Nie jesteś zalogowany.
witam
Szukam bardzo strasznego anime. Chodzi mi o to, że mam się potem 'bać'(jeśli można to tak nazwać). Obejrzałem parę tytułów z kategorii horror, ale raczej można nazwać to 'komedią' xD
Obejrzałem między innymi: Higurashi no Naku Koro ni, Akira czy tam Ayakashi - Japanese Classic Horror, ale żaden z tych tytułów nie wywarł na mnie sporego wrażenia . Więc proszę o jakieś git tytuły
Nie ma takich pozycji anime na ktorych bedziesz sie bal No moze gdybys mial 10 latek...
Hmm... straszne to wsumie dla mnie żadne anime nie było, ale takie z tego typu to "Ghost Hunt" i "Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou".
To z takich nowszych, co do starszych to nie pamiętam już tytułów ;S
Obejrzyj Hellsing, Elfen Lied i Gantz, nie są za mocne ale może ci wystarczą.
- Death Note (o ile to horror, schizowieć w każdym moncirazie)
- Jigoku Shoujo
- Elfen Lied (numer OnE xD, klasyk, ale uwielbiany przez wielu)
- Bible Black (hentai, ale dosc schizowy xD)
- Tsukihime (niby horror, ale kazdy widzi w nim co chce)
- Hellsing Ultimate (stary hellsin nie byl straszny)
- Gantz (wyprówacz mózgów)
Ostatnio edytowany przez Virus (2007-03-04 23:21:29)
Nie ma takich pozycji anime na ktorych bedziesz sie bal No moze gdybys mial 10 latek...
wiem, ale żeby było to coś, co ma trzymać w niepewności coś takiego, że czasem podskoczę itp. xD
Hmm... straszne to wsumie dla mnie żadne anime nie było, ale takie z tego typu to "Ghost Hunt" i "Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou".
To z takich nowszych, co do starszych to nie pamiętam już tytułów ;S
Ghost Hunt'a nie ogladałem jeszcze, a co do Tokyo to w ogóle nie jest straszne
Fajnie byłoby, jakby anime było tak zaskakujące jak to
Edit:
- Death Note (o ile to horror, schizowieć w każdym moncirazie) -> oglądam
- Jigoku Shoujo -> właśnie zaczynam oglądać
- Elfen Lied (numer OnE xD, klasyk, ale uwielbiany przez wielu) --> oglądałem
- Bible Black (hentai, ale dosc schizowy xD) --> hmhmh
- Tsukihime (niby horror, ale kazdy widzi w nim co chce) --> nie oglądałem
- Hellsing Ultimate (stary hellsin nie byl straszny) --> oglądam
- Gantz (wyprówacz mózgów) --> czekam jak KAT skończy tłumaczyć
Obejrzyj Hellsing, Elfen Lied i Gantz, nie są za mocne ale może ci wystarczą.
wyżej o tym napisałem
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-04 23:26:37)
bible black po tym horoze sie bałem z domu wychodzic:d bardzo straszny a ta kreska, akcja jaka jest i wogule az dgy o tym mysle to juz sie boje
Widzę cieslak, że masz ten sam problem co ja... z wymienionych tutaj pozycji widziałem wszystko( poza Ghost Huntem i Ayakashi),ale nic na mnie większego wrażenia nie zrobiło(jedynie chyba Higurashi, szczególnie pierwszy chapter i zabawa z paznokciami ).
Więc chyba nic nam nie pomoże...(chociaż ten 1 chapter Higurashi o 3 w nocy dawał radę )
Fajnie byłoby, jakby anime było tak zaskakujące jak to
20 odcinek Gintamy jest całkiem straszny.
Chociaż jest śmieszniejszy niż straszniejszy. :-D
Ghost Hunt jest całkiem całkiem, może też "Monster" (to już raczej nie jest straszne, za to na pewno warte obejrzenia).
Widzę cieslak, że masz ten sam problem co ja... z wymienionych tutaj pozycji widziałem wszystko( poza Ghost Huntem i Ayakashi),ale nic na mnie większego wrażenia nie zrobiło(jedynie chyba Higurashi, szczególnie pierwszy chapter i zabawa z paznokciami ).
Więc chyba nic nam nie pomoże...(chociaż ten 1 chapter Higurashi o 3 w nocy dawał radę )cieslak napisał:Fajnie byłoby, jakby anime było tak zaskakujące jak to
niezłe
Edit:
Monster mam, ale nie mogę się za to zabrać
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-04 23:52:16)
proponuje:
Elfen Lied
Death Note
Hellsing
no ale nie są to pozycje żebyś sie miał od razu bać heheh
może film ostatnio widziałem:
Texanśka Masakra Piłą Mechaniczną - Początek
(jest o mylion :p razy lepszy od poprzedniczki)
polecam
wszystko widziałem
Poszukałem na google i ludzie często podawali anime pt. Perfect Blue i Wicked City.
Poza tym teraz ściągam Mermaid`s Forest i mam nadzieje, że będzie scary.
Poszukałem na google i ludzie często podawali anime pt. Perfect Blue i Wicked City.
Poza tym teraz ściągam Mermaid`s Forest i mam nadzieje, że będzie scary.
Perfect Blue całkiem fajne, ale mało straszne. No, ale polecam(KAA ma ładne wydanie ).
może Monster...
w każdym razie, polecam
Ostatnio edytowany przez Draco (2007-03-05 00:44:15)
Cholera, to ja oglądałem Elfen Lied i to miał być horror?
Bardzo fajne anime, ale to raczej mordownia i strasznie mała schiza, bardziej drama pod koniec bo moczy oczka ;p
obejrzalem 5 epow monster i cholernie mi sie ich kreska nie podoba.. no i dziwne ale mnie nie wciagnelo...
Hmm... ciężko się przestraszyć czegoś, co jest animowane. W Ghost Hunt faktycznie są dobre momenty. Np.: laleczka pod koniec 4, chyba, epa. Może Night Head Genesis? Dość brutalne jest i mroczne, jednak do horrorów bym go nie zaliczyła. Tłumaczę tę serię (ale to nie jest, brońboże, autoreklama;) i zaczynam się zastanawiać, o co chodzi w głównym wątku, bo jak zwykle nic nie jest takie jak się na początku wydaje. Ostrzegam, że animacja i grafika często tam kuleje niestety.
To co ci mogą polecić to... KLIK - wybrać sobie coś 'random', na chybił-trafił, może znajdziesz coś godnego. Jest tam pare produkcji ktorymi mozna się zainteresować, a które w tym temacie nie były wymieniane, przykładowo - Vampire Hunter D - Bloodlust, i które są powszechnie uznawane za dobre (eg. Cossette no Shouzou czy Perfect Blue - te nawet ja nie ogladałem ). Jest co wybierać
a miyu? to chyba tez horror. sazan eyes moze straszne nie jest ale pewne cechy horroru posiada.
jesdmak jak juz klos wyzej wspomnial w anime ciezko o straszny horror.
a p blue jest niezly, na pewno wart obejrzenia
Ostatnio edytowany przez sadakot (2007-03-05 01:52:29)
猫が大好き!!!