Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
~MistrzSztuki, nie cierpię Silver Surfera w żadnym wydaniu
Ja się zastanawiałem nad sprowadzeniem kilku komiksów ze Stanów, bądź kupieniu ich przez jeden polski sklep internetowy (nawet nie wychodzi tak drogo), ale kasy brakuje. Pewnikiem muszę dorwać vol 5 Megatokyo, tym bardziej, że mam wszystkie. Chyba pod koniec kwietnia ma być dostępny.
Moje braki w kupowaniu komiksów powstały przez zabawę w kolory xP I dość tak tego żałuję, bo zrobiła się kupa zaległości przez to ;/
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
~Quithe - nie widziałem żadnego komiksu z Silver Surferem - tak tylko wspomniałe, że to też było, ale kreskówka na FoxKids była świetna.
Ten komiks muszę ściągnąć z neta dla sprawdzenia, bo kreskówka miała fajny klimat:P
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-02-02 03:30:04)
Komiks tez fajny, ale to oczywiscie kwestia gustu
Weapon X wymieniłem, bo to klasyk z Wolviem. A tak swoją drogą jest w planach nakręcenie filmu na podstawie tego komiksu. Hugh Jackman, podobnie jak w X-Men, ma grać Wolverina. Mam tylko nadzieję, że nie spłycą brutalizmu to poziomu X-ów. Do tej pory nie umiem przeboleć sceny z 2 części gdy Wolvi i Uriko w trakcie walki wbijali sobie co chwilę szpony w ciało i krwi nie uświadczyło się nawet na pazurach...
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
A pierwsze wydanie Ostatniego Czarnianina stało się autentycznym białym krukiem na naszym rynku Teraz chodzi po 40 zyla.
Eee a wydanie z 2003 roku (Funmedia) tez sie liczy?? Dalem za nie 20 zyli, gdyz kiedys mialem to pierwsze i nie pamietam czy sam pozyczalem od kogos, czy komus pozyczylem. W kazdym razie wsiaklo i musialem sobie zakupic duplikacik.
Pewna doza linków do plansz między innymi ze Świata Edeny tu.
P.S. Kajko i Kokosz to magia jest...
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-02 08:55:06)
Uwielbiam:
Asterix i Obelix - za humor
Kajko i Kokosz - j.w.
Tytus Romek i A'Tomek - j.w.
Pelissa - humor, kreska
Thorgal - za całość
Spawn - za postać głównego bohatera
Lobo - j.w.
Wieczna wojna - historia
oraz komiksy, których współautorem jest Neil Gaiman - za oniryczny klimat
To mi się od razu napatoczyło
Nie przepadam za komiksami z serii "ci wspaniali amerykańscy super-heroes", bo to straszna bieda tematyczna. To co powyżej mogę polecić każdemu
Wieczna wojna jest wspaniale narysowana i pokolorowana, tak poza wszystkim. Wszelkie bazy i kosmiczne okręty (hardware ogólnie rzecz biorąc) naprawdę cieszą oko. Nie wykluczam, że Marvano sportretował prawdziwych ludzi, bo dyzajn postaci jest niezwykle realistyczny, choć właściwsze wydaje się określenie "ludzki". Ten humanizm bardzo Wiecznej wojnie służy (B. Polch dla odmiany wybornie rysował mechanizmy, ale jego dwie na krzyż postaci to porażka).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-02 12:05:23)
No ale to jest właśnie temat o "tych wspaniałych amerykańskich super-heroes"
Zawsze też lubiłem crossovery (często dość egzotyczne, jak Spawn - Batman , i "gościnne występy".
No i ogromnym plusem Wiecznej Wojny jest to, że w komiksie zastąpiono książkowe "strzelanie z palca" standardową bronią (szczegół techniczny, a cieszy).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-02-02 12:11:45)
No ale to jest właśnie temat o "tych wspaniałych amerykańskich super-heroes"
Zawsze też lubiłem crossovery (często dość egzotyczne, jak Spawn - Batman , i "gościnne występy".
To raczej twórca wątku dzieli komiksy na japońskie i amerykańskie.
Pamiętam niesamowicie gejowsko narysowany komiks o Batmanie i Predatorze (Amerykanie często wycierają se du?y tymi drogocennymi licencjami) i - o dziwo - całkiem przyzwoity komiks Superman vs Aliens (narysowany tak sobie, ale z należycie bezlitosną fabułą.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-02 12:13:08)
Zapewne wielu z was nie czyta tylko mangi ale rowniez komiksy amerykanskie typu Spiderman czy Batman. W tym temacie chcialbym sie dowiedziec ktore z tych komiksow uwazacie godnych uwagi a ktore nie.
Autor dość wyraźnie zaznaczył, że chodzi o komiksy typu Spider Man czy Batman - WIeczna Wojna to świetny komiks, ale czy jest w stylu Batmana...
Pierwszy "Batman vs Predator" to moim zdaniem perełka, gorzej z dwoma następnymi.
Natomiast Supermana nigdy nie lubiłem, bo był za super, dlatego historie o nim były jakieś takie... niepoważne. Było kilka ciekawych historii, i były to z reguły te, w których nie walczył z cyborgami czy stworami z kosmosu i nie "podnosił" Księżyca, ale te, w których ścigał się z Flashem, czy musiał sobie radzić jako Clark. Dlatego bardzo mi się podobał Superman Returns właśnie.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-02-02 12:20:32)
Autor dość wyraźnie zaznaczył, że chodzi o komiksy typu Spider Man czy Batman
Wobec tego sam sobie winien, że zatytułował wątek "Komiksy", a nie np. "Komiksy amerykańskie typu Spiderman czy Batman". Może na przyszłość nie będzie klawiatury szczędził.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-02 12:21:11)
Zgadza się, ale jednak wchodząc w jakiś wątek warto przeczytać pierwszego posta jego ojca założyciela, a nie sugerować się samym tytułem
Zgadza się, ale jednak wchodząc w jakiś wątek warto przeczytać pierwszego posta jego ojca założyciela, a nie sugerować się samym tytułem
Otóż to, otóż to.
Widze ze wiekszosc ludzi zachwyca sie komiksami z serji X-Men co w nich jest takiego fajnego bo dla mnie to jedne z najgorszych komiksow.
Po prostu tak jak w każdej serii są historie lepsze i gorsze, a w X-Menach moim zdaniem jest sporo dobrych (bardzo dobre są przykładowo "remake'i" z serii ultimate), do tego są świetne postacie (w dużym stopniu archetypy dla niezliczonych innych super-grup). Zresztą szanse nigdy nie będą równe, gdy po jednej ze stron stoi Logan, czyli właściwie James Howlett
Jeżeli pijesz do mnie to odpowiem że przeczytałem cały wątek i mój post miał na celu nakierowanie autora na rzeczy ciekawsze niż to amerykańskie tworzywo sztuczne. Zauważ że jednak Lobo i Spawna ująłem
Nie, nie piję do ciebie w szczególności, była to raczej uwaga natury ogólnej.
Co do "amerykańskiego tworzywa sztucznego" to wyczuwam tutaj (i z wcześniejszych Twoich postów) postawę "anty-hamerykańską", z którą się nie zgadzam, ale wiem z doświadczenia, że dyskusja na ten temat nie ma nawet cienia sensu. Powiem tylko, że wśród komiksów europejskich (czy też ogólniej - nie-amerykańskich) łącznie z polskimi także natknąłem się na tony tandety i badziewia (nierzadko w wykonaniu "ambitnych" i uznanych twórców).
Spawn jest amerykański i Lobo również więc nie wiem skąd wnosisz że moja postawa jest anty-amerykańska. Amerykanie przodują w tworzeniu takiego plastiku (Superman, Batman, Spiderman i inne -many ) i dlatego używam takiego określenia. Komiksy z serii 'super-heroes' mogą być tworzone przez ludzi ambitnych i wtedy nabierają głębi (mroczny Batman Dark Knight), ale jakby nie patrzeć większość z nich jest niesamowicie schematyczna.
Hmm, sa gusta i gusciki. Jednemu sie podobaja sie komiksy ameryk. innemu nie-amerykanskie
~nazghoul jesli chcesz poczytac jakis komiks "nie-plastikowy" o superbohaterach, to sprobuj najnowsze przygody "Squadrom Supreme" i "Supreme Power".
BTW Piszac "plastikowe" chyba nie miales na mysli np. "Punishera" ani innych superbohaterow z serii "Max", bo jezeli tak to moge tylko wywnioskowac tak jak ~Freeman, ze jestes po prostu nastawiony anty-amerykansko.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna