Nie jesteś zalogowany.
Z tych co czytałem moje ulubione to:
-Ranma 1/2
-Ichigo 100%
-Great Teacher Onizuka
"Skazany na zajebistość"
- Berserk
- Beck
- Great Teacher Onizuka
zettai kareshi - romans (fabuła ala Chobits ale nie takie cukierkowe): ona nie ma chłopaka --> ona ma super-chłopaka-robota --> ona ma dwóch chłopaków
Kill Me kiss me (romans, komedia, demony(w liczbie dwóch))
Imadoki - szkolne, romans,
hot milk - Ochroniarz ochraniający bardzo uroczą uczennicę
rose hip rose (twórcy GTO) uczennice Onizuki uzbrojone w kałasze
girls saurus - komedia, ecchi, chłopak bojący się dziewczyn a one go kochają:D
SM - (rozwiniecie skrótu to chyba sex machine) komedia, romans, playboy zakochuje się w pieknej kujonce i zmienia się:D
Wszystko znajdziesz we Wszechbiblii.
Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-01-06 12:52:21)
Z mang które czytałem (a raczej niewiele ich było) to polecam Oh! My Goddess i Dr Slump no i Dragonball dla zainteresowanych.
Ostatnio edytowany przez Endru (2007-01-06 14:03:26)
ja polecam Video Girl Ai ^^ manga swietna w przeciwienstwie do anime -.-
Manga eden a na wszytko(no prawie) na Wikipedia, po za tym to manga science-fiction. i praktycznie jedna z najlepszych mang wydawanych w polsce .
po za tym dobre mangi jakie osobiście trochę(lub bardziej) czytałem
I"S
NGE
Great Teacher Onizuka
Chrno Crusade
Hellsing
Love Hina
Record of lodoss war
info na google.pl
PS. a anime Video Girl Ai było fajne
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-01-25 11:38:55)
Oczywiście że Chobits.Świetna manga.
PS. a anime Video Girl Ai było fajne
fajne ale krotkie ^^ spodziewalem sie wiecej po przeczytaniu mangi :p
no bo strescic mange 10+tomow(nie pamietam ile ale duzo ) w 6 odcinkach xD to nie ma sie co dziwic mogli sie bardziej wysilic bo fabula mi sie podoba
chobits tez manga lepsza od anime ^^ i tak samo Love Hina
Ostatnio edytowany przez Pawa (2007-01-25 12:05:15)
Manga ma swoje zalety i wady.Anime ma swoje zalety i wady.Ja bym nie powiedział że coś jest lepsze.To zależy czy ktoś woli bardziej czytać czy oglądać.
no nie wiem ja ogolnie nienawidze czytac i jak mam cos czytac to dostaje goraczki xD
a jednak wole niektore mangi od ich odpowiednikow w anime :p niektore nawet roznia sie troche fabula
DNAngel-JPF super manga dla wszystkich xD
FMA-JPF super manga o alchemii:) not for moherjugend
GTO-Waneko super ecchi o super grejtnym nauczycielu xD nie dla dzieci
Saiyuki-Waneko ciekawa adaptacja starej chinskiej legendy nie dla dzieci a tym bardziej nie dla moherjugend
Elfen Lied-Konchuu Subs(belus ty wiesz gdzie to można znaleźć xD a dlatych co nie wiedza to konchuu.glt.pl;])
Bleach-Konchuu Subs dla kazdego;)
Hellsing- JPF Super manga o wampirach zdecydowanie nie dla dzieci ani dla moherowejmłodzieży
Gunsmith Cats- Egmont dla fanów broni granatów i ładnych kobiecych ciał:)
Full Metal Alchemist
Mimo podanych tu mang (które są na prawdę dobre) zastanawiam się czemu nikt nie wspomniał o "One Piece"
Świetna manga z dużą dozą humoru
Hikaru no Go - rewelacyjna manga moim zdaniem, skany Mangapolis-Platinum
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
zgrzyt chrono crusade nie ma mangi... Naruto polecam
Myślę, że Zgrzyt ma rację, a kolega o bliżej nieokreślonej płci blefuje.
Myślę, że Zgrzyt ma rację, a kolega o bliżej nieokreślonej płci blefuje.
I dobrze myślisz , niedowiarkom mówię że nawet MeTRo Translations ma to jako projekt i dokańcza drugi tom
sansiro google pomagają
Nikt nie wspomniał o Battle Royale? Przecież to jedna z najlepszych mang, jakie świat widział... Ach, no tak, to jest od 18 lat, czyli nie dla dzieci (tak, tak, to prowokacja ).
Poza tym Death Note było świetne, warto przeczytać przed zobaczeniem anime (link był już podawany na forum, wystarczy poszukać).
Może jeszcze Get Backers, czytałem pierwsze 60 stron i wydaje się niezłe Muszę skombinować resztę ^^
Jeszcze jest sporo innych, jak Lilim Kiss, czy Jisatsu Circle itp. itd. ale te wyżej polecam najbardziej Aaa.. Poza tym Love Hina w Polsce zostało całkiem ładnie wydane
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-02-20 20:42:50)
Ogólnie dobrych mang jest w cholerę więc trudno mi coś polecić.
Air Gear, Lilim Kiss, Ichigo 100%, Oh my goddess, The bride of water god, Unablance X unabalance.
W sumie wszystko co robi Korean Manga Translation jest fajne i śmieszne. Należy wchodzić na Manga updates i patrzeć co wychodzi.