Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Najlepszym playerem do anime jest X-BOX (DivX, XviD, x264/h264, OMG, MKV). Dosłownie wszystko. HD też podobno jakoś działa
lol.. jakos nie bardzo wierze w to HD i x264... mi tam wystarcza moj LG T6345... reszte ogladam na kompie... to tylko 10 cali mniej ale za to progressive scan
Mam odtwarzacz Pioneer DV-470
Żaden stacjonarny DVD nie czyta mkv ani H264.
Mam programik MPEG4 Modifier którym mogę sprawdzić XVIDa czy pójdzie czy bedzie się blokował.Jak ma GMC to będzie się ciął a poza tym będzie dobrze.
Filmy OGM są u mnie odtwarzane pod warunkiem oczywiście że kodek jest obsługiwany.Tylko nie mogę OGM przewijać do tyłu.
I niestety odtwarza filmy o max rodzielczości DVD a wiele obecnych anime np Is Pure ma nieco wyższą rozdzielczość i jak chcę obejrzeć w telewizorze to muszę ją zmniejszyć.
Ale z tego co wiem już są odtwarzacze HD.
strusic napisał:Najlepszym playerem do anime jest X-BOX (DivX, XviD, x264/h264, OMG, MKV). Dosłownie wszystko. HD też podobno jakoś działa
lol.. jakos nie bardzo wierze w to HD i x264... mi tam wystarcza moj LG T6345... reszte ogladam na kompie... to tylko 10 cali mniej ale za to progressive scan
HD chodzi pod warunkiem, że nie jest kodowane w h264/x264 (no i nie ma full HD >1920x1080). Czyli pół HD w którym jest większość anime chodzi jak jest w DivX/XviD.
Tak więc najlepszym playerem do anime jest X-BOX, a już w niedługim czasie zapewne X360 (full HD w x264/h264 = 0 przycinek i full kompatybilność?). Kto wie Z PS3 pewnie będzie to samo. Problem to oczywiście cena
A do samych DivX/XviD to i PS2 wystarczy
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-10-23 01:35:05)
Jak pisali przedmowcy tylko x-box.
Widzialem go u kumpla w akcji. (Zrobil z niego male centrum multimedialen - TV z napisami, player DVD, MKV, OGG, AVI, Przegladanie Trailerow, Serwer sieciowy, oczywiscie pomijam funkcje grania - ok. 50 gier na hdd).
I to wysztko da sie uzyskac dzieki przerobce softwerowej - kumpel przerobil sprzetowo tylko po to, zeby widzialo dyski powyzej 200GB chyba.
Jak widac za cene do 400zł (gorna granica), mozna miec niezly sprzet. Dodatkowo do dekodowania x-box uzywa shaderow i innych efektow, wiec obraz jest ostry i posiada zywe barwy.
Zreszta co sie dziwic x-kloc od poczatku byl PC w malym pudelku
a ma ktos z was Kiss'a? bo ja mam wlasnie ten odtwarzac i mam problem bo zadne aviki wypuszczone przez [l33t-raws] mi nie odtwarza:(( Ostatnio nagralam plytke z Naruto i nici. Tez macie ten problem:(?
OMG, ty najpierw patrz w jakim kodeku one są, a dopiero potem nagrywaj, jak chcesz, żeby ci na dvd chodziło. z tego co wiem Naruciak od l33t jest windows media video 9, a tego raczej na dvd-ku nie odtworzysz, bynajmniej na twoim i moim skoro nie czyta.
A xbox odtwarza napisy txt w osobnym pliku ?
oczywiscie , zapewne odtwarza wszystkie znane formaty napisów (wszystko zalezy od softu)
czy zawsze Anime jest "przycięte" na odtwarzaczu dvd ? Bo wszystkie filmy itp. Działają normalnie, ale Anime jest "przycięte" , jakbym włączył zoom ( a nie ma włączonego ),
Czy Wam też Anime "źle" działa ?, czy idzie to jakoś ustawić ?
PS. Mam dvd Thomsona.
Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-12-17 20:58:09)
Oczami Fana Blog ;]
ale to filmy odpalasz z oryginalnego DVD? a Anime to jakieĹ divx'owe pliki, tak? czy filmy teĹź sÄ divx/xvid?
filmy sÄ teĹź divix'owe
A, i jeszcze jedno, moĹźna ustawiÄ Ĺźeby napisy byĹy na czarnym tle ? ( tak jak w all playerze moĹźna ustawiÄ ), bo filmy to moĹźna oglÄ
daÄ z takimi napisami, ale w anime napisy nachodzÄ
na suby, i ciÄĹźko siÄ rozczytaÄ
A w instrukcji nic o tym nie znalazĹem o napisach.
Oczami Fana Blog ;]
plecak napisał:a czy istnieje jakiś stacjonarny odtwarzacz obsługujący h264?
Na razie żaden, ale np. xbox potrafi odpalić pliki w h264, ale nie odtwarza ich płynnie(za słaby procesor:])
znalazłem niedawno (przypadkiem, bo nie mam Xa) modzik do starego Xa,
co to polega na zmianie proca z P3 600 (? nie jestem pewien) na celezłoma 1300,
z LoLowym przełącznikiem turbo, zupełnie jak w 486
i z tego co wyczytałem to na turbo [roftl] h264 płynnie idzie
hmm nie lepiej zlozyc sobie malego kompa media center ?? mysle ze do 600zl dal bym rade zlozyc takiego kompa oczywiscie odtwazacz bedzie taniszy ale za to taki komp posluzy lata
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-12-18 02:41:13)
ara ara...
hmm nie lepiej zlozyc sobie malego kompa media center ?? mysle ze do 600zl dal bym rade zlozyc takiego kompa oczywiscie odtwazacz bedzie taniszy ale za to taki komp posluzy lata
na x264 i hdtv nie licz =]
Kilgur napisał:hmm nie lepiej zlozyc sobie malego kompa media center ?? mysle ze do 600zl dal bym rade zlozyc takiego kompa oczywiscie odtwazacz bedzie taniszy ale za to taki komp posluzy lata
na x264 i hdtv nie licz =]
powiem tak x264 spokojnie na takim kompie pojdzie, a do HDTV to trzeba miec najpierw telewizor za gruba kase i jak kogos stac na pozadny tv za 5 000 zl to takia osoba spokojnie moze sobie kupic media center kotry hdtv pociagnie
ara ara...
Chcial bym odswierzyc temat, jakie najlepsze dvd mozecie polecic. Glownie bede na nim ogladal anime i filmy w divixie. Chodzi mi o dvd ktore odtwarza napisy w txt i obsluguje najpopularniejsze formaty. I jeszcze pytanie czy jakies dvd odtwarza format mkv? i nie chodzi mi o xboxa
(...)I jeszcze pytanie czy jakies dvd odtwarza format mkv? i nie chodzi mi o xboxa
Ano sa takie odtwarzacze, ale cenowo poza zasiegiem przecietnego kowalskeigo. Ale najbardziej oplacalny jest mimo wszystko xbox. Odtwarzacz i konsola gratis . A jak ci nie pasuje xbox, to zawsze mozesz sobie kupic PS3 i odpalic linuxa. (tylko ten czas ladowania )
sa takie odtwarzacze z mkv? mozesz dac jakis link?a czy nowy xbox 360 odtwarza te formaty co stary?
Ostatnio edytowany przez fbaran (2007-11-10 19:55:01)
Ja jakiś czas temu kupiłem sobie dvd wiwa 128 USB i powiem jedno shit jakich mało!!! Po okoła dwóch dniach od kupna dvd przestało czytać płyty. Niewiem co było tego przyczyną , próbowałem przeczyścić laser ale to i tak nic nie dało:/. Na gwarancje nie mogłem oddac bo mój brat zerwał plombe gwarancyjną :/ Teraz jedynie moge oglądać na nim anime jak podłacze do niego pendrive albo HDD przez USB. Nie polecam!!
Ano sa takie odtwarzacze, ale cenowo poza zasiegiem przecietnego kowalskeigo.
Podaj przykłady odtwarzaczy poza xboxiem co odtwarzają MKV, OGM itp
Ostatnio edytowany przez animetwelve (2007-11-10 20:50:00)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna