Nie jesteś zalogowany.
Obiwanshinobi ,sprzedac chce bo mam HD 555 wiec HD202 leza w szufladzie;]
Niestety uzytkowanie Kossow powoduje zwiekszenie poboru baterii(co kloci sie z wypowiedziami innych posiadaczy tego urzadzenia[?])
Eee... A to w ogóle jest możliwe? Przeeż ze wzmacniacza w playerze idzie sygnał analogowy. Ĺťadnego sprzężenia zwrotnego. Niby jak słuchawki miałyby wymuszać na wzmacniaczu większe zużycie prądu?
wiluS napisał:Niestety uzytkowanie Kossow powoduje zwiekszenie poboru baterii(co kloci sie z wypowiedziami innych posiadaczy tego urzadzenia[?])
Eee... A to w ogóle jest możliwe? Przeeż ze wzmacniacza w playerze idzie sygnał analogowy. Żadnego sprzężenia zwrotnego. Niby jak słuchawki miałyby wymuszać na wzmacniaczu większe zużycie prądu?
Tez tego nie rozumiem[cojest] ale jakie moze byc inne wytlumaczenie faktu ze bateria wyczerpuje sie zauwazalny procent szybciej(bez zmian ustawien glosnosci)? Czyzby bateria tak szybko padala i to w dodatku akurat w momencie zmiany sluchawek? Elektronik ze mnie zaden wiec nie potrafie rozwiac watpliwosci;)
wiluS napisał:Niestety uzytkowanie Kossow powoduje zwiekszenie poboru baterii(co kloci sie z wypowiedziami innych posiadaczy tego urzadzenia[?])
Eee... A to w ogóle jest możliwe? Przeeż ze wzmacniacza w playerze idzie sygnał analogowy. Żadnego sprzężenia zwrotnego. Niby jak słuchawki miałyby wymuszać na wzmacniaczu większe zużycie prądu?
A... jeżeli ich rezystencja jest większy od zwykłych ?
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2006-11-10 22:22:33)
Nie znam się na elektronice, więc nie wiem.
[cytuj]A... jeżeli ich rezystencja jest większy od zwykłych ?[/quote]
Wtedy sluchawki graja ciszej i musisz zwiekszyc glosnosc;] Po prostu maja wiekszy opor,pobor pradu moze byc ten sam.
Ostatnio edytowany przez tybysh (2006-11-10 22:54:39)
No nie wiem... WytrzymaĹoĹÄ baterii podajÄ siÄ w ampero godzinach . Tak wiÄc myĹlÄ , Ĺźe jak opĂłr bÄdzie maĹy to natÄĹźenie bÄdzie wiÄksze , czyli chyba bÄdzie dziaĹaÄ krĂłcej. To tylko przemyĹleĹ czÄĹÄ druga (pt 'MaĹa rezystencja').
Dożuć troszkę i masz:
JA POSIADAM TAKI
Ja w MediaMarkcie kupiłem za 179 zł. Jest w pyte!
Pamiec 512 mb w zupełnosci mi wystarczy. Cena jak widze jest tez nizsza o 1/3 od 1gb wiec moze styknie mi na cos lepszego
Jeszcze mysle nad T10, ale to juz 512 mb. Za bardzo mnie nie interesuje przegladanie zdjec i plikow tekstowych na mp3.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-11-11 02:59:48)
Ja polecam jakis telefon z funkcja mp3 + wymienne karty pamieci Sam niedawno zakupilem SE W810i i nie narzekam bo wsumie nie ma na co Pod katem mp3 telefonik jest naprawde swietny posiada wszystkie funkcje zwyczajnego odtwarzacza mp3/mp4. Na poczatku dostajemy karte 512 MB jednak na allegro karty sa tanie a pamiec mozna rozbudowac do 4 GB.
podsumowujac - z tego co tu pisze najlepszym playery mp3 bez dodatkowych udziwnien nalezy szukac wsrod iRiver'Ăłw.
MajÄ
najlepszÄ
jakoĹÄ dzwieku w porownaniu do konkurencyjnych odtwarzaczy za podobnÄ
cenÄ
mp4 jest natomiast niewypaĹem ktĂłego nie warto sie tykac
wszystko wĹasciwie zakapowaĹem?
Witam co do odtwarzaczy mp.3 to polecam iriver h10 junior (1 giga) jest swietny a dzwiek jest rewelacyjny ale mam obiekcje co do sluchawek w zestawie tzn po 3 dniach sluchania muzy (glownie trance i techno) na maxie padly ;(. Wiec jak ktos chce miec pocieche dluzej niz ja ze sluchania muzyki na tym sprzecie to odrazu niech zakupi jakies dobre suchaweczki ja osobiscie polece koss TU
hehe ja mam mp4 1 giga kupiony w 2005r. na allegro za 320 zl teraz kosztuje 280zl:P
Ja w tym roku na święta dostaję Creative Zen Nano Plus 512 Mb, normalnie bym miał 1 Gb ale głośniki jeszcze dostaję.
ja z czystym sumieniem moge polecic irivera, mam od 3 lat ifp-799 (kupiony za niecaly 1tyś ), mit o sluchawkach kossa musze obalic. mam sennheiseny i kossy (the plug) roznica jest taka ze w skali glosnosci 0-40 na kossach slucham w okolicach 12 (przy 20 potykam sie o wlasne nogi ) a na sennheisenach trzeba sluchac kolo 30. czas dzialania playera ma sie oczywiscie nie do mocy sluchatek a do ich impedancji, im wieksza tym sluchawki graja glosniej na tym samym poziomie sygnalu, ostatnio podalaczalem do playerka philipsy shp 2500 i musze powiedziec ze 18mW na kanal to za malo zeby obciazyc tak wielkie sluchawki
A jakie byście polecali w miarę tanie dobre słuchawki ale NIE douszne? Nie lubię dousznych, po kilku minutach słuchania uszy bolą:(. Najlepiej jakieś zaczepiane na ucho lub z połąkiem. Zastanawiam się nad tymi:
http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=29984
Albo tymi:
http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=29983
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-12-16 22:48:34)
Tak się podłączę... Gmerając po stronach w poszukiwaniu jakiegoś mp3, unikając jak ognia mp4, o których przeczytałem trochę niedobrego, znalazłem coś takiego - tani odtwarzacz mp4, ze wsparciem technicznym, 2 lata gwarancji, OLED 1,8" 260k kolorów... Wie może ktoś coś więcej o tym cudeńku?
Lukio piszesz ze nielubisz do usznych bo bola uszy po kilku minutach ale zaznacze ze z koss`ami jest inaczej naprawde pieknie sie dopasowuja a po za tym to fakt bola uszka jak tylko przekroczysz jakies 50% glosnosci a po przekroczeniu 80% glosnosci masz wrazenie ze glowa zaraz ci odpadnie bo tak wszustko w niej pulsuje z drugiej strony moze to byc spowodowane pustka w niej joke
Lukio piszesz ze nielubisz do usznych bo bola uszy po kilku minutach
gdzie ?
~zergadis0
nie bierz czasem tych pierwszych, mam takie panasonic'i i beznadziejnie to wyglada na uszach, zwyczajnie odstaja pod swoim ciezarem. te z kablakiem z tylu sa spoko
...OLED 1,8" 260k kolorów...
ja wiem tyle ze takie cudo je duzo pradu, a wbudowany aku komplikuje sprawe.
ogolnie mp4 to chłyt małketingowy, uzytecznosci zero...
A ja kupilem mp3 na allegro za 160zł 512 z przesyłka i dziala git:) a słuchawki do uszne sa dobre jak kupisz powiedzmy drozsze, bo ja raz kupilem za 7 zł i wywaliłem bo kłuły mnie w uszy teraz mam słuchawki Sony za 30 zł i pieknie u uszach siedza, zero bólu:D chyba, ze chodzi Ci o bol przy słuchaniu to juz musisz słuchac ciszej:)