Nie jesteś zalogowany.
nie ma co porownywac School rumble i ichigo bo to (imho) 2 rozne anime...1 i 2 sa zajefane ale podoba mi sie bardziej SR - lepsza kreska (jak dla kogo oczywiscie) bardziej nastawione na humor (ichigo chyba nie ) ale o gustach sie nie dyskutuje
yo siema, może ktoś wrzucić ostatni episod 26? Bardzo proszę...
Będzie... tak ok niedzieli.
A tymczasem odcinek 23 drugiego sezonu (Tenma pokazuje co potrafi ):
Info:
[l33t-raws]School_Rumble_Second_Term_23_(640x480_120fps_WMV9)[9B42539C]
Video: Windows Media Video 9 640x480 119.88fps 1584kbps
Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 128Kbps
Waga: 302MB (317041666 bytes)
Part1:
http://www.megaupload.com/?d=LJ526V9K
Part2:
http://www.megaupload.com/?d=81RNJYBP
Więcej rawów School Rumble można znaleźć na DirectRaws
Odcinek 24:
Video: Windows Media Video 9 640x480 119.88fps
Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 128Kbps
Waga: 312MB (327511026 bytes)
Part1:
http://www.megaupload.com/?d=JVW1E9MX
Part2:
http://www.megaupload.com/?d=4CRCG44V
Następny już się uploaduje
wszystko fajnie ale 2 semestr zalatuje tanizną i pomysły nie są takie fajne ja widzilem dopiero do 12 epka mam nadzieje ze sie poprawi bo pierwsza seria żądzi!!!!!!!!!!!!1
Jak dla mnie te anime wymiata po prostu. Przecież wiadomo że po tylu dobrych pomysłach z pierwszej seri pomysły mogą się powtarzać w drugiej. <A co do wątku ichogo 100% - School Rumble tych seri niema co porównywać mają inne klimaty ale obie srie mi się podobały>
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
wszystko fajnie ale 2 semestr zalatuje tanizną i pomysły nie są takie fajne ja widzilem dopiero do 12 epka mam nadzieje ze sie poprawi bo pierwsza seria żądzi!!!!!!!!!!!!1
Nie rozumiem co ci się nie podoba dla mnie 1 i 2 seria Rulez
Seria pierwsza była fajniejsza. Druga jest świetna, jednak róznica jest widoczna. W SR1 było poznawanie postaci, ich charakterów oraz kto kogo lubi. W drugiej serii rozkład jest już znany, akcja toczy się znanym torem. W serii pierwzej spory nacisk obok gagów połozono na związek pomiędzy postaciami. W drugiej serii nie ma już tak widocznego układu Hanai-Yakumo i Yakumo-Eri-Harima-Tenma. Kto lubi Eri i Yakumo ten powinien wiedzieć o czym mówię
Seria School Rumble bez względu na semestr jest jedną z najlepszych komedii. Nawet lepszą niż Azumanga czy Fumoffu!
darkschab napisał:wszystko fajnie ale 2 semestr zalatuje tanizną i pomysły nie są takie fajne ja widzilem dopiero do 12 epka mam nadzieje ze sie poprawi bo pierwsza seria żądzi!!!!!!!!!!!!1
Nie rozumiem co ci się nie podoba dla mnie 1 i 2 seria Rulez
niepodoba mi sie wiele zeczy np. brak takich pomysłów na odcinek jak w 1 serii(np akcja w szkole na misji była troszke mało ciekawa poza tym na 12 spodobały mi sie 4 odcinki wiec cos nie tak skoro w pierwszej uwielbiałem wszystkie hehe ale to moja opinnia i nic wiecej
No nie ma wątpliwości, że 1 seria była lepsza. Jest tak jak napisał No1, w 1 sezonie poznawaliśmy bohaterów i ich relacje między sobą. W drugiej już znaliśmy wszystkie postacie i wiedzieliśmy kto-z-kim co-i-jak. Dodatkowo twórcy z powodu dogonienia mangi, serwowali nam fillery, raz im to wychodziło bardzo dobrze, a raz kiepsko. Teraz na szczęście będzie przerwa, manga odskoczy od anime, więc w 3 sezonie możemy spodziewać się równie dobrych gagów jak wcześnie.
Zadziwia mnie jeden fakt, że przez 2 sezony, Harima był tak ślepo zapatrzony w Tenme, że nie umiał dostrzec, iż Tenma nie widzi nikogo poza Karasumą i to właśnie Karasuma jest tym-kimś dla Tenmy i nikt poza nim. Nie zauważył, że nie ma u niej szans, ale nie dostrzegł również, że Yamkumo i Eri są nim zainteresowane i u nich ma większe szanse na miłość . Czyżby aż tak się zakochał w Tenmie, że nie potrafi dostrzec dwóch innych interesujących kobiet, czy to raczej takie zauroczenie Tenmą?
A dla tych co ściągają rawy, mam wspanialą wiadomość, odcinek 25 i 26 zuploadowany
Można ściągać
School Rumble Ni Gakki ep25
Raw od l33t-raws:
Part1:
http://www.megaupload.com/?d=VYKD9D1P
Part2:
http://www.megaupload.com/?d=WP91ZBNJ
School Rumble Ni Gakki ep26
raw od l33t-raws:
Part1:
http://www.megaupload.com/?d=XWPMY3TG
Part2:
http://www.megaupload.com/?d=OBCFOJEX
Więcej rawów School Rumble Ni Gakki znajdziecie na DirectRaws - niestety odcinki do 12 (bez niego) nie działają. Jak ktoś chce wcześniejsze niech pisze, ale rawy mam tylko od odcinka 7. Więc jak ktoś che któryś epek z przedziału 7-12 niech napisze.
Dla mnie też pierwszy sezon był lepszy od drugiego, ale dość często tak jest, bo przecież w pierwszej części wszystko poznawaliśmy, a w drugiej nie było już zbytnich odkryć. Co do 3 serii, wydaje mi się, że powinna być lepsza od 2 semestru;], po tym co zostało zapowiedziane w końcówce SR2, z tego może wyjść pełno śmiesznych wydarzeń i oby też tak się stało ;].
[cytuj]Zadziwia mnie jeden fakt, że przez 2 sezony, Harima był tak ślepo zapatrzony w Tenme, że nie umiał dostrzec, iż Tenma nie widzi nikogo poza Karasumą i to właśnie Karasuma jest tym-kimś dla Tenmy i nikt poza nim. Nie zauważył, że nie ma u niej szans, ale nie dostrzegł również, że Yamkumo i Eri są nim zainteresowane i u nich ma większe szanse na miłość . Czyżby aż tak się zakochał w Tenmie, że nie potrafi dostrzec dwóch innych interesujących kobiet, czy to raczej takie zauroczenie Tenmą? [/quote]
Moim zdaniem mamy tutaj przykład typowej japońskiej mentalnosci.
Jeśli od początku anime wiadomo która kobieta jest główną bohaterką, i ze główny bohater się w niej buja, to ja już wiem ze nic się do zkaończenia nie zmieni. Najlepszym przykładem może być chociażby "Suzuka", gdzie główny bohater jest frajerem i pomimo spotkania świetnej dziewczyny kończy z tytułową bohaterką, bo takie było zamierzenie od pierwszej sceny.
Ogólnie to w bardzo dużej (prawie większości ????) anime jest sytuacja że główny bohater jest oblegany przez mnóstwo dziewczyn które to normalnie od razu byłyby zauważone. I nie widzi nic poza tą jedną dziewczyną, która to albo jest równie ślepa jak Tenma, lub też sama daje wyraźne sygnały ale to chłopak jest durny jak but (w tym przypadku jak Harima ^^).
Twórcy anime w wątkach miłosnych rzadko kiedy schodzą ze schematycznej lini zakończenia.
Może SR właśnie skończy z tym schematem (na to liczę), ale na to trzeba jeszcze poczekać, przynajmniej do 3 sezonu.
Ludzie ratujecie pobrałem School Rumble Nigakki od Your-Mom jako że ona tylko ze subowała całość (a RAW-ów nie kapuje) jednak pierwsze 13 czy tam 14 odcinków nie pasuje do mej wersji co gorsza biorę 1 linijkę tekstu (po OP) i linijkę tekstu z softsubów i koryguje tą różnice (jak to w sub-edit) ale i tak po pewnym czasie(góra 30 sekund) wszytko się wali fps jest prawidłowy a mozolne ustawianie linijki po linijce odbiera przyjemność oglądania może ktoś ma synchro co sam zrobił lub też mógłby zrobić je BŁAGAM (no na kolanach z zapłakanymi ślepkami i gilem w nosie bez skarpetek ) .NIECH JAKIŚ WYBAWCA (WYBAWCZYNI) pomoże mi !!!!
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-11-27 23:49:32)
Zgrzyt, czy ty w każdym temacie o School Rumble powtórzyłeś ten post ??
"Skazany na zajebistość"
a ja mam inne pytanie. Czy ma ktos jakis sposob na ominiecie slotow na kraj w MU ? (nie chce instalowac toolbar'a)
[cytuj]Zadziwia mnie jeden fakt, że przez 2 sezony, Harima był tak ślepo zapatrzony w Tenme, że nie umiał dostrzec, iż Tenma nie widzi nikogo poza Karasumą i to właśnie Karasuma jest tym-kimś dla Tenmy i nikt poza nim. Nie zauważył, że nie ma u niej szans, ale nie dostrzegł również, że Yamkumo i Eri są nim zainteresowane i u nich ma większe szanse na miłość . Czyżby aż tak się zakochał w Tenmie, że nie potrafi dostrzec dwóch innych interesujących kobiet, czy to raczej takie zauroczenie Tenmą?
Moim zdaniem mamy tutaj przykład typowej japońskiej mentalnosci.
Jeśli od początku anime wiadomo która kobieta jest główną bohaterką, i ze główny bohater się w niej buja, to ja już wiem ze nic się do zkaończenia nie zmieni. Najlepszym przykładem może być chociażby "Suzuka", gdzie główny bohater jest frajerem i pomimo spotkania świetnej dziewczyny kończy z tytułową bohaterką, bo takie było zamierzenie od pierwszej sceny.
Ogólnie to w bardzo dużej (prawie większości ????) anime jest sytuacja że główny bohater jest oblegany przez mnóstwo dziewczyn które to normalnie od razu byłyby zauważone. I nie widzi nic poza tą jedną dziewczyną, która to albo jest równie ślepa jak Tenma, lub też sama daje wyraźne sygnały ale to chłopak jest durny jak but (w tym przypadku jak Harima ^^).
Twórcy anime w wątkach miłosnych rzadko kiedy schodzą ze schematycznej lini zakończenia.
Schemat? Panowie to wy zycia nie znacie? Zaden z was, albo znajomych nie zakochal sie na zaboj?
Nawet jak widzi ze nie ma szans to i tak liczy na jakis hmm cud albo inne okolicznosci ktore spowoduja jakies odwzajemnienie uczuc 2 strony (nie musi byc to od razu milosc). Powiedzialbym ze jest wlasnie przedstawione w bardzo fajny sposob. IMO Of Course.
a ja mam inne pytanie. Czy ma ktos jakis sposob na ominiecie slotow na kraj w MU ? (nie chce instalowac toolbar'a)
MOZILLA:
1. W pasku adresu wpisujemy about:config
2. Klikamy prawym klawiszem myszki na jakimś wpisie, wybieramy "Dodaj ustawienie typu>>Łańcuch (string)"
3. W oknie, które się pojawia wpisujemy: general.useragent.override
4. W kolejnym okienku wpisujemy:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; MEGAUPLOAD 1.0)
5. Restartujemy przeglądarkę.
(Albo wtyczka)
INTERNET EXPLORER:
Dajemy Uruchom -> wpisujemy "regedit"
Wchodzimy w ten klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Internet Settings\5.0\User Agent]
Jeżeli jakiś klucz nie istnieje to tworzymy go.
Powinna tam być wartość "(Domyślna)", kliknijcie na nią prawym, dajcie Modyfikuj i wklejcie tam
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; MEGAUPLOAD 1.0)
OPERA:
1. W pasku adresu wpisujemy about:config
2. klikamy special
3. wklepujemy w wszystkie okienka oprócz pierwszego
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; MEGAUPLOAD 1.0)
4.zapisz
Niestety sposob dla opery mi nie dziala. Dlatego mam pluginka do niej, ktory powoduje ze po nacisniecu utworzonego przycisku, strona zostanie otworzona w operce ale na silniku IE. (wtedy robimy obejscie jak dla IE)
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-11-29 14:17:39)
Powiem tak chcialbym zeby w 3 semestrze Harima sie zakochal w Eri bo pasuja do siebie. Tenma by sie nadal kochala w Karasumie a Yakumo z Hanim by mogla sie ozenic . Jeszcze by mogl wystapic motyw ze przyjezdzaja rodzice Harimi i okazuja sie bogaczami a Eri juz poderwala harime
Powiem tak chcialbym zeby w 3 semestrze Harima sie zakochal w Eri bo pasuja do siebie. Tenma by sie nadal kochala w Karasumie a Yakumo z Hanim by mogla sie ozenic . Jeszcze by mogl wystapic motyw ze przyjezdzaja rodzice Harimi i okazuja sie bogaczami a Eri juz poderwala harime
Eri+Hario - oczywiście tak
Tenma - umiera albo podróżuje przez cały semestr (mam jej dosyć)
Yakumo - zakochuje sie w Erobuddzie:D ewentualnie romans z tą jej koleżanka-zakonnicą:D
Hario spotyka Kena Akamatsu
Karasume porywaja kosmici albo romans z panią ala Lara Croft:D
Jeszcze bardziej zboczony Imadoki wyposażony w super moce:D
Ostatnio edytowany przez radziocd (2006-12-28 16:09:08)
Ale wymysliles radziocd ale watpie czy karasume porwia kosmici bo byl juz taki moment w 1 czesci ale w mandzie Harimy. Eri powinna byc z Harimo bo zawsze kolo niego pokazuje swoje prawdziwe wnetrze i pasuja do siebie. :]. To wszystko co mam do powiedzenia naraazie
Romantyczni kolesie z was:P JA też jestem zdziebko romantyczny ale tylko po flasce:)3 Semestr zaczyna sie od nowego roku