Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Znaczy mam andzieje ze nowy
A wiec tak jest sobie stronka http://www.diino.com na ktorej za darmo tworzymy konto (cos w rodzaju konta ftp) ktore sluzy do dzielenia sie plikami z innymi. Pojemność konta to 2gb czyli nie jest malutko. Pozniej wystarczy wgrac filmy i podac linka innym a tak widza konto osoby ktore pobieraja http://b-29.diinoweb.com/files/ (wzucilem 1 mp3 zeby pokazac jak dziala)
Teraz plusy i minusy
+ W przeciwienstwie do rapidshare itp plik niezostanie skasowany po jakims czasie
+ grywamy cala serie anime w jednym miejscu a nie osobne linki do akzdego odcinka
+ nieczekamy 120sekund by pobrac plik
+ nie dostajemy bana na 1h po pobraniu ilustam mb
- DUZY MINUS tylko 2 osoby jednoczenie moga cos pobierac z konta, no ale niema nic za darmo. Ale mozna by zrobic jakies kolejkowanie kto po kolei pobiera (dostep mozna zrobic na haslo i wysylac na priv wiadomosc z haslem)
Jeśli by sie dopracowalo jakies zasady pobierania itp to mozna by bylo przyjemnie z tego kozystac. Wiem ze pomysl bardzo naciagany ale czemu by niesprobowac.
Co o tym sadzicie ?
Ostatnio edytowany przez shannon87 (2006-12-13 23:14:57)
czy wrzucanie na ten 'server' idzie takÄ samÄ prÄdkoĹciÄ jak upload na MU itp. ?? jak tak to beznadzieja na maksa ale musi tak byÄ
nie ja mam lacze 2mb down / 256kb up i mi wysyla z maksymalna predkoscia lacza
Zarąbista sprawa nie tyle też co do wymiany, ale jeśli ktoś między sobą coś chce . Masz jeszcze konta 10gb ale na 2 miesiące i 5 userów ;]też free
jest jeszcze jedna taka strona http://www.4shared.com/ ale tej uzywam tylko jako galeri zdjec. Wgralem na ta strone okolo 350 fotek. i jak sie wejdzie na strone to zdjecia sa w formie minaturek, klika sie i mozna powiekrzyc. 1gb za free, nie ma ograniczenia ilsoci uzytkownikow, ale maksymalna wielkosc pliku to 50mb.
Jest na tym serwerze ejszcze jedna fajna opcja - mozna stworzyc publiczny katalog gdzie kazdy bez logowania moze jakis plik dograc (ale nie moze skasowac) http://www.4shared.com/dir/1483802/e323 … iczna.html
(PS. jak macie cos fajnego zwiazanego z anime to wyslijcie na ten serwerek co w linku )
Ostatnio edytowany przez shannon87 (2006-12-14 00:56:22)
troche poszukałem i znalzałem jeszcze coś ciekawego
uploadingit
10gb free, ale Maximum file size: 768 MB
jeszcze jednoxdrive
5gb, pliki bez ograniczeń, ale jest sporo zabawy by zrobić sobie tam konto. jesli ktoś będzie chciał niech pisze PM to powiem co i jak. Jeśli będzie więcej chętnych opisze na forum... Chyba, że zrobie to jakoś jutro
tak to wygląda screen
Jeśli ktoś chce sobie to potestować stworzyłem konto dla testów byście zobaczyli jak to wygląda
Zatem należy ściągnąć proga *klik*
potem należy wpisać log i pass i połączyć
Login: subanimes
Pass: passik
Ostatnio edytowany przez Yaoshin (2006-12-14 02:16:04)
cos wogole zero zainteresowania pomyslem ale coz
Może jestem staromodny ale jeśli chodzi o wymiany to najlepiej poczta albo z ręki do ręki (z HDD na HDD)
w sumie to wlasnie przetestowalem sciaganie tej mp3 i poszlo calkiem niezle. Wydaje mi sie ze jest to duzo lepsza opcji niz MU, no ale musialbym to przetestowac jeszcze na laczu uczelnianym (czy wyciaga jakies porzadne predkosci czyli kolo 300kB czy nie) Powiem szczerze ze to wcale nie goopie.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Jesli chodzi o wymiane anime to tylko poczta. Nie trzeba sciagac GB danych.
Zreszta wymog rejestracji juz dla mnie nie pasuje.
A alternatyw dla MU jest sporo, np http://www2.bigupload.com/
- 500MB max.
- Plik usuwany po 60 dniach nieaktywnosci (21 w MU)
~s0n1c ale z tego co skojarzylem, to zarejestrowac musi sie tylko ten co wrzuca. CO chyba nie jest zbyt wielkim problemem, no ale moge sie mylic.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Mnie pomysł zainteresował, już założyłem konto na diino i na tym uploadingit
Z czasem coś tam wrzuce
Lepiej bylo by poszukac kogo z Duzym UL i bylo by po sprawie. Ewentualnie zalorzyc Serwer DC, sprawniej i bez kombinowania.
Fakt! Server DC++ by się przydał ;]
Moglby sie nazywac Anime Sub ;] z rejstracja jak na w/w stronie inaczej by sie nie dalo wejsc. Kady zapodalby co ma i jazda.
a ja mam jedno pytanko na temat tych stron tzn czy sa to znane strony czyli bezawaryjne i wogule ktos cos wie na ten temat bo po co mam sie meczyc z uploadem jak sie za 2 miechy okaze ze strona padla albo cos w tym guscie ;(
jeszcze jednoxdrive
5gb, pliki bez ograniczeń, ale jest sporo zabawy by zrobić sobie tam konto. jesli ktoś będzie chciał niech pisze PM to powiem co i jak. Jeśli będzie więcej chętnych opisze na forum... Chyba, że zrobie to jakoś jutro
tak to wygląda screenJeśli ktoś chce sobie to potestować stworzyłem konto dla testów byście zobaczyli jak to wygląda
Zatem należy ściągnąć proga *klik*
potem należy wpisać log i pass i połączyć
Login: subanimes
Pass: passik
Xdrive jest problematyczny przy zakładaniu, ale po ściągnięciu tego softu,
co jest link powyżej to możemy zmapować dysk i widzi go jako kolejny dysk w windowsie,
co bardzo ułatwiało by wysyłanie dodatkowo program tworzy jakiś bufor
i sobie sukcesywnie wysyła dane na serwer nawet gdy nam pokazało że już wysłane
jest od tego wbudowany Xdrive Monitor. wygląda przyjemnie, jest możliwość udostępniania
plików ludziom bez loginu, ale tego jeszcze nie obcykałem
Strony 1