#41 2007-03-10 14:26:38

skam123
Użytkownik

Odp: Pochwalić sie chciałem.

FranzKafka napisał:

Tu się nie zgodzę, bo nie trzeba być polonistą ażeby oceniać czyjś styl!
Ja nie zorbiłem tego z grzeczności, ale też uważam, że momentami zarówno język, jak i jego styl mocno kuleje.
(Żeby nie było, udzielam się w największym Polskim portalu młodych poetów i dwa z moich wierszy oraz jedno opowiadanie było nominowane do najlepszych w danych kategoriach, więc ja już co nieco o stylu wiem jezor)

zamieść któryś z nominowanych wierszy tutaj, pewnie niektórzy będą ci wytykać błędy smile_big

8e91e6824c8563f6m.jpg

#42 2007-03-10 14:31:39

Quithe
Użytkownik

skam123 napisał:
Quithe napisał:
skam123 napisał:

<lol> nie rozumiem dokładnie o jaką autoprezentacje chodzi?? autorzy mają coś z tego że zamieszczają tam swoje teksty ??

Tak, w darmowy sposób się promują. Czas nauczyć się czytać ze zrozumieniem.

chodziło mi o skutki promowania!! o rzeczy bardziej szczegółowe a nie ogólne. promować to ja się teraz mogę promować pisząc tego posta ale co mi da taka autopromocja ??
Czas nauczyć się czytać ze zrozumieniem.

Chodzi o niewykorzystywanie takiego typu strony do własnych celów, jeżeli ma sie współudział w tworzeniu. Jest od tego masa innych stron. Tyle.

Ja także nie przeczytałem całego tekstu. Spasowałem w miejscu, w którym samobójca gada w śnie z tą laską. A dlaczego wymiękłem? Bo mi się styl nie podobał, a błędy w pisowni nie pomagały w odbiorze. Poza tym były luki w ciągu przyczynowo-skutkowy, przynajmniej dla mnie.

Co do pisowni wiadomego słowa. Profesor Miodek powiedział tak: obie formy są poprawne, a wersja przez samo "h" ma wydźwięk obraźliwy, gdy kierujemy te słowo do jakiejś osoby.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#43 2007-03-10 14:32:59

Obiwanshinobi
Użytkownik

skam123 napisał:

Obiwanshinobi- nawet nie fatygowałeś się żeby przeczytać cały tekst, i wytykasz mu błędy??

Tak.

#44 2007-03-10 14:46:56

FranzKafka
Użytkownik

skam123 napisał:
FranzKafka napisał:

Tu się nie zgodzę, bo nie trzeba być polonistą ażeby oceniać czyjś styl!
Ja nie zorbiłem tego z grzeczności, ale też uważam, że momentami zarówno język, jak i jego styl mocno kuleje.
(Żeby nie było, udzielam się w największym Polskim portalu młodych poetów i dwa z moich wierszy oraz jedno opowiadanie było nominowane do najlepszych w danych kategoriach, więc ja już co nieco o stylu wiem jezor)

zamieść któryś z nominowanych wierszy tutaj, pewnie niektórzy będą ci wytykać błędy smile_big

Zaiste byście mnie zniszczyli (reprezentuję dość cięzki styl ;|), ale może zamieszczę jakieś opowiadanko w tym serwisie na tanuki jezor tylko nie wiem, czy tam aby czasem nie mogą znajdowac się same opowiadanka fantasy (niech mnie ktoś oświeci?:P)

#45 2007-03-10 14:53:08

Freeman
Użytkownik

skam123 napisał:

Freeman- mógłbyś napisać też o dobrych rzeczach bo wygląda na to że dopatrzyłeś się tylko złych, no chyba że to prawda??

Failsafe. Zastosuj metodę eliminacji. Wskazówek szukaj w jednym z postów FranzaKafki.

#46 2007-03-10 14:55:46

Obiwanshinobi
Użytkownik

FranzKafka napisał:

Zaiste byście mnie zniszczyli (reprezentuję dość cięzki styl ;|)

Niech zgadnę - to się nie rymuje?

#47 2007-03-10 15:01:01

FranzKafka
Użytkownik

nom rymy swoją drogą (teraz nik już praktycznie nie rymuje. Rymy były popularne za Mickiewicza, a dziś pachną wiochą:P).
Chodzi mi raczej o dość rozbudowaną budowę zdań (w większości bardzo długie i przesycone przymmiotnikami) i trudność w interpretacji jezor Nie każdy lubi takie cięzkie wymysły:P

#48 2007-03-10 15:10:03

Quithe
Użytkownik

FranzKafka napisał:

nom rymy swoją drogą (teraz nik już praktycznie nie rymuje. Rymy były popularne za Mickiewicza, a dziś pachną wiochą:P).
Chodzi mi raczej o dość rozbudowaną budowę zdań (w większości bardzo długie i przesycone przymmiotnikami) i trudność w interpretacji jezor Nie każdy lubi takie cięzkie wymysły:P

W długości zdań i tak nikt nie pobije Jacka Keruaca. Mistrzowski popis dał w "Podziemnych".

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#49 2007-03-10 15:25:10

Obiwanshinobi
Użytkownik

FranzKafka napisał:

Ciekawe, czemu wobec tego tworzonej dziś poezji nie dotykam nawet przez ścierkę, a czytuję tę z rymami? Swoją drogą - rymy broniły sie dzielnie jeszcze długo po Mickiewiczu.

#50 2007-03-10 15:33:37

FranzKafka
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
FranzKafka napisał:

Ciekawe, czemu wobec tego tworzonej dziś poezji nie dotykam nawet przez ścierkę, a czytuję tę z rymami? Swoją drogą - rymy broniły sie dzielnie jeszcze długo po Mickiewiczu.

Różne są gusta, ale tendencje goszczące w dzisiejszej literaturze diamtrealnie róznią się od tych sprzed 100-200 lat. Nie zawsze skutki tego są pozytywne, ale odwracanie się od rymów akurat mi się pdoba. To daje możliwość dobierania słów stosownie, do tego, co się chce powiedzieć, a nie do tylko i wyłącznie do rytmicznego brzmienia. To wolnośc w tworzeniu. =)

#51 2007-03-10 15:56:22

Obiwanshinobi
Użytkownik

FranzKafka napisał:

Różne są gusta, ale tendencje goszczące w dzisiejszej literaturze diamtrealnie róznią się od tych sprzed 100-200 lat. Nie zawsze skutki tego są pozytywne, ale odwracanie się od rymów akurat mi się pdoba. To daje możliwość dobierania słów stosownie, do tego, co się chce powiedzieć, a nie do tylko i wyłącznie do rytmicznego brzmienia. To wolnośc w tworzeniu. =)

Mimo wszystko potrzeba rymu jest (u ludów władających językami, w których przyjęło się rymowanie) nieodparta. Poeci konsumują swą wolność, ale czytają ich inni poeci oraz krytycy, natomiast tzw. masy prędzej hip-hop se na głowę spuszczą, niż sięgną po tomik świeżego noblisty.

#52 2007-03-10 15:59:16

FranzKafka
Użytkownik

Nom troche w tym prawdy jest, większość poetów i ich twórczości musi torchę odleżeć żeby ktoś po nią sięgnął. Może to tzw. "bezrymowie" bardziej doscenią ludzie za 100 lat. =)

#53 2007-03-10 16:01:46

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

Odruchowo zerknął na rękę w poszukiwaniu zegarka. "No tak," - pomyślał, "przecież zdjąłem go przed zaśnięciem".

Obiwanshinobi na pewno stosownie ci odpowie ( smile ), ja w każdym razie z jego analizą się zgadzam i potwierdzam ją (po przeczytaniu całego tekstu).

Ze swojej strony gratuluję walki z dysleksją w takiej formie, bo wielu ludziom nawet takiego programu używać się nie chce.  Peace i czytajmy posty przed ich komentowaniem smile

@darkschab:
Śląsk na Madagaskar smile

hehe a ty wolny człowieku do pedałówy znów sie uczyć smile
Pabianice na plebanie :p

#54 2007-03-10 16:03:11

Freeman
Użytkownik

Nie wiem o czym ty do mnie mówisz, a przede wszystkim, czy w ogóle do mnie.

#55 2007-03-10 16:04:15

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

Nie wiem o czym ty do mnie mówisz, a przede wszystkim, czy w ogóle do mnie.

jasne że do ciebie wolny człowieku

prdałówa = podstawówka
dla niewtajemniczonych

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-10 16:05:01)

#56 2007-03-10 16:09:29

Freeman
Użytkownik

A, to jednak nie do mnie. Spox.

#57 2007-03-10 16:10:50

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

A, to jednak nie do mnie. Spox.

shithappens

#58 2007-03-10 16:46:58

Mavet
Użytkownik

6/10

#59 2007-03-10 17:19:58

Hatake
Użytkownik

LOL:-D

#60 2007-03-10 17:44:59

GhostofOrion
Użytkownik

Hehe, dzięki za naprawde liczny odzew. A teraz chyba należy się wam kilka wyjaśnień. Freeman dzięki, kostruktywna krytyka to coś za co zawsze trzeba być wdzięcznym, ale ci co tylko chwalili bądź negowali moje opowiadanie też są mili mojemu sercu ( ale pojechałem).
[cytuj]Poza tym autor opowiadania dał się poznać na Tym Forum z rozpaczliwych błędów ortograficznych. Powinien przed publikacją oddawać swoje teksty do korekty komuś bieglejszemu odeń w ortografii (i nie mam tu na myśli Worda).[/quote]
A myślałem że puki co nieudało mi się jeszcze wogule zaprezentować smile. A na powaznie to ten tekst był oddany mojej polonistce i sądziłem że już w nim nie ma błędów. Jednak jeśli nawet magister potrafił pominąć jakieś niedociągnięcia to ja , biedny i głupiutki uczeń niemam wogule sznas z ortografią.
Kurna spojżałem na tanuki.pl i widze że mi opowiadanie usuneli smile Buuu musze to wyjaśnić.
[cytuj]tylko nie wiem, czy tam aby czasem nie mogą znajdowac się same opowiadanka fantasy (niech mnie ktoś oświeci?)[/quote]
Na tej stronie można wstawiać różne formy pisarskie jednak niewiem jak jest z wierszami.
Jeszcze raz wielkie dzięki za komenty, oceny i krytyke, jak będzie jeszcze możliwość to kiedyś w przyszłości pokaże moje lepsze opowiadania.

Stopka forum

© Animesub.info 2025