#1 2006-11-28 02:27:58

opcy
Użytkownik

Prawda czy fałsz i skąd to dostać?

Wiem że produkuje kolejny temat z typu "jakie to anime" niestety wszystkie wątki pod jakie chciałem sie podczepić okazały się zamkniete, może zrobić jeden przyklejony służący właśnie do zadawania pytań podonych do mojego.

Ale do rzeczy, w necie natrafiłem na to:
Roboteh Shadow Chronicles
Wygląda naprawdę ciekawie, jednak nie wiem czy to tzw. Fake, czy autentycznie jest/ zapowiada się taka produkcja, czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat?

A to z okazji 60-cio lecia ONZ :
Robotech

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#2 2006-11-28 02:46:56

lilith_
Moderator

Odp: Prawda czy fałsz i skąd to dostać?

Fakt, taki wątek by się przydał:)

Co to tematu to znalazłam coś takiego ale nic konkretnego to tam nie pisze:D

I jeszcze takie info:
Ten film animowany już wyszedł. Jak na razie był prezentowany jedynie na festiwalach:

USA 25 August 2006 (New York Korean Film Festival)
USA 6 October 2006 (Connecticut Film Festival)
Canada 21 October 2006 (DNA Film Festival)
USA 28 October 2006 (Hawaii Film Festival)
USA 28 October 2006 (International Horror & Sci-Fi Film Festival)

A tu LINK

Ostatnio edytowany przez lilith_ (2006-11-28 02:53:05)

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#3 2006-11-28 03:17:06

opcy
Użytkownik

Z tego co ja znlazłem to DVD zostało przełozone na niewiadomo kiedy... dodatkowo dochodzą nowe pytania:
[cytuj]of Robotech: The Shadow Chronicles, the highly-anticipated continuation of the epic Robotech saga. The story picks up from where the 85th (and final) episode of the television series left off with the Robotech Expedition's climactic confrontation with the Invid and the mysterious disappearance of Admiral Hunter.[/quote]

o ile dobrze pamietam (a pamietam dobrze bo dziś skonczyłem oglądać) Macross czyli Robotech ma 36 odcinków. No chyba że amerykańce właczyli Macross7 pod jeden tytuł.

Ostatnio edytowany przez opcy (2006-11-28 03:17:41)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#4 2006-11-28 11:39:20

de99ial
Użytkownik

Lubicie YoyTube? Mnie osobiście drażni, że oglądać tam to można,ale ściągać już nie.

Na to znalazłem lekarstwo

http://programs.pl/program,731.html

Trailer ciekawy, obejrzałem tylko kawałek, ale jak tylko pełny transfer dostanę (neostrada <chlip>) ściągam na dysk.

Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
2080373594486b3aebea620st2.jpg
16419124964943955504551.jpg

#5 2006-11-28 14:18:45

Kisiel
Użytkownik

de99ial napisał:

Lubicie YoyTube? Mnie osobiście drażni, że oglądać tam to można,ale ściągać już nie.

Poszukałbyś na tym forum a dowiedziałbyś się jak ściągać filmy z youtube i odtwarzać je na kompie lub konwerterować na format avi. Wątek o tym był już zakładan

Z tego pierwszego tak się wylewa nędzna grafika komputerowa ze nie widze co ma wspolnego z robotechem.

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-11-28 14:25:12)

10721827ve.gif

#6 2006-11-28 15:03:43

opcy
Użytkownik

A mi się spodobało... cóż kwestia gustu.
Kisiel moze ty bedziesz lepiej zorientowany, jak to jest z tym Robotechem, to jest Macross, ale zwykły Macross ma 36 odcinków to skąd im się wzięło nagle 85? Na anidb napisali że pod tytułem Robotech wychodziły tez anime: Mospeada, i Southern Cross... tylko co one mają wspólnego z Macrossem, ktoś może mi podać jakiś schemat serii lub wytłumaczyć o co chodzi?

#7 2006-11-28 15:25:55

Kisiel
Użytkownik

opcy - musielibyśmy mieć do tego kontakt z jakimś zorientowanym w temacie amerykaninem. Wiesz co oni wyprawiają z niektórymi seriami. Doskonałym przykładem będzie tutaj także Street Fighter i zamiana imiona połowie bohaterów tak, że teraz nie wiadomo o kogo chodzi, np. Bison, Balrog i Vego to zupełnie inne postaci w jap i usa.

Co do macrossa to podejrzewam, że jak zwykle ze swoją cenzurą zrobili z kilku odcinków o kilka mniej, połączyli sezony czy serie w jedno i wydali pod inną nazwą (robotech). Naprawdę ciężko byłoby dojść do tego wszystkiego smutny A też z chęcią bym obejrzał wszystko z tym związane chronologicznie poukładane.

btw. opcy pamiętasz ten tutorialik co mi wysłałeś do seeda? jezor nadal nie miałem okazji z niego skorzystać (czyt. nie oglądałem seeda) a teraz jak robotę będę miał to już zupełnie smutny

10721827ve.gif

#8 2006-11-28 15:55:18

opcy
Użytkownik

Robota nie Gołota - nie ucieknie jezor, a tak na serio to nawet jak pracowałem 14 godzin dziennie to przynajmniej godzine na anime poświęcałem, może tobie tez tak się uda.

Odnośnie tamatu Robotecha, to po przejrzeniu kilku stron w necie doszedłem do następujacych wniosków:

Robotech seria 1 - Macross (z poprawiona grafiką)
Robotech seria 2 (Robotech Saga 36?-60) - Southern Cross (nie wiem tylko ile zmienili, w stosunku do japońskiego orginału, prawdopodobnie w ogóle nie dostaniemy japońskiego orginału)
Robotech seria 3 lub Robotech Remastered (Robotech Saga ep.61-85) - anime Mospeada, podobnie jak wyżej na orginał japoński nie natrafiłem. Jeśli wierzyć anidb, zmiany sa tutaj dość znaczące, praktycznie od japońskiego orginału to anime rózni się prawie wszystkim, dodatkowo zmontowali je z Macrossem by była jakaś ciągłość fabuły... jestem ciekawy jak to im wyszło.

Stopka forum

© Animesub.info 2024