Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Było to chyba z kilkanaście lat temu.Miałem takie czarne coś na co się mówiło gry tv.Było to podłączone do telewizora.Moje pytanie oczywiście brzmi jaki to dokładnie może być sprzęt.
Pamiętam że chyba pełno gier było tam zapisanych w pamięci ,a można można było również dokładać gry na jakiś kasetkach.
Gry które pamiętam to np lot jakimś samolotem w linii prostej żeby się z niczym nie zderzyć.
Była również gra kółko i krzyżyk i było osiem poziomów trudności i 4 kwadraty.Było oczywiście jeszcze mnóstwo innych gier ale to było tak dawno temu że nie pamiętam.Może domyślacie się co to może być za sprzęt ? Gry wyszukiwało się za pomocą takiego metalowego drążka (chyba) ,a grało się Jostickiem.Niestety szybko się popsuł...
To jest bodajże Atari. Również to miałem. Ba! Mam do teraz
"Skazany na zajebistość"
Ta co lecisz samolotem, to River Raid (takie na rzece, rozwalasz mosty, statki, samoloty i tankujesz paliwo). Uwielbiam.
P.S. Są emulatory w siecie Atari.
Ostatnio edytowany przez suzaku (2007-03-01 19:42:24)
w orginale to sie nazywalo atari 2600
w polsce byly sprzedawane podrobki pod nazwa RAMBO III :)ale w praktyce bylo to to samo
sam mam taki sprzet w szafie kupilem kilka lat temu za 10pln
Atari jest najlepszym z oldschoolowych sprzętów ;] Z 10 lat temu na tym grałem, szkoda, że już nie mam ^^'
Edit: Co do kaset - u mnie to było na takie duże dyskietki.
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-03-01 19:51:45)
Ja pamietam Swoje Atari 2600 Moj pierwszy komp jesli mozna tak to nazwac Mialem do niego super klawiature ktora podlaczalo sie tam gdzie kardriże XD Pozniej nadeszly czasy Comodore 64 Nastepnie Amiga no i PC
Taaa pamietam Atari 2600, boks i samoloty rulez.
Oj, panowie... Pełen oldschool Ja miałem (i nadal mam) też Amige 600. To była dopiero machina. Chodziło na niej wszystko - od River Raida aż po Settlersów i Mortal Kombat
No i nie trzeba było ciągle udoskanalać sprzętu...
River Raid jak pamiętam nie tak wyglądał jak pokazują w internecie.
Ta gierka wygląda okropnie a pamiętam że wygląda ładniej.
I chyba pole na początku było czerwone a samolot biały.
Ten sprzęt nie miał klawiatury jak amiga.
PS:
Nie róbcie offtopu.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-01 21:54:19)
Ja miałem (i nadal mam) też Amige 600. To była dopiero machina.
Ja mam Amigę 1200 Od czasu do czasu gram jeszcze w Dune 2 albo któregoś z Dungeon Masterów lub Isharów
"Skazany na zajebistość"
hehe a ja mogę się pochwalić działającym 286 z 1989(?) z orginalnym ms-dosem
oczywiscie dyskietki 5'25 czasami gram w Crystals taka machina to dopiero wymiata
btw. mialem coś takiego jak Poly Station <lol> to pegasus chyba, nie
KDE4 ssie
Też mam ten sprzęt
Tylko nigdy nie mogłem dostać do tego dyskietek
Super się grało na 2 Joisticki
To były czasy
Chyba znowu zacznę w to grać
a mam Amigę 1200 Od czasu do czasu gram jeszcze w Dune 2 albo któregoś z Dungeon Masterów lub Isharów
Nie tylko ty! To byly czasy, to byly konsole. Doskonale pamietam pegasusa, popalone zasilacze i rozbite pady:P Najczesciej pomykalem we wszelkiego rodzaju bijatyki. Pewnie jeszcze gdzies bede mial MK2 i Shadow Fighter'a. Emulatory amigi istnieja ale zadnego nie udalo mi sie skonfigurowac na tyle by odpalic gre(po czesci z mojego lenistwa).
NIE MACIE RACJI.To nie Atari.
Jak zobaczyłem screeny z tej gry to niemożliwe że to jest to.
To wygląda okropnie a pamiętam wszystko było tam wyraźne i dużo ładniejsze.
moze to pc było..albo psx
KDE4 ssie
Nooo, miło słyszeć że niektóre osoby ciągle dziargają na starym, dobrym sprzęcie
Sam mam ciągle moją A1200 z prockiem 68040/40 mhz, 32 mb RAM i dyskiem 3GB
Połączona jest małą siecią z PC i cały czas wykorzystuję ją do muzyki i od czasu do czasu gier.
Teraz tylko muszę znaleźć sposób na przerobienie mojej obudowy tak, aby dało się włożyć kartę PCMCIA i odpalam net na Amisi
C-64 też leży w szafie. Kiedyś muszę go wyciągnąć, skombinować stację dysków i zacząć oglądać dema :]
A żeby dać wam trochę do zrozumienia co taki stary C-64 potrafi, to proszę - przeglądarka internetowa!
http://www.allegro.pl/item171228154_sta … odore.html
Coś takiego mogłem mieć
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-01 22:40:38)
co za niespodzianka ...
jest to tak jak mowilem atari 2600
a to co jest na tej aukcji to dostepna w polsce w owym czasie podrobka RAMBO III czy jakos tak
masz porownaj sobie z orginalem
http://www.allegro.pl/search.php?string … &country=1
a i gra o ktorej mowisz to musial byc river raid bo chyba nie bylo lepiej wygladajacej i bardziej grywalnej gry na tym sprzecie ... no moze poza zabami na 2 osoby
Ostatnio edytowany przez bommbel (2007-03-01 22:48:44)
Strony 1