Nie jesteś zalogowany.
Poszukuje anime wydanych na dvd(oczywiście chodzi mi o takie z menu itp) czy wie może ktoś skąd można zgrać lub jeśli ktoś poiada jakieś ciekawe serie to niech da znać w tym wątku.
Ja mam DB Movie 3(ściągam), DBZ Movie 1,5,7(ściągam),9,10 Speciale 1,2. Na razie tyle. ze stron www.anime-element.com www.wild-bytes.org niestety na torrenta:P
No, zawsze mozna kupić, szczególnie, że weszło nowe wydawnictwo DVD.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Chodziło mi o anime-gate, dzisiaj się niusy pojawiły. Mr. Jedi znowu w akcji.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Wszystko było by fajnie ale w polsce takie ceny jakich oni od nas rządają nie mają szans, ja np:zamówiłem se bleach 1-32 na dvd ze stanóww i za całość zapłace 140 zł a w polsce za takie coś chcieli by odemnie jakies 500zł jak nie lepiej.
Jak byś z Chin sprowadził zapłaciłbyś koło 70zł
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
To nie do końca prawda bo ogulnie to płyty grosze kozstują ale przesyłka około 50-70 zł nawet z chin.
No to sie zdziwisz bo Bleach nie jest w stanach zlicencjonowany. Wiec pewnie zamowiles chinskiego bootlega.
To na pewno jest chinski bootleg ale co z tego ma angielskie napisy a jakosć jest taka jak orginalne dvd+cena DUŻO niższa.
To co, to to nie jest oryginalne DVD. Jak tak to by się nie opłacało, bynajmniej ja tak myślę, bo w końcu nie wiem, czy to oryginalne DVD czy też dobrze wygladajaca podróbka. Jak podróbka to wolałbym wesprzec polski rynek.;)
To dam ci przykład: Berserk
Sprowadzane z Chin:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60150196 cena 90zł
Kupione w polsce:
Berserk Collection Vol.1-6 DVD 4 PAL 509,90 PLN http://www.animestore.pl
A czym się róznią 2 rzeczami : 1)Na tej droższej masz dodatki typu trailery a na tańszej nie 2) Ta droższa wydana przez znanego wydawce typu bandai.
Ja wolue kupować taniej i dostać dobry produkt. Jak by takie ceny były w polsce to bym kupił tu ale nie ma więc nie kupuje hoć może to się zmieni gdyż nowa firma wchodzi na rynek i podobno będą dużo tańsze dvd.
I racja z tym wspieraniem Polskiego rynku.W niektorych hipermarketach są dvd z anime za 2 dychy ja w taki sposób zgarnołem Księżniczkę Mononoke i 2 filmy pokemona a widziałem jeszcze kilka innych anime.
O tej nowej firmie słyszałem mają podobno wydać anime studia : Ghibli
"Nausicaa z doliny wiatru"
"Laputa, zamek w chmurach"
"Mój sąsiad Totoro"
"Kiki's Delivery Service"
"Szkarłatny pilot"
"Only Yesterday"
"Pom Poko"
"Whisper of the Heart"
"My Neighbours the Yamadas"
Podobno wykupili licencje na tytuły powyżej.
No i podobno już we wrześniu Appelseed w kinach.:D
No i jeszcze jedna oprócz tej od Ghibli to jeszcze anime gate i to tam ma być podobno tak tanio, pożyjemy zobaczymy.:)
Ci od Ghibli twierdzą że ma być tanio no ale cuż pożyjemy zobaczymy.
No wiesz sprzeczalbym sie. Tego Bleacha co zamowiles nie mozna nijak porownac do tego Berserka.
Po pierwsze: Berserk to kopia z R1 DVD, a Bleach to na 100% kopia z HDTV, poniewaz w Japonii na DVD wyszly dopiero 4 plytki po 4 odcinki (razem 16 odcinkow). A na chinskim bootlegu (przynajmniej vol.1) jest juz 24.
Po drugie: Tlumaczenie - W Berserku, jako ze to kopia z R1 DVD, tlumaczenie jest bardzo dobre. W Bleachu, angielskie tlumaczenie to mozna sobie o kant d**y rozbic. Chinczycy wrzucaja chinskie napisy do jakiegos translatora i potem wychodza rozne dziwne potworki, do tego imiona i nazwy wlasne beda zapisane po chinsku.
To zle slyszales. Licencje na filmy Studia Ghibli ma Monolith a nie Vision.