#1 2007-02-03 09:51:41

duch_84
Użytkownik

Dostępność anime w "Kine Domowym"

Możecie mi powiedzieć jak to jest z możliwością kupna anime w magazynie Kino Domowe? Ja mam z tym problem. Bywa że dowożą to pod koniec miesiąca i nigdy nie wiem czy będzie w nim anime, co więcej ja pytam się o takie tytuły jak Ghost in the Shell, czy Akira to sprzedawczynie twierdzą że nigdy o nich nie słyszały i ich nie miały. Jestem zmuszony polować na to bez przerwy, a to bardzo męczące i mam już tego dosyć.

Czy jedynym źródłem legali anime w mniejszych miastach musi być internet i allegro?

#2 2007-02-03 10:44:16

Sigall
Użytkownik

Odp: Dostępność anime w "Kine Domowym"

U mnie na osiedlu jest jeden kiosk na około 7 w którym można dostać Kino Domowe z Ghost in the Shell. Ważne jest by dostać choć jednego GitS, bo są w nich rozpiski kiedy będą kolejne (mówię o serialowej serii SAC i SAC 2ndGIG). Jak tylko GitS ma się pojawić to nękam kioskarza codziennie rano do momentu aż się pojawi kolejny odcinek. A jeżeli to taki problem to czemu sobie tego nie zaprenimerujesz?

#3 2007-02-03 10:48:54

MaX
Użytkownik

Możesz poprosić w kiosku żeby ci zamówili daną gazetę.

#4 2007-02-03 11:35:52

duch_84
Użytkownik

Z gits pisałem o wszystkim. W gruncie rzeczy mam tego nie wiele.

Z zamówieniem tego to nie jest zły pomysł (jak nie dojdzie do kiosku to zawsze zostaje sie allegro), ale przypominam że mieszkacie w dużych miastach. Co do prenumeraty raczej bym tego nie wziął sie za to bo kilka razy mnie oszukano z jednym miesięcznikiem o grach (raz w roku nie wysyłali, a zapłaty żądali na cały rok).

#5 2007-02-03 12:03:16

MaX
Użytkownik

duch_84 napisał:

Z gits pisałem o wszystkim. W gruncie rzeczy mam tego nie wiele.

Z zamówieniem tego to nie jest zły pomysł (jak nie dojdzie do kiosku to zawsze zostaje sie allegro), ale przypominam że mieszkacie w dużych miastach.

Ja mieszkam 18 km pod krakowem i u nas w spożywczym mają gazety od kolportera i mozna u sprzedawcy zamówić jakiś konkretny tytuł. smile_lol

#6 2007-02-03 14:55:28

fuchikoma
Użytkownik

duch_84 napisał:

Co do prenumeraty raczej bym tego nie wziął sie za to bo kilka razy mnie oszukano z jednym miesięcznikiem o grach (raz w roku nie wysyłali, a zapłaty żądali na cały rok).

a nie był to może miesięcznik o grach z tych miesięczników o grach,
które wydają podwójny wakacyjny numer i rocznie wychodzi ich 11, a nie 12 numerów? [roftl]

#7 2007-02-03 16:28:52

duch_84
Użytkownik

fuchikoma napisał:

a nie był to może miesięcznik o grach z tych miesięczników o grach,
które wydają podwójny wakacyjny numer i rocznie wychodzi ich 11, a nie 12 numerów? [roftl]

Sam otwierałem koperty, nigdy nie było dwa razy grubszej.

MaX napisał:

u nas w spożywczym mają gazety od kolportera i mozna u sprzedawcy zamówić jakiś konkretny tytuł

Fajnie masz.:D U mnie nikt nie obeca ci że znajdą i przywiozą to czego szukasz. Co najwyżej mogą poprośić żeby poszukali.

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2007-02-03 16:43:53)

#8 2007-02-03 17:14:24

DevilDrom
Użytkownik

duch_84 napisał:

Możecie mi powiedzieć jak to jest z możliwością kupna anime w magazynie Kino Domowe? Ja mam z tym problem. Bywa że dowożą to pod koniec miesiąca i nigdy nie wiem czy będzie w nim anime, co więcej ja pytam się o takie tytuły jak Ghost in the Shell, czy Akira to sprzedawczynie twierdzą że nigdy o nich nie słyszały i ich nie miały.

No cóż zapewne nie słyszały bo może mają jedynie zwykłe Kino Domowe, a Ghost in the Shell wydawany jest w specjalnym wydaniu Kina Domowego.

duch_84 napisał:

Co do prenumeraty raczej bym tego nie wziął sie za to bo kilka razy mnie oszukano z jednym miesięcznikiem o grach.

duch_84 napisał:

(jak nie dojdzie do kiosku to zawsze zostaje sie allegro)

Nie mów że naprawdę sądzisz że większa szansa że cię oszukają jest w przypadku prenumeraty u wydawcy, niż w przypadku zamawiania na allegro u jakiegoś nieznajomego.

duch_84 napisał:
MaX napisał:

u nas w spożywczym mają gazety od kolportera i mozna u sprzedawcy zamówić jakiś konkretny tytuł

Fajnie masz.:D U mnie nikt nie obeca ci że znajdą i przywiozą to czego szukasz. Co najwyżej mogą poprośić żeby poszukali.

Skoro jak pisałeś wcześniej że w kioskach w twojej okolicy mają zwykłe Kino Domowe. To na pewno mogliby zamawiać także wydanie specjalne. Tylko musisz wybrać jeden kiosek/sklep i pogadać z sprzedawcą na ten temat. I jeżeli powiesz że na pewno będziesz kupować u niego to czasopismo to z całą pewnością zamówi. W końcu nie mówimy tutaj o czasopismach sprowadzanych z zagranicy, więc nie wieżę żeby zamówienie owego czasopisma przewyższało umiejętności kioskarzy w twoim mieście.

Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-02-03 17:15:08)

#9 2007-02-03 17:56:46

R4Zi3L
Użytkownik

mozna tez zamawiac od wydawnictwa przez neta... jezor

#10 2007-02-03 20:33:00

duch_84
Użytkownik

DevilDrom napisał:

No cóż zapewne nie słyszały bo może mają jedynie zwykłe Kino Domowe, a Ghost in the Shell wydawany jest w specjalnym wydaniu Kina Domowego.

O tym rzeczywiście nie wiedziałem. No ale kuiłem w pakiecie z Akirą w sieci.;)

DevilDrom napisał:

Skoro jak pisałeś wcześniej że w kioskach w twojej okolicy mają zwykłe Kino Domowe. To na pewno mogliby zamawiać także wydanie specjalne. Tylko musisz wybrać jeden kiosek/sklep i pogadać z sprzedawcą na ten temat. I jeżeli powiesz że na pewno będziesz kupować u niego to czasopismo to z całą pewnością zamówi. W końcu nie mówimy tutaj o czasopismach sprowadzanych z zagranicy, więc nie wieżę żeby zamówienie owego czasopisma przewyższało umiejętności kioskarzy w twoim mieście.

Można pogadać, tyklo czy się im uda załatwić? Trzeba będzie spróbować i się przekonać:P.

R4Zi3L napisał:

mozna tez zamawiac od wydawnictwa przez neta...

Ile oni każą sobie płacić za przesyłke?

Stopka forum

© Animesub.info 2024