Nie jesteś zalogowany.
Dzisiaj zadałem sobie to pytanie zastanawiając się dlaczego mając do wyboru całą gamę różnego rodzaju filmów oraz seriali preferuje raczej anime?
Myśląc nad tym dłużej doszedłem do wniosku że teoretycznie w moim przypadku względem anime jest więcej argumentów przeciw niż za... A jednak od prawie każdego filmu lub serialu wole sobie obejrzeć odcinek anime, wyboru dokonuje instynktownie nie znając przyczyny.
Tak jest w moim przypadku, ciekaw jestem jaki jest powód oglądania anime u innych?
sooob, ja nie ogladam anime :<
Ja lubię kulturę japońską, ich język(fajnie się go słucha i wymawia ;p). I to, w jaki sposób anime jest rysowane.
Zresztą zawsze lubiłem ich poczucie humoru w anime, jak i fabułę ;]
To chyba główne powody, dlaczego oglądam anime, może są jakieś inne, które nie mogę sobie teraz przypomnieć.
Nie to, żeby filmy nie były śmieszne czy nie posiadają ciekawej fabuły, ale to poprostu nie ten klimat i inaczej się je ogląda ;>
Ostatnio edytowany przez MajK (2007-02-10 14:42:26)
Bo w telewizji nie ma nic ciekawego, bo przemawia do mnie taka kreska, bo Japonia mnie fascynuje, bo nie mam nic lepszego do roboty, bo to uzależnia, bo 20 minut na epek zawsze mogę poświecić a 1,5h na pełnometrażowy film już niekoniecznie i tak bym mógł wymyślać 100 powodów dla których...
Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-02-10 14:43:20)
dobra fabuła, akcja i efekty które na pewno nie wydarzą się w filmie. Anime jest sztuką to tak jakbyś się pytał konesera win czemu lubi wina:). Pozdrawiam
W moim przypadku anime uspokaja mnie w pewnym sensie daje sily na dalszy dzien, poprawia humor.
aha i sa ladniejsze dziewczyny
Ostatnio edytowany przez Michaello (2007-02-10 14:58:24)
kreska...chyba do konca zycia bede załowal ze tylko anime ma taka kreske xD a na serio to humor i jezyk
ja oglądam z uzależnienia:P
Proste. Bo anime ma w sobie to "coś". A poza tym jak wiele innych osób fascynuję się Japonią:)
Nie ty jeden, nie ty jeden...
Muzyka, akcja, fabuła, głosy, sam język i humor hmm zastanawiam się czy coś przeoczyłem bo z tych powodów oglądam anime
Dlaczego oglądam anime? Bo Anime to Anime. Nie da się tego jakoś jednoznacznie określić. Oglądam bo od kiedy zaczałem to jakoś nie widzę tego żebym przestał.
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2007-02-10 15:12:30)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Myśląc nad tym dłużej doszedłem do wniosku że teoretycznie w moim przypadku względem anime jest więcej argumentów przeciw niż za...
Co widzisz przeciw? Z ciekawości chce wiedzieć.
A ja jak koledzy wyżej uzależnienie i po prostu anime jest fajne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-02-10 15:12:17)
Proste. Bo anime ma w sobie to "coś".
MOJE powody są właśnie takie
Hitotsu: Uzaleznienie (to gorsze niz narkotyk ;] ). Zawladnelo moim cialem i dusza... Bez anime to jakl bez wody czy powietrza
Futatsu: Żeby zeswirowac lub sie zeschzowac, albo wpasc w gleboki dol (szukam mocnych wrazeń;))
Mittsu: BO anime rlz, a reszta to shit pierwszej klasy, 2 kategorii.
Mysle ze tyle styka ;]
A ja nie "preferuję" anime. Oglądam (tak jak i czytam, słucham) produkcje z najróżniejszych gatunków - anime jest jednym z nich. Ostatnimi czasy anime traci u mnie poparcie - człowiek się chyba starzeje A w anime filmów w rodzaju "Children of men" próżno szukać, podobnie jak seriali w stylu "BSG"...
dobra fabuła, akcja i efekty które na pewno nie wydarzą się w filmie. Anime jest sztuką to tak jakbyś się pytał konesera win czemu lubi wina:). Pozdrawiam
Cokolwiek na poparcie tych, jak zwykle trafnych, słów?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-02-10 15:30:33)
Ja oglądam na razie sporadycznie ,ale niedługo to się zmieni bo mam bardzo dużo zaległości.
A powody to m.in
Lubię ich język,fajnie się go słucha(dlatego nienawidzę dubbingu ewentualnie lektor),zazwyczaj w anime są piękne dziewczyny,ogólnie w większości produkcji jest piękna kreska.Wolę mocną wyrazistą kolorową kreskę(np Air)niż taką szaro burą która niestety również często występują w anime.Natomiast nigdzie indziej nie ma tak doskonałej muzyki jak w anime.Dla przykładu po obejrzeniu NGE spodobała mi się muzyka klasyczna a po obejrzeniu Saikano muzyka elektroniczna.
Mógłbym jeszcze na pewno coś wymienić ale tyle chyba wystarczy.Po prostu anime bardzo przyjemnie się ogląda i jest bardzo wciągające zazwyczaj.
Bo wkurza mnie świat prawdziwy, a nieprawdziwy fascynuje:P
Ja po prostu kocham ogladać anime, podoba mi sie w nim wszystko: kreska, humor i oderwanie sie od codziennosci, fajnie przenieśc sie na chwilke w ten inny swiat ( a pozniej mi sie sni ze umiem latac i wypuszczac fire bale xD, wspaniałe uczucie) i tak ogólnie nie wyobrazam sobie zycia bez anime .
Bo odrywa mnie to od szarej rzeczywistości.