Nie jesteś zalogowany.
Zgodnie z dawnymi zapowiedziami, IDG wprowadza na rynek kolejny film anime - tym razem będzie to Blood: The Last Vampire, przy którego powstawaniu brał udział Mamoru Oshii (a więc napisy nawiązujące do GitS i, idąc dalej, do Matrixa będą mile widziane
Film ukaże się w lutym w Magazynie Kino Domowe. Na płycie, oprócz oczywiście filmu znajdzie się "Reportaż z planu" (20 minut) opowiadający o kulisach powstania Blood (i film, i reportaż z moimi napisami .
A o czym jest sam film? Pozycja pochodzi z 2000 roku i jest bardzo znana, głównie ze względu na świetne wykorzystanie animacji komputerowej w połączeniu z tradycyjnymi rysunkami (tu już opinie są różne, jednym podoba się design postaci, innym nie oraz ciekawie poprowadzoną narrację - zostajemy rzuceni w sam środek opowieści, bez żadnego wprowadzenia. Młoda(?) dziewczyna(?) Saya zostaje wysłana do szkoły w amerykańskiej bazie wojskowej w celu zlokalizowania i eliminacji tajemniczych stworzeń, które na wzór wampirów żywią się ludzką krwią. Akcja toczy się błyskawicznie, a w przerwach między widowiskowymi pojedynkami z cyklu "katana vs pierwotna furia" możemy wyłapać wskazówki co do przeszłości Sayi i całego tła opowiadanej historii. Świetna, mroczna animacja nie stroniąca od drastycznych scen (tytuł do czegoś zobowiązuje:), podkreślona porządną przestrzenną ścieżką dźwiękową ma w zasadzie tylko jedną wadę (oprócz tej, że ktoś może nie lubić krwawych filmów o wampirach - jest dość krótka (około 50 minut). Z drugiej strony - nikt nie zdąży się tym filmem znudzić Film jest dwujęzyczny, to znaczy postacie używają i języka angielskiego, i japońskiego (czasem przy przejściu z jap na ang można na początku odnieść wrażenie, że nagle zaczęło się doskonale rozumieć mowę ojczystą mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni
Przegap, a Venom zje twojego psa
No!!!!!!!!!!!!!
Brawo!
Jak tak dalej pójdzie to Idg wyda nam Hellsinga.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2007-01-09 20:17:08)
No i znowu nic na koncie po lutowych zakupach nie zostanie
Na płycie, oprócz oczywiście filmu znajdzie się "Reportaż z planu" (20 minut) opowiadający o kulisach powstania Blood (i film, i reportaż z moimi napisami .
Powinszować.
Należy wam sie duże cacy
猫が大好き!!!
No, trzeba będzie kupić:D. O ile fabularnie jest średnio o tyle graficznie film jest naprawdę dobry:D. Ciekawe czy zainteresują się też wydaniem Blood+:-D.
Znowu wydatki:) ale za dwie dychy warto:D
to może jeszcze jin-roh do kolekcji? chociaz ja nie mam nic przeciwko 26 odcinkowym seriom (byleby byly dobre), ale dluzsze to chyba bylaby masakra... chyba, ze co 2 tyg by wychodzilo
Ostatnio edytowany przez sadakot (2007-01-09 21:02:39)
猫が大好き!!!
właśnie tak miesiąc czekać na kolejnego Gitsa to długo:/
Zgodnie z dawnymi zapowiedziami, IDG wprowadza na rynek kolejny film anime - tym razem będzie to Blood: The Last Vampire, przy którego powstawaniu brał udział Mamoru Oshii (a więc napisy nawiązujące do GitS i, idąc dalej, do Matrixa będą mile widziane
Film ukaże się w lutym w Magazynie Kino Domowe. Na płycie, oprócz oczywiście filmu znajdzie się "Reportaż z planu" (20 minut) opowiadający o kulisach powstania Blood (i film, i reportaż z moimi napisami .
Może by tak na stronie magazynu pokazała by się zapowiedź tego numeru bo luty tuż, tuż
@Obiwanshinobi:
Dziękuję.
@NameLess One"
Ja nie odpowiadam za stronę magazynu Ja zapewniam exclusive news dla ANSI
Oj w lutym bÄdzie wydatkĂłw i do tego jeszcze wychodzi wĹaĹnie 2 sezon GitS'a, skad tu kase braÄ ?
cóż można powiedzieć oprócz wielkie hurrrrraaaaa i brawo dla idg
A ASG-A miało to dać w polskim hardsubie...
Deam! Nowe dobre i orginalne anime do kolekcji!
<3 IDG
Film taki sobie... tylko dlatego że za dużo angielskich wstawek Audio bylo, i wogole klimat zamerykanizowany itd. kupi sie do kolekcji... 2 dychy to malo.
Nie do wiary Dziękuję za info!
ARIGATO!!!!!!!!!!! [placze][placze][placze]
Aż nie mogę ze wzruszenia[yahoo]
Jak dobrze, że dopiero w lutym! Ale to już obejrzę najpierw w JAP+FANSUB hehe...>>to nie GITS[kombinuje]
Dostałem tajne informacje - audio/video będzie w doskonałej jakoci (co było wiadome od poczštku, teraz tylko sš konkrety
Otóż, co do szczegółów technicznych - audio będzie w trzech wersjach: DD5.1, DTS i DD5.1 z lektorem. A video będzie w naprawdę super jakoci, dzięki uzyskaniu przez IDG materiałów prosto z komputera, bez porednictwa tamy filmowej
Przegap, a Venom zje twojego kota
Baaardzo dobra wiadomosc! Widze, ze IDG sie rozkreca, co cieszy niezmiernie. Kiedy dokladna data premiery kioskowo empikowej??