Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem. Musze przygotować lekturke na angielski na dowolny temat. Chciałem zrobić ją o tematyce "Manga& Anime" tylko nigdzie nie mogę znaleźć gotowego tekstu na 2 strony A4 (Te co wyszukałem to są za krótkie). Będę wdzięczny jeżeli ktoś zapoda jakiś link. Poziom języka nie gra roli.
Dobrze by było jakby test opowiadał o powstawaniu tego rodzaju sztuki a nie dotyczył jakiegos konkretnego tytułu.
POMOCY!!
wikipedia.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Manga i http://en.wikipedia.org/wiki/Anime
EDIT: Widzę, że wszyscy o tym samym pomyśleli
Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2006-12-31 15:49:15)
harry potter dla leniwych^^
Gotowca się szuka? Oj nieładnie, nieładnie :/
Sam byś spróbował przetłumaczyć polski tekst
Dziękuję
A przynajmniej poszukałbyś tutaj jelenia[los](albo nawet całe stado jeleni[los][los][los], a może nawet jakaś sarna, by się ci trafiła ), który by pomógłby ci w tym zadaniu tak w 99%procentach. W końcu, jak to ktoś kiedyś powiedział, wielkie dzieła składają się w 99% procentach z potu
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-02-10 10:25:19)
fillip75, nudzi ci się chyba, co?:D
Podepnę się pod ten teamat
Zna może ktoś jakąś dobrą książkę do nauki językoznawstwa stosowanego w języku angielskim?
Zna może ktoś jakąś dobrą książkę do nauki językoznawstwa stosowanego w języku angielskim?
Stosowane? U nas na uczelni mamy językoznawstwo po prostu. Jeśli o to Ci chodzi, to korzystamy z dwóch książek: "An Introduction to Language" Victorii Fromkin i Roberta Rodman oraz "The Study of Language" George'a Yule'a. Polecam tę pierwszą, Yule jest okropnie nudny,
"Skazany na zajebistość"
Ok, dzięki!
Spróbuję je przejrzeć.
U nas jest językoznawstwo stosowane (lingwistyka stosowana) lub inaczej applied linguistics.
Ostatnio edytowany przez Endru (2009-06-15 12:01:19)
Ok, dzięki!
Spróbuję je przejrzeć.
U nas jest językoznawstwo stosowane (lingwistyka stosowana) lub inaczej applied linguistics.
Jakbyś jakichś działów potrzebował, to Ci mogę w razie czego zeskanować, wystarczy PW
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-06-15 12:49:01)
"Skazany na zajebistość"
Strony 1