Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Pracowałem nad tym AMV przez ostatnie tygodnie i miałem nadzieję skończyć go przed sylwestrem.
Wszystko wskazywało na to, że mi się nie uda, jednak wystarczyła jedna nocka przy kompie i vid. jest gotowy
"Hero" zawsze działało na mnie w specyficzny sposób. Nie wiem czy to kwestia sentymentalna czy po prostu moc jaką niesie w sobie utwór...
w każdym bądź razie w pewnym momencie uznałem, że muszę zrobić do niej klip
Konwencja AMV nie jest zbyt oryginalna - postanowiłem zastosować połączenie oryginalnego teledysku promującego film "Spider-Man" (teledysku, który ma IMO wielki niewykorzystany potencjał)
ze scenami z filmu "Pokemon 2000 - The Power Of One". Taki zabieg miał już miejsce, chociażby w klipie do "Neon Genesis Evangelion Ep. 27" autorstwa Rudeboy'a.
Chciałem stworzyć klip pełniący taką samą funkcję jak oryginał, który będzie jednocześnie skrótem całego anime.
Dlatego też stosunek oryginalnych scen do scen z anime jest zupełnie odwrotny do tego z "Spider-Man'a" - w końcu to AMV, czyż nie?
Ale dlaczego "Pokemon"?
Śmieszne czy nie, jestem fanem serii i od zawsze irytowało mnie, że nie istnieje naprawdę dobry AMV z "Pokemona", który nie byłby komedią/parodią/or something like this (może się mylę, niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu).
Nie mówię od razu że seria jest ambitna, niosąca jakieś głębokie refleksyjne przesłania... bez przesady
Anyway, "dyskryminacja!" krzyczała ma dusza Ktoś więc musiał to zrobić...
"Pokemon 2000 - The Power Of One", czyli drugi film kinowy, jest jak na razie moim ulubionym. Mam do niego sentyment, jest w nim dużo akcji i ładnie zanimowanych scen. Poza tym, słowa piosenki całkiem ładnie wpasowały się w fabułę anime - no, może nie zawsze, ale w większości przypadków
Dlatego padło na niego. Użyty materiał pochodzi w całości z płyt DVD z mojej kolekcji.
Ok, kończę przydługą przemowę Enjoy! (I hope...)
Naprawdę dobry amv. Udowodniłeś, że można stworzyć teledysk o tematyce "Pokemon", który nie będzie ośmieszał tej serii. Świetne przejścia i przyjemna muzyka w tle. Zasłużyłeś sobie na pochwałę Pozdro.
PS. Co do Pokemonów, to żałuję, że ta "zajawka na Pokemony" minęła tak szybko, jak się rozprzestrzeniła. Jak widać, trudno jest dogodzić ludziom, którzy zmieniają zdanie, jak przysłowiowe skarpetki.
Bardzo fajny, muzyka i grafika zgrana. to co Cie wyróżnia, to AMV dobrze zrobiony, bez widocznych pikseli albo cos innego. Godne polecenia
to moze jeszcze TeleTubisie?
Lepiej nie kracz ;)
to moze jeszcze TeleTubisie?
Czemu nie?:D Ale to już na forum o serialach dla dzieci, a nie anime:P
Hehe, tak się składa że kiedyś popełniłem coś Teletubisiowego
Kawałek stworzony na Amigowym Protrackerze 6 lat temu - brat miał kasetę VHS z czasów wczesnego dzieciństwa, pobawiłem się trochę dźwiękami i wyszło...
...i wykrakalem, dobra, nic juz nie mowie bo potraktujesz nas jeszcze jakas umcka z amigi.
Hehe, tak się składa że kiedyś popełniłem coś Teletubisiowego
Kawałek stworzony na Amigowym Protrackerze 6 lat temu - brat miał kasetę VHS z czasów wczesnego dzieciństwa, pobawiłem się trochę dźwiękami i wyszło...
Hahaha... mojemu bratu się spodoba, on lubi takie ekhm "remixy"
hahaha protracker...
ile ja nad tym godzin wysiedziałem :P:P
good work może ktoś zna jakiś filmik gdzie występują filmiki z Hajime no Ippo ?? znam tylko jeden ;(
Cieslak:
http://www.animemusicvideos.org/search/ … nz=proceed
19235 klipów... powinno ci wystarczyć na jakiś czas
Wprawdzie jeżeli chodzi o Pokemony to jedyne co akceptuję jako coś w miarę porządnego to PokĂŠmon: The First Movie, ale to AMV jest całkiem niezłe.
Standardowo znasz moją opinię
teledysk już ląduje w mojej kolekcji i czekać będzie na nagranie AMV DVD 5
Dziwnie znajomy jest z jednym z moich ulubionych - Jihaku ze świetnym podkładem zespołu Foo Fighters a i montaż tam również jak u ciebie przeplata się z momentami z klipu tej grupy i anime [u ciebie jeden, tam istny mix]
Już nie raz przekonałem się, że twórcy teledysków anime potrafią zrobić z tragedii komedię i na odwrót. z tego powodu nie oceniam od dawna już AMV-ków po okładce [czyt. anime lub utworze]. Po prostu ściągam i się sam przekonuję na własnej skórze. Chciałbym aby każdy miał takie podejście.
Cieslak:
http://www.animemusicvideos.org/search/ … nz=proceed
19235 klipów... powinno ci wystarczyć na jakiś czas
dziękuje
Strony 1