Nie jesteś zalogowany.
witam
mam problem z odtwarzaniem napisow w mpc
chodzi mi o napisy ktore wskakuja wiersz wyzyj
jedne powinny sie konczyc to powinny nowe w te miejsce wkakiwac a jest tak ze wskakuja wiersz wyzej
wie moze ktos jak poprawic wyskakiwanie napisow??
Najlepiej przestać używać formatu tmp.
uzywaj sub edita
ja w mpc nie umie prawie zadnychnapisow dac
MPC sam tego nie poprawi!
Przerób te napis na jakieś które (mdvd lub mpl2) podają klatki końcowe jednej linijki a potem popraw subeditem aby klatka końcowa kończyła się przed początkową następnej linijki.
MPC sam tego nie poprawi!
Przerób te napis na jakieś które (mdvd lub mpl2) podają klatki końcowe jednej linijki a potem popraw subeditem aby klatka końcowa kończyła się przed początkową następnej linijki.
bym musial przerobic duzo napisow tak - to juz wole ogladac tak jak mam
dzieki
Tak niestety jest w MPC tylko jeśli timing jest dobrze ustawiony to z MPC nie będzie problemów, choć i tak dla mnie jest najlepszy W klatkowym formacie miałem inny problem napiski w MPC w formacie mdvd potrafią mrugać i nie wyświetlają się tak jak trzeba, nie wiem czyja to wina programu czy kodeków mam cccp Solar skożystaj z SE i będzie ok tylko że jeśli, jest timing czasowy i z małymi odstępami Możesz nie zdążyć przeczytać, ale linijki nie będą się wyświetlać jedna nad drugą. No i takich z różnicą 1 sekundy, jest niewiele Twój wybór
Jeśli nei chcesz by ci mDVD mrugały ustaw sobie prebuffer subtitles na wwartośc większa od 0 (przy ASS pamietaj przełączyć spowrotem na 0)
Tak niestety jest w MPC tylko jeśli timing jest dobrze ustawiony to z MPC nie będzie problemów, choć i tak dla mnie jest najlepszy W klatkowym formacie miałem inny problem napiski w MPC w formacie mdvd potrafią mrugać i nie wyświetlają się tak jak trzeba, nie wiem czyja to wina programu czy kodeków mam cccp
To wina twoich ustawień w MPC
aby to poprawić zmień:
- W Subtitles - number of subpictures to buffer ahead - 3
- W Output - dirextshow video - vmr 7 rendless
i wsio
co prawda na tych ustawieniach karaoke w skryptach ass przestana działać ale szczerze to zawsze to jest potrzebne? Często po prostu przewija się OP po obejrzeniu go xxx razy.
a jest jakis player zeby nie bylo zadnych problemow z napisami fps itp??
Najlepiej przestać używać formatu tmp.
Tak jest! Ĺmierć formatowi TMP -
ale TMP jest najlatwiejszy (najszybszy) do napisania...
jestem za MPL2
No to chyba nie znaczy,że jest dobry? Książkę też można szybko napisać, co nie oznacza automatycznie, że będzie się nadawała do czytania.
ale TMP jest najlatwiejszy (najszybszy) do napisania...
dobry skrypt w TMP, jest na pewno lepszy niż średni mDVD
a faktycznie dziwne że [MPL2] nie spotykam w napisach do anime,
format i dokładny i niezależny od fps
a faktycznie dziwne że [MPL2] nie spotykam w napisach do anime,
format i dokładny i niezależny od fps
a do MEMORIES to niby w czym są?
format dokładny ale nie można w nim umieścić tagów mdvd lub podobnych bo żaden player ci wtedy ich wtedy nie zinterpretuje
fuchikoma napisał:a faktycznie dziwne że [MPL2] nie spotykam w napisach do anime,
format i dokładny i niezależny od fpsa do MEMORIES to niby w czym sš?
format dokładny ale nie można w nim umiecić tagów mdvd lub podobnych bo żaden player ci wtedy ich wtedy nie zinterpretuje
no akurat wszystkich napisów to nie przeglšdałem
a tagi w mDVD to imo tylko przeszkadzajš, pod Ubuntu
jedyny-słuszny-mplayer ich nie interpretuje :/
dobry skrypt w TMP, jest na pewno lepszy niż redni mDVD
nie istnieje co stakiego jak dobry skrypt tmp, no chyba ze jakims cudem film ma wszystkie dialogi w granicach +-0,2 s od pelnej sekundy dla mnie najlepszy jest subrip, szkoda ze SE nie obsluguje wpelnie tego formatu mDVD i kody w mDVD sa spoko tylko wku..... czasem jak ktos wali przypisy i zdefiniuje wielkosc czcionki. Ja mam ustawione w SE 48, a w napisach jeb 16 i wtedy mam cos co moge przeczytac tylko przez lornetke
ara ara...
Ja mam ustawione w SE 48, a w napisach jeb 16 i wtedy mam cos co moge przeczytac tylko przez lornetke
Jezu Chryste Niezła wielkość czcionki
Ja zawsze oglądam na 32 pogrubioną. A takie coś co ty powiedziałeś miało miejsce chyba w Dokuro-chan mimo to łatwo usunąć to wszystko nawet w notatniku poprzez zmień wszystko
A moĹźe mi ktoĹ powie dlaczego w vobsub karaoke dziaĹa mi tylko gdy w zakĹadce 'Misc' jest odznaczona opcja 'Pre-buffer subpictures'.
Czy tylko tak jest u mnie Ĺźe muszÄ miÄÄ to odznaczone by dziaĹaĹo mi karaoke.
Bo jak siÄ nie mylÄ ta opcja sĹuĹźy do buforowania napisĂłw co pomaga w dokĹadnoĹci wyĹwietlana siÄ napisĂłw.
A może mi kto powie dlaczego w vobsub karaoke działa mi tylko gdy w zakładce 'Misc' jest odznaczona opcja 'Pre-buffer subpictures'.
Czy tylko tak jest u mnie że muszę mięć to odznaczone by działało mi karaoke.
Bo jak się nie mylę ta opcja służy do buforowania napisów co pomaga w dokładnoci wywietlana się napisów.
Tak jest u wszystkich! i w vobsub i mpc aby karaoke wywietlało się poprawnie w skrypcie ass/ssa trzeba wyłšczyć lub ustawić na "0" buforowanie napisów.