Nie jesteś zalogowany.
OSTRZEŻENIE! Aby obejrzeć ten AMV, musisz mieć ukończone 18 lat... teoretycznie ;D
Od pomysłu do jego realizacji minął około rok. Sam początek (0:07 - 0:17) zrobiłem jakieś 10 miesięcy temu, a miesiąc wstecz nareszcie się wziąłem w garść i skończyłem całość.
Cieszę się, że mam to już z głowy (to była chyba główna motywacja, bo ciążył mi ten projekt na umyśle cały czas ).
Od początku planowałem zrobić teledysk do całej piosenki (ok. 5:00), ale podczas edycji (i dzięki radom Arcziego) uświadomiłem sobie, że byłby po prostu nudny.
Ciąłem ją więc i miksowałem podczas edycji wiele razy, za każdym razem skracając o parę sekund i wycinając "niewygodne" fragmenty.
W końcowej wersji zostało 2:10. Różnice względem oryginału są następujące: dwie zwrotki złożone w jedną - wybierałem tylko te zdania, które miałyby jakikolwiek podtekst erotyczny.
Usunąłem całą partię saksofonu (brak pomysłu na wypełnienie), połączyłem wszystkie refreny w jeden krótki i wyciszyłem praktycznie całą końcówkę. I dlatego utwór ma w nawiasie "AceMan's edit"
Moje lekko zmienione słowa piosenki wyglądają tak:
Is it right or wrong?
Try to find a place
We can all belong
Be as one
Try to get on by
If we unify
We should really try...
Play a part
In a greater scheme
Try to live the dream
On a wider scene
Surely now
We culd move along
Try a better world
No it can't be wrong
Let's cum together!
Right now!
Oh yeah!
In sweet harmony...
(powtarzamy! )
Oh yeah!
(powtarzamy aż do wyciszenia)
Projekt został ukończony dokładnie miesiąc temu, jednak trzymałem go unreleased w nadzieji na jakiś konkurs na BACE.
Żaden konkurs AMV niestety się nie odbył, jednak z tego co mi wiadomo planowana "premiera" teledysku miała w końcu miejsce na main roomie pod koniec konu (dzięki Kisiel! )
Aha, żeby nie było - to jest AMV o miłości!
N'joy!
amv.org: Klik!
avi xvid: Klik!
mp4 x264: Klik!
Ostatnio edytowany przez AceMan (2006-11-06 19:55:29)
Troche ci sie pomieszało albo źle zrozumiałeś
Ja walczyłem o to aby został puszczony na mainie między odcinkami jakiegoś anime a y była jak największa widownia, niestety nie udało się.
Przed końcem konwentu gdy już się wiekszość osób pakowało, na second mainie były puszczane AMV-ki (siedziało około 25-30 osób).
Po prostu podszedłem tam ze swoją 3 płytką z teledyskami i puściłem "let's cum together"
Za teledysk dostałeś owacje. wszystkim sie podobał bardzo.
A w jego kwesti to bierzcie w ciemno. polecam.
jak zawsze nice
zaciagne, zaciekawiles mnie ale jak bedzie taki sprosny jak sugeruje tytul to udusze
Hehe no jak przeczytałem nazwę tematu to odrazu mi się bananek na twarzy pojawił nie wiem czemu?!
Zaraz zassam i za jakiś czas przeleję hmm... swoje wrażenia na papier
A ktoś mi wyjaśni, czemu jest w temacie CUM, zamiast COME?
Nice AVM, czyli to co tygryski lubiÄ najbardziej. BTW: masz jakÄ Ĺ stronke ze swoimi AMV'kami?
idąc po odnośnikach to ma tak jakby FTP http://amv.modules.pl/files/
Ĺťeby było wiadomo czego się spodziewać po tym AMV...
Taaa... Topic wzrok przyciąga
Ĺwietnie zrobiony teledysk, bardzo mi się podoba. Widać, że amatorem nie jesteś Chętnie obejrzałabym inne Twoje dzieła.
Ĺwietne:D Ja chce jeszcze!! Nie jestem ekspertem ale całosć jest bardzo profesjonalnie wykonana, strasznie mi sie podobało wykorzystanie AMG:D no i Moonlight Lady(jak dla mnie najładniejszy hentai) i Sex Friend(najbardziej mnie rozwalił)
BTW: masz jakąś stronke ze swoimi AMV'kami?
Kiedyś istniała strona NANO-DA Productions (grupę tworzę ja i Kreton. Każdy z nas robi AMV indywidualnie, ale wydajemy pod jednym szyldem... może kiedyś doczekamy się kooperacji ). Uznałem jednak że wymaga przepisania i cały czas czeka aż znajdę czas na jej zrobienie
Jak na razie, wszystkie moje teledyski można znaleźć tu:
animemusicvideos.org
anime.com.pl
...oraz jak już Maxio sprytnie zauważył pod adresem http://amv.modules.pl/files (tylko wersje mp4, oprócz najnowszego).
No i... cieszę się że się wam podoba ^_^
MistrzSztuki: Chodzi tutaj o podobieństwo brzmienia tych dwóch wyrazów, stąd też zrodził się pomysł na ten AMV
Się zainteresowałem. Intrygujący temat.
no osobiście mi się bardzo podobało kawał naprawdę dobrej roboty
Aż pościągam sobie jeszcze inne hehe
A ja jestem odmiennego zdania. Nie podobało mi się, znaczy się wykonanie było bardzo dobre i solidne, ale to co mi się nie spodobało to wiek głównych bohaterek... erg wygladało mi na to, że to młode gówniary, zresztą to hentai, czego sie miałem spodziewać, ale wole bardziej dojrzałe kobiety, a nie jakieś młode siksy pier[cenzura] się po kontach xD (bez obrazy),
Aha, żeby nie było - to jest AMV o miłości!
Tia, raczej o seksie
Teoretycznie seks powinien być wyrazem miłości
Jasmine, dobrze powiedziane - teoretycznie...
A ja jestem odmiennego zdania. Nie podobało mi się, znaczy się wykonanie było bardzo dobre i solidne, ale to co mi się nie spodobało to wiek głównych bohaterek... erg wygladało mi na to, że to młode gówniary, zresztą to hentai, czego sie miałem spodziewać, ale wole bardziej dojrzałe kobiety, a nie jakieś młode siksy pier[cenzura] się po kontach xD (bez obrazy),
AceMan napisał:Aha, żeby nie było - to jest AMV o miłości!
Tia, raczej o seksie
Masz cos do plaskich 12
Wiesz milosc mozna okazywac na rozne sposoby .
A co do samego AMV to dla mnie srednie, moze dlatego ze nie lubie hentai.
Taki maly OT:
Co do piosenki to orginalny teledysk pokazuje chyba jak jest w raju ^^
Hmm powiedz ze zarujesz, a jak nie to wpisz sobie w google
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-11-07 01:16:55)