Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Poszukuje stronek z rawami anime. Może ktoś zna takobe i by mi podsunął jakiegoś linka?:)
Ostatnio edytowany przez fsad3 (2006-12-02 20:37:33)
No tak, ale to są główni torrenty, a mi potrzebany jest jakiś download z MU albo bezpośrednio ze stronki.
Dla czego rawy anime śa w takich zabójczych jakościach?
Ostatnio edytowany przez fsad3 (2006-12-02 21:36:27)
No tak, ale to są główni torrenty, a mi potrzebany jest jakiś download z MU albo bezpośrednio ze stronki.
Dla czego rawy anime śa w takich zabójczych jakościach?
a dlaczego potem fansuby są w niemniej zabójczej jakości?
A co, z torrenta się nie umie ściągać. Ludzie czy wy naprawde jesteście tacy leniwi, tylko podsunąć linka pod sam nos nie? Inna sprawa, jeżeli masz poblokowane porty.
Tylko 13 lat, a takie lenistwo[bzdura]
Z drugiej strony dzięki WAM za podanie tych stronek. Niektóre z nich są dla mnie nowe. Może sam coś znajdę dla siebie
fsad3 napisał:No tak, ale to są główni torrenty, a mi potrzebany jest jakiś download z MU albo bezpośrednio ze stronki.
A co, z torrenta się nie umie ściągać. Ludzie czy wy naprawde jesteście tacy leniwi, tylko podsunąć linka pod sam nos nie? Inna sprawa, jeżeli masz poblokowane porty.
Chrzanisz, wystarczy poszukać na googlach terminu "tunelowanie portów".
Chrzanisz, wystarczy poszukać na googlach terminu "tunelowanie portów".
To też jest jakaś alternatywa.
obydwaj chrzanicie. wy, ja itp. posiadają internet bez limitów, bądź z limitami ale z działającym portem na torrent i nikt wam nie marudzi, że ściągacie z torrenta. lecz jest jeden poważny problem... torrent jadąc maxem zawala praktycznie całe pasmo internetowe, nawet nie pozostawia 16 kb na http (no jakieś mikroskopijne przepływy są:P) a niektórzy posiadają internet w sieci (np. neostrada), w bloku, z innymi ludźmi, dzielony lub nie. i tu właśnie owy problem. sciągając torrentem, mozemy przymulać internet ludziom będącym w tej sieci, niezależnie od tego czy jest to dzielona sieć czy nie (wiem, bo mój kumpel ma dzieloną i jakoś;/) a administratorzy sieci, mogą ci poprostu odłączyć na 24 h jak nie wiecej (różni są ludzie) internet, bo zamulasz sieć, ściągając nawet głupi odcinek anime ważący 174 mb, czy nawet jakiś teledysk, czy album mp3.
więc, proszę was bardzo, trochę wyrozumiałości dla ludzi:) fakt ma kolo 13 lat, i pewnie nie jeden błąd jeszcze popełni tak jak i my i napisze jakąs głupote (mój post wyżej z cytowanym jego tekstem), no ale...
No i w ogóle, jeżeli ma się Router to Torrent strasznie go muli...Potem trzeba restart itp.
Lecz do torrenta polecam uTorrenta, bo ciekawe, nie zamula mi routera![szpan]
I zostaje jeszcze sporo przepustowości na moim łączu 6mb/s
Hatake - mi to wisi
e-wro jest co prawda najszybszy ale najmniej bezpieczny. Admin dupa!
Żadnego portu nie mam zablokowanego a o bezpieczeństwo swojego kompa samemu trzeba dbać bo nie istnieje coś takiego jak firewall sieciowy tutaj.
Ale przynajmniej nic mi nie muli jak sie ssie torrentem nawet ponad 1mbit/s
w końcu płacę za te T1 z full duplexem. Nawet ustawienie w utorrencie wykorzystanie łącza na wysokie nie spowalnia mi netu.
Do tego nie rozmawialismy o konweskiwencjach korzystania z torrentu tylko możliwości jego użycia a można go uzyć nawet jak ma sie poblokowane - mowiłem, tunelowanie.
a router od neo można se wsadzić.. i tak restar jest potrzebny co jakiś czas (co to restart? nigdy nie miałem zwisu neta, sieć zawsze działała, co innego www bo torrenty jakoś podtrzymywało).
Do tego czasem 'głupi' odcinek waży czesto ponad + - 170mb a szczególnie rawy hd itp, zresztą sam wiesz bo je uploadujesz
PS: wa! zapchalem kran w pracy nech ktoś podjedzie z jakimś środkiem udrożniającym rury XD nie mam jak sie dostac do kanalizacji (zabudowane)
Witam.
Jeśli ktoś posiada rawy
[AniMa-RAW] Hatarakiman 01-03 (1440x810)
To niech okaże dobre serce i poseeduje
Będę bardzo bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Maniack, sam sobie odpowiedziałeś.
Hatake, anime z fansubami zajmują najczęściej coś koło 175mb odcinek, a rawy które widziałem mają najczęściej po 250-300 ileśtam mb, i są w ogromniastej rozdzielczości HD.
Ostatnio edytowany przez fsad3 (2006-12-03 12:33:20)
Maniack, sam sobie odpowiedziałeś.
Hatake, anime z fansubami zajmują najczęściej coś koło 175mb odcinek, a rawy które widziałem mają najczęściej po 250-300 ileśtam mb, i są w ogromniastej rozdzielczości HD.
no te 175 mb to jest standard, bo przy takiej wadze teoretycznie nie widać pikseli, moskitów i makrobloków:P ale często spotkasz też 170, 174, 178, 169, 166, 233, 232, 231, 145, 140 a ostatnio nawet w mkv z h264 dochodzi do 90 itp. itd.
a rawy? u stary tu masz różnie, bo rawy są kodowane zazwyczaj nie na bitrate, tylko na kwantyzatorze, tzn. prościej mówiąc na jakość niż na rozmiar. jak mówiłem, te rozdziałki to są i skalowane w dół nawet bo czyste hd to 1920x1080, a rozmiar, hmm, no różnie, różnie, ja na przykład w tej 1280x720 mam rawki pewnego anime, i co? odcinki wahają się od 550 do 750 mb/odcinek:P to samo z tymi wielkimi. wszystko zależy kto jak co skoduje.
dzimbo: lol, możliwe, że ja, bo sie mi sćiąga akurat, ale mówisz, że już nie ma pełnego seeda?
Kisiel: mi też:P
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-03 14:01:37)
Strony 1