#1 2007-01-01 10:55:56

Zwierz
Użytkownik

Najlepsza seria Ecchi jaką widzieliście?

Jaka seria<e> Ecchi wam się najbardziej podobała<y> które widzieliście do tej pory?

Moim ulubionym tytułem jest Yami to Boushi to Hon no Tabibitorespekt - Ponieważ nie jest takie grzeczne ponieważ niektóre sceny dają jednoznaczne skojażenia. Autorzy mieli pewnie twardy orzech do zgryzienia czy zrobić z tego tytułu hentajca czy tylko ecchi ale parę scen mogło by posłużyć za całkiem dobre podwaliny nie jednej akcji(co świadczy o niezdecydowaniu twórców) ale nie za to je luba  tylko za tą jego baśniowość(piękne tła, pejzaże, piękną muzykę i oczywiście za pięknom kreskę którą widzimy w animacji postaci).

Mnie ogólnie Love Hina a najbardziej OVA - Again - Ponieważ w niej Keitaro nie jest przedstawiony w świetle takiego dupowatego człowieczka blee i na koniec w końcu dokonuje się jakiś precyzyjny wybór co do wybranki serca[okej].

Następna jaka zapadła mi w pamięć jest Onegai Teacherrespekt-Ano dlatego że seria jest bardzo dobrze poprowadzona. Związek miedzy Kei'jem a Mizuho jest taki realistyczny oczywiście z lekkim przymrużeniem oka (jeśli można powiedzieć o realistycznym związku w tej sytuacji) a i tak seria trzyma w niepewności do końca.

Ostatnio edytowany przez Zwierz (2007-01-01 16:53:46)

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#2 2007-01-01 11:15:38

tomxxx
Zbanowany

Odp: Najlepsza seria Ecchi jaką widzieliście?

Lepsze od "Onegai Teacher" jest "Onegai Twins" ,a ecchi jest dużo więcej.

#3 2007-01-01 11:21:55

ivelios
Użytkownik

Zwierz napisał:

Moim ulubionym tytułem jest Yami to Boushi to Hon no To Tabibitorespekt - Ponieważ nie jest takie grzeczne ponieważ niektóre sceny dają jednoznaczne skojażenia. Autorzy mieli pewnie twardy orzech do zgryzienia czy zrobić z tego tytułu hentajca czy tylko ecchi ale parę scen mogło by posłużyć za całkiem dobre podwaliny nie jednej akcji(co świadczy o niezdecydowaniu twórców) ale nie za to je luba  tylko za tą jego baśniowość(piękne tła, pejzaże, piękną muzykę i oczywiście za pięknom kreskę którą widzimy w animacji postaci).

Zgadzam się z Tobą w 100000000%(myślałem, że tacy ludzie nie istnieją jezor). Yami to Boushi to Hon no To Tabibito to zdecydowanie najlepsze echi, w końcu to w dużej mierze zasługa samej Carnelian!
Co do LH, to moja ulubiona manga, anime jest dużo gorsze... Jedynie OVA trzyma poziom.
Do "dobrych" Echi zaliczają również GreenGreen. Owszem jest tam multum takich scen... ale według mnie to najlepsza komedia anime, a nie najlepsze echi.

Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-01-01 11:26:33)

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#4 2007-01-01 11:32:07

radziocd
Użytkownik

Iketeru Futari(krótkie ale fajne, zabawne i dość "mocne") i Golden boy (one chciały a on uciekał:(),albo coś delikatnego jak Dears, albo z bardzo kolorową kreską jak Maburaho i jeszcze He is my master. IF i GB to chyba najlepiej pasujące tu serie bo niejako ich treścią jest ecchi, nie jak w przypadku innych seriali, gdzie ecchi jest tj. tylko dodatkiem.

tom_21 napisał:

Ja tam wolę teacher.

Zwierz napisał:

Mnie ogólnie Love Hina a najbardziej OVA - Again - Ponieważ w niej Keitaro nie jest przedstawiony w świetle takiego dupowatego człowieczka blee i na koniec w końcu dokonuje się jakiś precyzyjny wybór co do wybranki serca[okej].

Wg. mnie Love Hina była kiepska, Oav miał jedną fajną scenę z Motoko i Kanako, a poza tym było cienkie. Manga rulez:D

Ps. Lepszym tematem byłaby najlepsza scena ecchi w anime, a nie najleszpa seria ecchi.

Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-01-01 11:50:49)

#5 2007-01-01 11:38:01

lb333
Użytkownik

Dla mnie najlepsze Ecchi to Ichigo 100%, może dlatego, że przypomina mi trochę I"S - moją ulubioną mangę. jezor
Ale raczej nie oglądam Ecchi, więc się nie znam. jezor

EDIT: No i jeszcze Green Green oczywiście smile

Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-01-01 12:24:10)

#6 2007-01-01 11:47:24

zergadis0
Użytkownik

Ichigo 100%, Onegai Twins (chociaż w tych dwóch to ecchi za wiele nie ma), Mahou Sensei Negima!, Love Hina, Shuffle!

#7 2007-01-01 11:49:38

Zwierz
Użytkownik

Co do Green Green to się z tobą zgodzę ivelios.

Co do Love Hiny Manga wymiata ale Anime też bym do najgorszych nie zaliczył (a może mam tylko taki sentyment, jedno z pierwszych anime jakie obejrzałem).

Co do Ichigo 100% to dla mnie za kiepskie zakończenie zrobili nawet w OVA nic się nie wyjaśniło tylko dodali jeszcze jedną do kolekcji.

Mahou Sensei Negima! i Shuffle! to całe szczęście że mają kontynuacje to może się jeszcze wszystko wyjaśni do końca. Ponieważ ogólnie  nie lubię jak seria Anime kończy się ogromnymi niedomówieniami.

Ostatnio edytowany przez Zwierz (2007-01-01 11:56:47)

DZIECIĘ NEO

#8 2007-01-01 12:02:50

ryba
Użytkownik

Mahou Sensei Negima mi najbardziej przypadł. Także jego druga seria jezor2

#9 2007-01-01 12:21:02

R4Zi3L
Użytkownik

Zwierz napisał:

Autorzy mieli pewnie twardy orzech do zgryzienia czy zrobić z tego tytułu hentajca czy tylko ecchi ale parę scen mogło by posłużyć za całkiem dobre podwaliny nie jednej akcji(co świadczy o niezdecydowaniu twórców

"Based on the H game with the same name by ROOT, it can be quite confusing if you haven`t played the game."

#10 2007-01-01 12:46:19

Zjadacz
Użytkownik

Jak dla mnie rządzi Ichigo 100% najlepsze ecchi jakie oglądałem i jedno z moich trzech ukochanych anime. Na drugim miejscu dałbym Golden Boya, mimo że krótka seryjka to jednak całkiem fajna (tak nawiasem: najfajniejsza była ta laska z świątyni która jeździła motocyklem)

"Skazany na zajebistość"

#11 2007-01-01 13:14:40

MaLy
Użytkownik

Jak dotąd chyba najlepsze serie Ecchi jakie do tej pory obejrzałem jest Anime Chobits oraz DearS. okej

Bardzo spodobały mi się pod względem Ecchi serie: Love Hina, Onegai Teacher, Onegai Twins. smile

Ichigo 100% oraz Green Green jeszcze czekają na obejrzenie. smile_big

Ostatnio edytowany przez MaLy (2007-01-01 13:17:44)

#12 2007-01-01 14:06:06

Zwierz
Użytkownik

Co do Chobits to bym się nie zgodził że to jest rasowe ecchi raczej seria z dużą dozą fan serwisu.
Co do DearS zgadzam się w 100% jet bardzo przyjemnym tytułem.

DZIECIĘ NEO

#13 2007-01-01 14:22:26

gu4rd
Użytkownik

Z tych co obejrzalem i moge polecic to na pewno Green Green, Ichigo 100%, Shuffle! a wiec te co wszyscy lubia smile

#14 2007-01-01 14:57:21

trety USSJ
Użytkownik

Polecam Green Green<- najlepsza komedia ecchi
Dalej, chyba najmocniejsze ecchi jakie widziałem-> Hanaukyo Maid Tai
Mouse<- lekko strawna komedyjka, ecchi dość zaawansowane:)
Seria Onegai (Teacher & Twins)
Kimi ga Nozomu Eien<- poruszający dramat ze szczyptą ecchi
i oczywiście takie tytuły jak: Love Hina, Shuffle!, Ichigo 100%, i to chyba na tyle z tych lepszych:D

#15 2007-01-01 15:16:38

OniiSan
Użytkownik

Dla mnie zdecydowanie najlepsze rasowe ecchi to He is my master i Ichigo 100%smile_big:D
Miło mi się też ogladało Green Greensmile
~trety USSJ  ja nie wiem jak ty możesz widzieć jakies ecchi w Kimi...

#16 2007-01-01 15:47:04

radziocd
Użytkownik

trety USSJ napisał:

Dalej, chyba najmocniejsze ecchi jakie widziałem-> Hanaukyo Maid Tai

Jest mocne ale jeszcze mocniejsze jest Iketeru Futari Ecchi, no i w sumie mocniejsze jest jeszcze GG Erolutions ale pytanie czy to juz nie hentai.

#17 2007-01-01 16:11:15

ziomalLDZ
Użytkownik

wg. mnie na wysoka ocene zasluguja: GreenGreen, Ichigo 100%, Onegai Twins, Love Hina,Shuffle!, Girls, Bravo, Ai Yori Aoshi,Yumeria no i Mahou sensei negima obie serie choc moze ecchi tu tez jest tylko malym dodatkiem jezor

#18 2007-01-01 16:20:07

ziomalLDZ
Użytkownik

Zwierz napisał:

Moim ulubionym tytułem jest Yami to Boushi to Hon no To Tabibitorespekt - Ponieważ nie jest takie grzeczne ponieważ niektóre sceny dają jednoznaczne skojażenia. Autorzy mieli pewnie twardy orzech do zgryzienia czy zrobić z tego tytułu hentajca czy tylko ecchi ale parę scen mogło by posłużyć za całkiem dobre podwaliny nie jednej akcji(co świadczy o niezdecydowaniu twórców) ale nie za to je luba  tylko za tą jego baśniowość(piękne tła, pejzaże, piękną muzykę i oczywiście za pięknom kreskę którą widzimy w animacji postaci).

a wie ktos moze gdzie to anime mozna znalesc??
sorki wielkie ze 2 posty

#19 2007-01-01 16:27:27

nuito
Użytkownik

tom_21 napisał:

Tu się nie zgodzę[respekt]. Onegai Teacher wymiata pod każdym względem. Jak dla mnie seria ta nie ma sobie równych. To mój numer 1. Oczywiście nie śwadczy to o tym, że nie polubiłem Onegai Twins, wkońcu seria utrzymana jest w całkiem innym klimacie niż Onegai Teacher... Bardzo spodobały mi się serie takie jak:Ichigo 100%,Shuffle!, Chobits, Love Hina, Joshikousei,Mahou Sensei Negima!,

#20 2007-01-01 16:52:32

Zwierz
Użytkownik

Tu masz  Torent Do Yami to Boushi to Hon no Tabibito <w pierwszym poście niepotrzebnie dodałem To przed Tabibito sorki za to>

Ostatnio edytowany przez Zwierz (2007-01-01 16:55:23)

DZIECIĘ NEO

Stopka forum

© Animesub.info 2025