Nie jesteś zalogowany.
Mam pytanie... czy są wydawane w Polsce mangii yaoi/shounen-ai, a jeśli tak to jakie?
YAMI NO MATUSEI
ciam cia ram cia ciam
Sa wydawane
Choćby moje ukochane "Wspomnienia demona" czy "Les Bijoux" wydawnictwa Kasen
EDIT: Zastanowiło mnie czemu "dziewczęcy" odzew był taki natychmiastowy
Ostatnio edytowany przez Turquoise (2006-12-09 21:16:15)
Jacyś Ci mężczyźni z ANSI strachliwi, co nie dziewczyny
Turquoise mam pytanko do Ciebie, [podobały Ci się "Wspomnienia demona"? Bo tak się zastanawiam nad zakupem a wydać 100 na coś beznadziejnego mi się nie uśmiecha:) Która Ci się bardziej podobała "WD" czy "LB"?
Ostatnio edytowany przez lilith_ (2006-12-09 22:29:45)
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
A co wy tacy strachliwi? Ja się przyznaję że czytam Yami No Matsuei i mam z tej serii niezły ubaw (zero hardcoru )
Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-12-09 23:17:10)
Ja miałem okazje przeczytać u dziewczyny Wspomnienia Demona, a przynajmniej dwa tomiki i musze przyznać że było ok:)
Ja zapewniam, że Wspomnienia Demonka nie są beznadziejne, tylko zajedwabiste, legnąc idzie ze śmiechu Les Bijoux jest bardziej powazne, ale też świetne. Ale zdecydowanie wolę Wspomnienia. Jest jeszcze przecież Seimadenek, najcudowniejszy na świecie i DNAngel. No i Wish. Zapomniałyście o tych?
DN Angel to yaoi?
Kurde czego się ludzie boją :/ Szczerze mówiąc Hotaru16 co do mang wydawanych to nie mam pojęcia ,za to wiem ze jest dużo skanów przełożonych/przekładanych na polski z tego gatunku.
A tak na poważnie dziewczyny podoba wam się taka miłość męsko męska?
Tak na dobrą sprawę to żadne z tych mang to nie yaoi:)
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Tak na dobrÄ sprawÄ to Ĺźadne z tych mang to nie yaoi:)
Hmm? Czyli yaoie to only hardcore'y ?
ChociaĹź nie mam jasnozielonego pojÄcia czy gdzieĹ tam wyĹźej ktoĹ nie wymieniĹ jakiegoĹ hardcore'a
Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-12-09 23:59:21)
lilith_ napisał:Tak na dobrą sprawę to żadne z tych mang to nie yaoi:)
Hmm? Czyli yaoie to only hardcore'y ?
Chociaż nie mam jasnozielonego pojęcia czy gdzieś tam wyżej ktoś nie wymienił jakiegoś hardcore'a
Pozwole sobie zacytować biblię ANSI (FAQ)
Shounen Ai - chłopięca miłość - związki męsko-męskie, rzadko z podtekstem seksualnym
Yaoi - homoseksualizm mężczyzn - anime (zazwyczaj) przedstawiające związki seksualne mężczyzn
Więc w gruncie rzeczy na razie wymieniane były tu shounen-ai ale o nie autorka też sie pytała
a i lilith - nie potrafiłabym chyba wybrac czy bardziej lubię Les Bijoux czy Wspomnienia Demona bo każde ma swój odrębny urok - tak jak mówi Ariel chan, przy WD można się zdecydowanie więcej pośmiać poza tym Eclipse *wzdycha*
a i lilith - nie potrafiłabym chyba wybrac czy bardziej lubię Les Bijoux czy Wspomnienia Demona bo każde ma swój odrębny urok - tak jak mówi Ariel chan, przy WD można się zdecydowanie więcej pośmiać poza tym Eclipse *wzdycha*
No nic to chyba zacznę od WD
Tak na dobrą sprawę to jeszcze nie widziałam żadnej mangi yaoi wydanej w polsce:) Jeśli się mylę to tytuły poproszę
Czyli jednak hardcore'y . DziÄki Ci wielce i niezmiernie Turquoise
mmmm... wiem ze temat nie o tym, ale tak mnie naszlo, zeby napisac ze chcialabym zeby wydali w polsce mange shounen-ai Color.
O rany... nie spodziewałam się tylu odpowiedzi Tak się składa, że zupełnie przypadkowo czytałam 1 część Wspomnień Demona i 1 część Yami no Matsuei, ale to jeszcze o Shounen-ai nie zachaczało... ^^ Snułam tylko takie domysły co do WD...
Hmm... tyle jest fanek yaoi, że powini coś wydawać, no!
Ambicje na wydawcę na polskim rynku mang yaoi miało wydawnictwo Saisha. Niestety, nie udało się im, bo to rynek mocno niszowy. Wydali jedynie "Ai no kusabi" - książkę, koszmarnie przetłumaczoną, oraz dwie mangi; z gatunku shounen-ai "Cuttlas" You Higuri (autorka "Saidemana") i czystej wody i na razie jedyne w Polsce yaoi "Wild Rock" Kazusy Takashimy.
PS: Z tego co wychodziło na pl rynku mam "Wspomnie Demona" i "Les Bijoux". "Wspomnienie Demona" dla mnie jest zbyt słodkie.
"Yami no Matsuei" posiadam całe, ale w wydaniu niemieckim. Po niemiecku mam też moje kochane calutkie "Bronze", no i poprzedzające je "Zetsuai".
Ostatnio edytowany przez Anaka (2006-12-11 15:21:24)
Jak można takie rzeczy czytać to ja nie rozumiem błeeeee.
Są gusta i guściki
Jak można takie rzeczy czytać to ja nie rozumiem błeeeee.
Ta dokladnie -_-