Nie jesteś zalogowany.
znacie jakiś sposób żęby uszy nie bolały od tych "duzych" na uszy słuchawkach?
Słuchawki HD 202 wspomnianego Sennheisera są bardzo wygodne. Nawet z okularami nie bardzo się kąsają. Jedyny dyskomfort jest taki, że w upał trochę grzeją (ale to chyba nieuniknione). W sklepach pewnej sieci handlowej różne słuchawki do wyboru dyndają sobie na tzw. "samie" i można je przymierzyć, a pewnie też wypróbować w działaniu.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-10-17 20:02:22)
Moge Ci jeszcze polecic Samsunga YP-U1, ładowany przez USB ładna stylistyka i bateria trzyma dość długo (12 godz), ja kupiłem sobie na allegro od goscia za 200 zł 512MB i jak do tej pory nie moge narzekać. Działa świetnie i bez żadnych usterek.
Osobiście wybrałbym T10 wersje 512. A to dlatego ze jako posiadacz mp3 firmy XXX za 300 zlotych(rok temu:D) rzuca sie w oczy brak OGG(konwersja po prostu dobija, szybaciej można pobrac w .mp3) i tagow ID3. Dodatkowym mankamentem jest niski czas pracy(wprawdze czego mozna sie spodziewac po mp'trojce ladowanej sieciowo,USB) ktory wynosi 8 godzin(w podrozy to sprawia problem). Moim zdaniem duzo lepszym rozwiazaniem sa akumulatory AA. Co do pojemnosci to 512-stka jest, dla mnie, optymalna. W dodatku iriver ma w zestawie swietne sluchawki natomiast ja musialem dodatkowo inwestowac:/
Wciaz nie wiesz co kupic, a z modeli ktore wymieniles wszystkie sporo wiecej kosztuja niz 300zł...
Wciąz nie wiem - to prawda , myślałem że zmieszcze sie z modelem mi odpowiadającym poniżej 300zł , ale cuż... wole jednak wymęczyć tą kase od rodziny niż potem żałować zakupu. I chyba wezme tego iriver H10 Jr. 1GB , ma wszystko czego dusza może zapragnąć. Tylko nie rozumiem skoro posiada więcej funkcji i w ogóle jest taki super to dlaczego jest w cenie T10 ? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ?
cudo za 395 zł
jest bez radia, a T10 z radiem(przynajmniej w ich ofercie) T10 bez radia będzie tańsze na pewno.
Tylko nie rozumiem skoro posiada więcej funkcji i w ogóle jest taki super to dlaczego jest w cenie T10 ?
Bo to też flaszka 1GB, aż tak bardzo się nie różnią, poza tym, że T10 trzyma teoretycznie o 13 godzin dłużej baterię (h10 Jr 40h, co też jest świetnym wynikiem), a h10 Jr przegląda notatki.
Jest jeden szczegół, który mnie bardzo ciekawi w h10 Jr i mam nadzieje, że mi odpowiesz jak sobie go kupisz, tj. Słyszałem że h10 Jr jako jeden z niewielu playerów ma 24-bitowy DAC mają go też Rio Karma, iPod i chyba Sandisk e200. Jest to o tyle ważne, że słuchając cicho muzyki na słuchawkach o małej impedancji nie słychać charakterystycznego szumu.
Ostatnio edytowany przez George (2006-10-17 22:48:17)
Dżibril napisał:cudo za 395 zł
jest bez radia, a T10 z radiem(przynajmniej w ich ofercie) T10 bez radia będzie tańsze na pewno.
Dżibril napisał:Tylko nie rozumiem skoro posiada więcej funkcji i w ogóle jest taki super to dlaczego jest w cenie T10 ?
Bo to też flaszka 1GB, aż tak bardzo się nie różnią, poza tym, że T10 trzyma teoretycznie o 13 godzin dłużej baterię, a h10 Jr przegląda notatki.
Jest jeden szczegół, który mnie bardzo ciekawi w h10 Jr i mam nadzieje, że mi odpowiesz jak sobie go kupisz, tj. Słyszałem że h10 Jr jako jeden z niewielu playerów ma 24-bitowy DAC mają go też Rio Karma, iPod i chyba Sandisk e200. Jest to o tyle ważne, że słuchając cicho muzyki na słuchawkach o małej impedancji nie słychać charakterystycznego szumu.
Musisz troche poczekać , dzisiaj zamówiłem i nie wiem kiedy będzie , ale powiem co i jak .
To już drugi dzień korzystania z h10 JR i musze powiedzieć , że jestem bardzo zadowolony. Dźwięk jest bardzo dobry , czas ładowania niewiarygodnie krótki ( myślałem że min. 13h a to w pare sie naładowało ). Zdjęcia są w dobrej jakości , dźwięku nie jestem w stanie określić ( wydaje mi sie , że dobry , ale nie mam porównania ).
Mam tylko jedno pytanie , czy słuchawki Sennheiser powinny mieć napis na sobie iRiver i żadnych innych napisów ?
Mam tylko jedno pytanie , czy sĹuchawki Sennheiser powinny mieÄ napis na sobie iRiver i Ĺźadnych innych napisĂłw ?
SÄ na licencji Sennheiser'a i TAK majÄ tylko logo iRiver'a.
P.S. Jaki kolor sobie wybraĹeĹ?
Ostatnio edytowany przez George (2006-10-26 20:19:09)
odnosnik do fachowego porównania dla wszystkich przyszlych posiadaczy
DĹźibril napisał:Mam tylko jedno pytanie , czy sĹuchawki Sennheiser powinny mieÄ napis na sobie iRiver i Ĺźadnych innych napisĂłw ?
SÄ na licencji Sennheiser'a i TAK majÄ tylko logo iRiver'a.
P.S. Jaki kolor sobie wybraĹeĹ?
Czerwony .
Jaki jest najlepszy player mp3 z pamiecią 512? Zalezy mi glownie na jakosci odtwarzania.
Myslałem nad : dłobiazg Creative,
jednak jako ze mam dosc niewielką wiedze na ten temat prosze o waszą ocene.
Dożuć troszkę i masz:
JA POSIADAM TAKI
Ja w MediaMarkcie kupiłem za 179 zł. Jest w pyte!
znacie jakiś sposób żęby uszy nie bolały od tych "duzych" na uszy słuchawkach?
To ja moze podczepie sie pod temat i opowiem o mioch przygodach ze sluchawkami Spark-Plug firmy Koss. Sluchawki od dluzszego czasu ciesza sie duza popularnoscia wiec w zwiazku z trudna sytuacja moich starych Philips'ow postanowilem sprawdzic "jaki diabel" siedzi w TYM bialym wynalazku. Zakup odbyl sie za posrednictwem Allegro poniewaz roznice cenowe miedzy tym sprzetem sa naprawde duze. Aktualnie sluchawki mozna nabyc w cenie 47zlotych(Allegro). Gorna granice cenowa zamyka oferta NewMedii - 119zl! Na poczatku nie wiedzialem jak zalozyc owe sluchawki. Obchodzilem sie dosc delikatnie z wkladkami - pierwszy raz mialem cos takiego w rece - co okazalo sie bledem. Wkladki sa wykonane z wytrzymalego materialu(po kilku miesiacach intensywnego "noszenia" nie ma sladu zuzycia). Izolacja od otoczenia jest fenomenalna! Koniec z gderaniem staruszek na przystankach, koniec z wyciem silnika autobusu, only sound! Ma to tez swoje minusy(mozna np: wpasc pod nadjezdzajacy samochod po prostu go nie slyszac;))Inna zaleta jest wygoda noszenia. Nie ma tutaj "bolacych uszu" - lekkosc urzadzenia i elastycznosc wkladek sprawiaja ze sprzet jest prawie niewyczowalny a prawdopodobienstw wypadania sluchawek z uszu jest bliskie zeru. Nie jestem specjalisa w dziedzinie dzwieku ale wiem kiedy cos dobrze gra. W tym wypadku gra mocno, duzo i czysto. Sa to sluchawki z naprawde poteznym basem. Jesli ktos slucha muzyki klubowej(taki wiluS:D) to te sluchawki sa dla niego idealnym rozwiazaniem. Swietnie oddaja tez dzwiek gitarowy. Jedyne minusy jakie dostrzeglem to trudnosc w przekroczeniu 20/30 stopni glosnosci(za glosno!) oraz rozmiar ktory moze powodowac dyskomfort. Moi przyjaciele, gdy po raz pierwszy pokazalem im Spark'i to "wywalali galy" i i smiali sie w dosc oryginalny sposob:D a po sprawdzeniu jakie mozliwosci drzemia w tych Koss'ach sami stali sie ich posiadaczami[okej] Niestety uzytkowanie Kossow powoduje zwiekszenie poboru baterii(co kloci sie z wypowiedziami innych posiadaczy tego urzadzenia[?])
Reasumujac: POLECAM
Ostatnio edytowany przez wiluS (2006-11-10 18:46:43)
Ja polecam irivera T30 wersje refurb z allegro-chodza bardzo tanio,zadnych creativow czy no-name a tym bardziej mp4.
Sluchawki dolaczone do iriverow sa dobrej jakosci,jak ktos chce sluchawki "na miasto" to polecam creative ep-630(ladnie tlumia i dzwiek jest niezly).
Co do sluchawek dolaczanych do playerow firmy iriver-TO NIE SA SENNHEISERY TYLKO CRESYNY!Ale jakosc i tak b.dobra.
Ps.Ktos chcial kupic Sennheisery HD 202?:> Ja mam na sprzedaz,bez gwary,stan idealny,cena-nie ukrywam,ze teraz wszystko tanieje,mysle,ze 50zl to dobra cena,wczesniej chcialem 70zl ale nikt nie chcial;] Ponizej 50zl nie zejde;]Jak cos to pm.
Ostatnio edytowany przez tybysh (2006-11-10 20:27:13)
W pytę słuchawki. Ja bym nie sprzedawał...
Dżibril mam zamiar kupic sobie H10 JR. Dalej jestes z niego zadowolony?
Dżibril mam zamiar kupic sobie H10 JR. Dalej jestes z niego zadowolony?
No ba cacko pierwsza klasa - bateria długo trzyma , czas ładowania jest śmiesznie krótki - poza tym za każdym razem , jak podłączasz go do kompa , to automatycznie ci się podładowuje.
Wydaje mi się , że ładnie gra , dyktafon jest taki jak o nim mówią - perfekcyjny . Zdjęcie da rade przeglądać - ale tu bez rewelacji - obraz jest ładny , ale ekranik jest dość mały , i czas jaki zajmuje mu przechodzenie pomiędzy kolejnymi zdjęciami zajmuje parę sekund ( może to jest szybko - nie wiem , ale wiem za to , że to jest wkurzające ). Plików tekstowyh na nim nie przeglądałem więc się nie wypowiem.
Aaaa.... i jeszcze jedno - to jest dla mnie dość spora wada ( przycisk play pomiędzy dwoma identycznymi przyciskami , dlatego szukanie utworu , czy włączanie go bez patrzenia na mp3 , wymaga trochę praktyki , a i tak nie zawsze się udaje. + zaś jest to , że jak dostaniesz go w ręce to bez przeglądania instrukcji w 5min obczaisz wszystko co z nim można zrobić.