targa wszystko w rozdziałkach HD [roftl]
* - etc -> przetrawienie w miesiąc 25GB czegokolwiek
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2007-03-11 21:45:26)
~fuchikoma - zazdrościsz, że w ogóle znam angielski? a błędy robię i wisi mi to... Najważniejsze, że limitu nie mam xD
Pewnie, że można ściągnąć więcej w miesiącu niż 25 GB. Wczoraj, jednego dnia ściągnąłem 9 GB ^^ wg. mojego licznika xD - i teraz na dobitkę!! SCIĄGAŁEM Z GIGESHARE z MAKSYMALNĄ PRĘDKOŚCIĄ!! Ściągnąłem pewnie tak dużo, że nawet tego nie zauważyłem... cóż download download download download download download
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-11 22:00:19)
no wiesz Trzeba ściągnąc jak najwięcej na wypadek światowej zagłady internetu..
hm ja o sprawie wiem od 28 lutego kiedy to niespodziewanie mi et wrocil do normalnego transferu po przekroczeniu limitu juz 14 lutego wiec wiedzialem ze cos jest nie tak zaraz zadzwonilem do upc a tu niespodzianka ze zniesli mi limita chyba njalepszy dzien w tym roku
~fuchikoma tak jeśli jesteś jedynakiem to możliwe że nie przekroczysz np 25 giga ale jeśli masz rodzeństwo i każdy coś ściaga to uwierz mi że limity bardzo przeszkadzają
A ja i tak zmieniam z Chello na Astera(jest za drogie:za 3mb łącze bulić 120 zyla.A w Asterze pomykam sobie na 4mb/6mb za 100zł oczywiście bez limitu:).~danio jak przekroczysz 30 giga i ci nie zwolnią neta do prędkości modemowej to daj znać;)
~danio@ jeśli masz rodzeństwo albo jeśli twoi starzy dużo ciągną...:/
To dziwne cloud28 też w lutym przekroczyłem limit i net wrócił mi do normalnej prędkości dopiero 1 marca.Można wiedzieć jakie masz łącze???
Druga sprawa, że limit (choćby i 25GB) spokojnie powinien starczyć,
bo nie zdarzył mi się miesiąc, w którym dałbym radę obejrzeć 25GB video, etc*,
no chyba że ktoś targa wszystko w rozdziałkach HD [roftl]* - etc -> przetrawienie w miesiąc 25GB czegokolwiek
25 gb - 6 zwykłych dvdiso (trochę więcej niż 25 gb nawet ale nvm). nie jesteś w stanie obejrzeć 6 filmów miesięcznie?
btw. czy targanie wszystkiego w rozdziałkach hd (jeśli są) jest dziwne? Oo
z wyciągnięciem 25 gb miesięcznie nie mam żadnego problemu, ściągam najczęściej 2-3-4 razy tyle...
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2007-03-11 22:12:13)
ja nie znam czegoś takiego jak limit mama Netie 2,5 mega i muszę powiedzieć, że nie mam co ściągać ;( zasysam wszystkie anime jakie teraz wychodzą (zarówno hardsuby jak i rawy Xd ) i nawet sięgam po torrenty z całymi seriami i myślę, że dziennie zasysam około 5-10 giga no i mój brat coś tam ściąga, czyli codziennie wychodzi coś tak 10 giga albo i więcej
ja mam 1,5 mb lacze ja sobie przyszedlem ze szkoly 28 a tu patrze ze znowu moge grac w guild warsa bez lagow i zaraz zmierzylem sobie predkosc lacza i wszystko bylo oki
Te limity w chello mi nie przeszkadzały... W każdym miesiącu przekraczałem limit. Tylko raz jak jeszcze classica miałem to jak ściągnąłem 75gb to mi obniżyli prędkość. Ale przy plusie jak jeszcze limit byl (50gb) to sciagalem po 120 i normalnie chodzilo Dla mnie chello rox xD
mi tam tez nie obnizali transferu dopoki nie sicagnolem tak z 6 miesiecy z rzedu za duzo i do tej pory zawsze pameitali zeby mi ucinac neta
ja nie znam czegoś takiego jak limit mama Netie 2,5 mega i muszę powiedzieć, że nie mam co ściągać ;( zasysam wszystkie anime jakie teraz wychodzą (zarówno hardsuby jak i rawy Xd ) i nawet sięgam po torrenty z całymi seriami i myślę, że dziennie zasysam około 5-10 giga no i mój brat coś tam ściąga, czyli codziennie wychodzi coś tak 10 giga albo i więcej
po pewnym czasie ci się znudzi > jak będziesz miał kilkaset gb nieobejrzanych serii i pełno ponagrywanego w kilku kopiach gówna które ci się nie spodoba po kilku odcinkach ;] albo jak na dvd zbankrutujesz ;]
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2007-03-11 22:31:04)