Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Głupoty piszesz, K-F to niedościgniony wzór przy wydawaniu One Piece. ADC jest strasznie słabe, świadczy o tym wiele aspektów technicznych - nie tłumaczenie wielu zdań, tylko ślepe przepisywanie japońskich terminów, długość zdań(kwestia składa się z 4 wyrazów, a dostajemy zdanie na 2 linijki) no i jakość... strasznie słaba, biorąc pod uwagę RAWy, z których korzystają. A Vegapunk jest na jak najlepszej drodze do przejęcia pałeczki lidera;D Dla mnie już przebili Gerusamę;] Zresztą mają świetne tłumaczenie, bo pomagają im kolesie z One Piece HQ(tłumaczą mangę).
Gerusama tez jest bardzo dobra... ale nie wiem co ci sie w ADC elites nie podobalo... jak dla mnie w porządku tlumaczyli a to co napisales:
(kwestia składa się z 4 wyrazów, a dostajemy zdanie na 2 linijki)
nie jest minusem a plusem. Chcieli to przetlumaczyc bardziej po ludzku a nie tlumaczyli bezmyslnie slowo w slowo, natomiast BalF i HellFansubs byly kiepskie. Chyba ci sie cos pomylilo z jakoscia bo jak dla mnie ADC mialo lepsza jakosc od K-F mam na dysku wiec moge nawet screena zrobic.
a konkretniej to mam:
1-204 K-F
205-206 ADC-Elites
207-209 Hell-Fansubs
210-218 BalF
219-251 GeruSama.com
252-293 ADC-Elites
294-297 Vegapunk
wiec mialem chyba wszystkie mozliwe wydania One Piece takze glupot nie pisze. ADC dobrze tłumaczylo nawet jesli nie idealnie slowo w slowo. kiepskie byly jedynie BalF i HellFansubs. Takie jest moje zdanie
Hybrid a co z napisami? bedziesz robil dalej? wyslij mi na meila nawet jak sa bez korekty prosze.
cartman12@o2.pl
a co zrobisz korekte? czy mam ci je tak poprostu bezproduktywnie wyslac?
korekty nigdy nie robilem ;p ale moge sprubowac;]
Zrób screena z 205 epka od ADC i 205 od K-F - porównamy:]
Później zrób screena z 274 epka od ADC, a ja Ci wrzucę screena z RAWa 274 epka, z którego ADC korzystało.
A tłumaczenie 4 wyrazów na 2 linijki to błąd, bo widz nie zdąży tego przeczytać i kwestia szybko znika - ADC to takie Dattebayo w wydaniach One Piece;]
Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-02-18 14:25:24)
moze najlepiej nie tlumaczylo ale było w porządku, gorzej z resztą tą co podalem BalF i HellFansubs... tutaj w co 2 kwesti tłumaczenie było inne niz oryginał... np było "O czym sobie on myśli?!" a po japonsku było wyraznie "zamknij sie!" tak jakby tłumaczyli nie znając japonskiego i próbowali kontekst wymyslic. nie mam 205 od K-F ale ty zapewnie masz... pozatym te 2 odcinki od ADC 205-206 byly nie za ciekawej jakosci trzeba przyznac ale pozniej juz miodzio. moglbym zrobic screena z tych pozniejszych odcinkow tylko niech mi ktos powie dlaczego jak zamkne subedita to i obraz w pliku znika :D:D ?
PS. napisy do 136 beda jutro po poludniu bo Boni@k ma remont w pokoju i nie ma kompa
Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-02-18 14:42:33)
zasysam epki od [K-F] i narazie jest dobrze... tylko te różnice dźwięku....
korekty nigdy nie robilem ;p ale moge sprubowac;]
powodzenia w "prubowaniu"
Dinveth: skąd konkretnie jestes z myslowic??
a co do prubowania to ja jednak wole poczekac na mojego zaufanego korektora
Dinveth: skąd konkretnie jestes z myslowic??
okolice Rymery....
loknij na moja strone masz tam recenzje i fotki dwuch najleprzych gier na ps2 porownaj i jazda
www.one-piece.pl
Nie będe zakładał nowego tematu, więc zapytam się tutaj.
Chodzi o to że od 162 odcinka grupa K-F wydała One Piece w formacie MP4 są do nich napisy lecz nie wiem jak je odpalić, gdyż w MPC, AllPlayer, KMPlayer, QTP nie działają a w SubEdit nie można wczytać tych napisów gdyż są w formacie ASS. Wiem że niby można je zmienić na str itp. ale nie chcę ich właśnie zmianiać. Tak więc czy może ktos podać co trzeba poprzestawiać aby napisy wyświetlały sie w Allplayer, KMplayer lub MPC.
Z góry dzięki za odpowiedź.
oronit, trzeba zainstalować pakiet k-lite i wtedy odpal film w Media Player Classic jeśli napisy będą w tym samym katalogu i będą miały tą sama nazwę bez problemów wyświetli je DirectVobSub
http://www.codecguide.com/download_kl.htm
Polecam wersję standard
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Strony Poprzednia 1 2