Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Najstraszniejszy horror? - Muminki! A zwłaszcza Muka!
A na serio to od siebie dorzucę:
- Nightwalker
- Jigoku Shoujo
Zresztą można wejść na anidb.info i przejść do genres i zaznaczyć horror. Sporo będzie pozycji do przejrzenia.
wszystkim dzięki za pomoc mam nadzieję, że będzie coś fajnego
cieslak napisał:Fajnie byłoby, jakby anime było tak zaskakujące jak to
Silne xD Przy tym o malo co nie zrabalem moonitora z biurka xD .
hehe
Jakby ci to wyjaśnić.O wiele bardziej cię przestraszy dobry japoński horror np widmo,dark water niż anime typu horror.Bo to jest tak że w filmie pojawia się coś nagle a jak na razie widziałem to w anime rzadko tak jest.W Elfen Lied jest raczej utrzymywane często napięcie grozy ale nie wyskoczy nic przed tobą żeby cię bardzo przestraszyć.I często jest niestety tak że to co straszne okazuje się smutne więc trochę zmienia się w dramat.
Oczywiście bzdurą jest powiedzieć że anime nie mogą przestraszyć bo są animowane albo że jesteś za stary ale ja nawet nie znam anime które mają nagle przestraszyć.Atmosfera grozy jest częścią niektórych anime a nie jak w horrorach typowych że ma nagle przestraszyć.
A poza tym śmieszą mnie osobniki które mówią że mnie tam żadne anime nie przestraszy ani nawet żaden horror a w dodatku plotą bzdury że się śmieją z tego co straszne.
Więc sami dali sobie opowiedzieć czemu ich nie straszy.Bo na siłę to prawie nic nie przestraszy.Trzeba mieć po pierwsze odpowiednie warunki do oglądania(najlepiej samemu) i nie wychodzić z założenia że to tylko bajka i nie dzieje się naprawdę bo takie zachowanie jest głupie i zmniejsza podatność na strach.
tomxxx z uporem godnym tomaxxx dzieli ludzi na dwie kategorie: pierwszą, czyli siebie, i drugą, czyli wszystkich innych (głupków, śmiesznych osobników, plotących bzdury). Takie zachowanie jest smutne i zwiększa podatność na strach, a kiedyś zamieni się w dramat.
@cieslak - mi też nie przychodzi do głowy właściwie żaden tytuł, który spełniałby te warunki. Ale spróbuj może Texhnolyze - to nie jest horror w ścisłym tego słowa znaczeniu, ale klimat ma odpowiedni.
Popieram tych co wymienili Ghost Hunta, zwłaszcza 4 ostatnie odcinki (18 - 21) są świetne jeśli chodzi o klimat.
Z innych pozycji to może Youma ci się spodoba, o samurajach, dość mroczne.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
to zalezy kogo co straszy
ja obejrzalem "masakra pila mechaniczna", "krzyk", "piatek 13", "lowca snow" serie: "alien", "ring", "dark water", "you-jin" itd. i nic a nic sie nie przestraszylem.
ale balem sie ogladac mumunki (w dziecinstwie)
a po "gduge" (klątwa) mialem przed soba twarze z tego filmu przez kilka nastepnych dni
Tokko mogło by się załapać pod horror i swoją drogą jest całkiem niezłe.
skam123 mam wrażenie że dla ciebie i niektórych innych osób to jest powód do domu że się nie przestraszyłeś.
O naprawdę jaki ja jestem niestrachliwy
Ja jak byłem mały, to również bałem się muminków, a ściślej Buki i tych małych, co wyglądają jak jakieś ukwiały lub glony (ble). Teraz jednak żadne anime nie wywarło na mnie zbyt dużego wrażenia. Póki co mile wspominam Jigoku Shoujo (szczególnie odcinek z lalką w samotnym domu) oraz GantZa. To drugie, mimo iż nie jest wcale horrorem, to jednak ma bardzo ciekawy klimat, szczególnie w początkowych odcinkach (gdy nie wiemy jeszcze za bardzo o co chodzi)
"Skazany na zajebistość"
skam123 mam wrażenie że dla ciebie i niektórych innych osób to jest powód do domu że się nie przestraszyłeś.
O naprawdę jaki ja jestem niestrachliwy
czy to ze balem sie ogladac muminki to jest powod do dumy ??
nie napisalem ze niczego sie nie boje, gdyz jest wiele rzeczy ktore wywoluja u mnie wytwazanie adrenaliny
np.mam lek wysokosci
full metal alchemist sprawial w niektorych momentach ze moja siostra cioteczna wybiegala z pokoju i uciekala do mamy
Ostatnio edytowany przez skam123 (2007-03-05 17:06:53)
Ja bym nie oglądał anime jak ktoś jest w pobliżu albo się kręci lub inne odgłosy za wyjątkiem anime by mi przeszkadzały.
Jak dla mnie musi być całkowita cisza wokół żeby coś przestraszyło.
Dobre anime horror jak Elfen Lied często tworzą doskonałą atmosferę grozy głównie dzięki świetnej muzyce ale jakoś ciężko znaleźć anime które będzie typowym horrorem.
Filmów zwykłych jest pełno tego typu.
Boogiepop Phantom może miejscami przestraszyć. No i ten mroczny klimat jaki jest w tej serii.
"O wiele bardziej cię przestraszy dobry japoński horror np widmo,dark water" by ~tomxxx
Bardziej żałosnych przykładów podać nie mogłeś [roftl] Japońskie horrory są zdrowo przereklamowane, żaden nie wywarł na mnie większego wrażenia...
I tak na marginesie, Shutter jest produkcją Tajlandzką, radzę sprawdzić zanim się coś napisze
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wiem że tajlandzka,zapomniałem napisać.
Jeśli ciebie te filmy nie straszą to mnie to dziwi gdyż są to doskonałe horrory.A jeśli ktoś widział z kilkadziesiąt podobnych produkcji to logiczne że raczej go nie przestraszy.
Ale nie do takich osób adresuję posty.
A co ty sobie myślisz że będą robić każdy horror całkowicie inny.Schematy będą zawsze ważne tylko żeby nie były zbyt podobne.
"O wiele bardziej cię przestraszy dobry japoński horror np widmo,dark water" by ~tomxxx
Bardziej żałosnych przykładów podać nie mogłeś [roftl] Japońskie horrory są zdrowo przereklamowane, żaden nie wywarł na mnie większego wrażenia...
I tak na marginesie, Shutter jest produkcją Tajlandzką, radzę sprawdzić zanim się coś napisze
Dokładnie, one są conajmniej dziwne a nie straszne. xD No, może jak Ring oglądałem, to taki dreszczyk emocji mnie przeszył, jak Sadako była na dworze, a zaraz w drzwiach.
A ostatnio od kogoś miałem horror amerykański, ten ktoś polecał, że świetny, hm... cały przespałem^^.
A jako straszne anime poleciłbym ci zapychacze z 1 części Naruto, tak tak, nie ma nic gorszego, niż to:-D
Poza tym: może SEL? Taki tajemniczy jakiś... Mnie tam przynudzał, ale może tobie sie spodoba...
Blood+ też możesz, chociaż, tam to jest troszku więcej akcji niż strachu...
Nic więcej mi nie przychodzi na myśl...
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-03-05 17:34:53)
(...)oraz GantZa. To drugie, mimo iż nie jest wcale horrorem, to jednak ma bardzo ciekawy klimat, szczególnie w początkowych odcinkach (gdy nie wiemy jeszcze za bardzo o co chodzi)
Jak nie, jak tak Nie wierzysz, prawdź sam . Mało jest animców, które zostawia takie pietno na psychice jak Gantz.
---
Blood+ - może i akcja, ale byly mementy, kiedy podskoczyłem na krześle (poczatek serii, jak to coś rozwaliło senseia (1ep) oraz probowało dostać sie do szkoly, albo tez scenka w Wietnamie, z tymi malymi poczwarami @_@)
Tokko - schiz, krew i gołe baby xD z tym trzecim zartuje, ale seryjka przypadła mi do gustu
Poza tym mógłbym polecić jeszcze F.E.A.R z innej beczki. Co prawda to gierka, ale utrzymana w konwencji japonskich horrorow typu Ring. Można zawału dostac czasami, szczegolnie na poczatku i pod koniec .
Popieram tych co wymienili Ghost Hunta, zwłaszcza 4 ostatnie odcinki (18 - 21) są świetne jeśli chodzi o klimat.
Z innych pozycji to może Youma ci się spodoba, o samurajach, dość mroczne.
Takze polecam ci Youma (Blood Reign). Bardzo dobre, stare anime do ktorego wykonywalem jedne z moich pierwszych subow. Tak tak wiem, ze sa zenujace. Zastanawiam sie nad ich poprawa i wydaniem pod szylda Anime Garden, gdyz uwazam, ze to anime zasluguje na lepsze napisy niz te, ktore zrobilem hmmmm ze 2 lata temu.
W takim klimacie jest "Magnetic Rose" - drugi z filmu Menories. Jedyny mankament tego to to, że jest za krótki Jakby był dłuższy to na pewno miałby więcej fanów.
Blood+ - może i akcja, ale byly mementy, kiedy podskoczyłem na krześle (poczatek serii, jak to coś rozwaliło senseia (1ep) oraz probowało dostać sie do szkoly, albo tez scenka w Wietnamie, z tymi malymi poczwarami @_@)
Właśnie o to mi chodziło:-D
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna