Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Co do nagrywarki to także posiadam NECa ND-3520AW i jestem z niego bardzo zadowolony. Swojego czasu pracowałem w serwisie i dobrego słowa o LiteOnach powiedzień nie mogę.
Krótka adnotacja o trwałości płyt znajduje sie w magazynie "Kino Domowe", myślę, że to było Twoje źródło Gracol. Jak coś to był numer z Akirą, ostatnia strona.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Opierałem się na artykule umieszczonym w Computerworld, autorstwa p.Jarosława Badurek, pt. Pamiętliwe bakterie. Ale faktycznie w KD była o tym notka
Hehe, to dobre nie trafiłem, a byłem wręcz pewny. No, ale jak coś to ten numer sporo osób może mieć, a że notka jest bardzo krótka to i warto sobie przeczytać.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
A co powiecie o nagrywarkach Plextor'a? Ciekawi mnie czy cena odzwierciedla jakosc?
Osobiscie mam uraze do Samsungow oraz LG'kow. Szybko mi padaly i niszczyly plyty.
Nie zgadzam sie ja jestem zadowolonym posiadaczem Samsunga ;] i wyrównywanie go z Lg w tej samej lini to obraza.
Co do plextorów ich żywotność w ciągu 10 lat nowe-stare porównanie spadła tylko o 10-15% ale nadal wytrzymają najwiencej.
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
a ja z tego co słyszałem to plextor, bardzo przecenia swoje produkty. Kiedys to może miało znaczenie, a teraz i tak wszystkie nagrywarki są składane w chinach:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-12-18 14:55:32)
Nie zgadzam sie ja jestem zadowolonym posiadaczem Samsunga ;] i wyrównywanie go z Lg w tej samej lini to obraza.
Co do plextorów ich żywotność w ciągu 10 lat nowe-stare porównanie spadła tylko o 10-15% ale nadal wytrzymają najwiencej.
Mialem 2 samsungi - zywotnosc: padaja zaraz po uplywie gwarancji[beznadzieja]
a ja z tego co słyszałem to plextor, bardzo przecenia swoje produkty. Kiedys to może miało znaczenie, a teraz i tak wszystkie nagrywarki są składane w chinach
Masz na mysli cene czy jakosc?
Przymierzam sie do plextora dlatego pytam. Glownie z uwagi na opinie no i skoro wiekszosc nagrywarek sredniej klasy kosztuje w granicach 200-300zl a plex z podobnymi parametrami 400zl to teoretycznie cos musi w tym byc<mysli>. Nie chce, po raz drugi, znalezc sie w sytuacji ze sprzet szybko mi padnie z niewuadomych przyczyn lub co druga plytka(dobrej jakosci i zaufanego producenta) byla wypalona z bledami:/
Ostatnio edytowany przez wiluS (2006-12-18 16:06:42)
Szczerze mówiąc nie polecam LiteOn. Mi się zjechała, i nie odtwarza ani nie zapisuje płyt CD. Może to pojedynczy przypadek ale jest...
Ten LiteOn co mi się popsuł to SHW-1635, chociaż bez LigthScribe, ale to przykład i przestroga. Ja sam nie kupie więcej LiteOn´a.:P[rip]
Szczerze mówiąc nie polecam LiteOn. Mi się zjechała, i nie odtwarza ani nie zapisuje płyt CD. Może to pojedynczy przypadek ale jest...
Ten LiteOn co mi się popsuł to SHW-1635, chociaż bez LigthScribe, ale to przykład i przestroga. Ja sam nie kupie więcej LiteOn´a.:P[rip]
ja tam mam i akurat sie ciesze:P kwestia użytkowania może, kij... liteony takie zle nie są jak sie mówi:)
LG - w sprawach nagrywarek napedów i płyt to totalne gówno... serio, wiem z doświadczenia u kumpla (ile razy go wymieniałem u kumpla, robie za akiego blokowego informatyka oby, bo ja niby najlepszy i prawie za free robie:D)
a polecam NEC
ja mam LITE-ON SOHW 832S na 2X -/+ 2,4X nagrywa bardzo dobrze, a na 4 to już kiepsko ogólnie jak ta by mi się rozwaliła kupił bym sobie PIONIERA.
Bo może nagrywać wszystkie płyty od 1x a to by mi się przydało i w wielu testach pionier wypada bardzo dobrze ale jest drogi.
A neca słyszałem że robi dobre nagrywarki i są dosyć tanie tanie.
LG mam nagrywarkę cd-rw GCE-8481B o kilku lat i się nie zawiodłem poza tym że nie czyta niektórych marek firm albo przychodzi jaj to z trudem.
Ja najlepiej polecam Pionnera'a DVR-111. JakoĹ zapisu jak na Plextorku, cena przystÄpna, i dodatkowa moĹźliwoĹÄ odblokowania labelflash'a, z tym Ĺźe nagrywarka ma jednÄ duĹźÄ wadÄ, jest niemiĹosiernie gĹoĹna.
Ja najlepiej polecam Pionnera'a DVR-111. Jakoś zapisu jak na Plextorku, cena przystępna, i dodatkowa możliwość odblokowania labelflash'a, z tym że nagrywarka ma jedną dużą wadę, jest niemiłosiernie głośna.
tez polecam te nagrywarke , moze z ta glosnoscia troche przesadziles w kazdym razie poziom halasu jak w liteonie , jedyna wada plextora jest to ze ma problemy z odczytem porysowanych plytek, za co kazdy liteon radzi sobie z nimi bezproblemowo. Znajomy niedawno zakupil sobie LG modelu nie pamietam ale jedna z tych nowych x18 , praktycznie wiekszosc plyt jakie z niej wyciaga jest zle wypalona ,chociaz nagrywa x8 lub 12 ,nagrywa na verbatimach.
Tylko jaki jest sens w reklamowaniu swojego sprzetu?
Tomek: na polecam Samsunga SH-S182
Jarek: a ja LG GSA-H10N
Zuza: obaj sie mylicie najlepszy jest Lite-On SHM-165P6S
Duzo z tego wiemy...;)
Niestety nagrywarek z prawdziwego zdarzenia(bezawaryjnych, szybkich, z genialnym softem i rewelacyjnymi parametrami) niestety nie ma[brakslow]
Chyba jednak sprobuje z Plextor'em PX-760A, zobaczymy czy bedzie wart swojej ceny:)
ja tam mam LiteOna z tym 16x nagrywam max 12x (dla siebie 8x) i wszystko ładnie pięknie:)
ja mam nagrywarke Toshiba SD-R5372 od wakacji tamtego roku (wtedy kosztowala 210zl)i jak do tej pory ani razu mnie nie zawiodla...:)po zmianie firmware'a plyte dvd w 5min wypala i bez bledow
Tylko jaki jest sens w reklamowaniu swojego sprzetu?
Tomek: na polecam Samsunga SH-S182
Jarek: a ja LG GSA-H10N
Zuza: obaj sie mylicie najlepszy jest Lite-On SHM-165P6S
Duzo z tego wiemy...;)
Niestety nagrywarek z prawdziwego zdarzenia(bezawaryjnych, szybkich, z genialnym softem i rewelacyjnymi parametrami) niestety nie ma[brakslow]Chyba jednak sprobuje z Plextor'em PX-760A, zobaczymy czy bedzie wart swojej ceny:)
Moze czasami ktos zareklamuje swoj sprzet , ale pozatym lepiej poczytac opinie innych ktorzy posiadaja dany sprzet, danej firmy niz nie wiedziec nic o danym towarze i uwiezyc sprzedawcy w sklepie ze nagrywarki firmy x ida jak woda i sa super (glownie dlatego ze innych nie ma na sklepie )
Ja kupuje cząści w sklepach na kturych można polegać.;] moim zdanie to również ważne bo można dostać serie sprzętu ktury jest walnięty.
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
Straszna bieda : lite-on, lg, szajsung
Co mogę polecić? NEC, Plextor, Pioneer. Sprawdzone i przetestowane wieeeele nagrywarek DVD Po prostu działają jak należy i nie ma problemów z odczytem płyt nagranych na nich gdziekolwiek indziej. Choć ostatnio troszkę NEC się zepsuł (teraz w kooperacji z Sony tworzą jako OptiArc)...
Moze czasami ktos zareklamuje swoj sprzet , ale pozatym lepiej poczytac opinie innych ktorzy posiadaja dany sprzet, danej firmy niz nie wiedziec nic o danym towarze i uwiezyc sprzedawcy w sklepie ze nagrywarki firmy x ida jak woda i sa super (glownie dlatego ze innych nie ma na sklepie )
Zycie na kazdym kroku udowadnia ze sprzedawcy, w wiekszosci, sa albo niekompetentni albo robia sobie jaja z przecietnych kielntow. Jak czasem slysze "porady" takich fachowcow to nie moge powstrzymac smiechu. Ostatnio(dokladnie 15.12.06) wraz z moim przyjacielem wysluchalismy krotkiej bajki o kalibracji kierownicy w ustawieniach gry(z instrukcja krok po kroku[roftl]) w wykonaniu wiadomo kogo. Osobiscie preferuje zamowic sobie upatrzony sprzet ale co z ludzmi ktorzy sa zupelnie poza tematem? Skazani na pastwe losu: co akurat bedzie na sklepie;)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna