Nie jesteś zalogowany.
(...)co takiego się zmieniło w społeczeństwie(...)
Znieczulica społeczna, poczucie bezkarności, brak szacunku dla życia, postępująca obojętność[kupa], w telewizji sex i morderstwa[deprecha]. Jak to T.Love śpiewał: "Jest SUPER, jest SUPER. Więc o co ci chodzi..."
Po prostu kaplica!
Edit:
Sądzę że powinno się dać nauczycielą trochę zwiększone kompetencje wychowawcze... skoro rodzice wychowwać dzieci czasu nie mają.
True, true... W 100% popieram! Szkoła w dużym stopniu wychowuje. Już samo słowo "wychowawca" dużo nam mówi o funkcji tegoż człowieka.
Ostatnio edytowany przez Wersus (2006-10-25 20:08:48)
W podstawówce jako najmniejszy z chłopaków i do tego kujon nie miałem lekko ale takie rzeczy to już przesada, zapewne jej samobujstwo skwitowali jedynie wzruszeniem ramion.
Zapewne wyobrażałeś sobie, jak wyciągasz Ak-47 i rozpie?dalasz tego i owego, albo jak sam popełniasz samobójstwo i wszyscy bardzo żałują swego zachowania.
Kurna, ja mam 17 lat i można powiedzieć że jestem na bieżąco z szkolnym życiem, dlatego napisze tak- Ci to zrobili to wiadomo- więzienie, roboty ciężkie i od czasu do czasu jakieś niezbyt miłe "prezenty" od policji. Ale ciekawi mnie jedno. Gdzie kurna byli pozostali chłopacy? Niemogli jej pomuc czy co? No mnie najbardziej denerwuje właśnie obojętnośc ludzi na takie żeczy.
Może byli na wagarach i nie dość, że nie pomogli koleżance, to teraz błędy ortograficzne do końca życia będa robić.
Freeman napisał:\ a zapowiedzi Giertycha... Przecież nie mógł zrobić niczego innego. Miał powiedzieć, że uczniowie zostaną tam, gdzie to zrobili, będą normalnie z innymi chodzili dalej do klasy, a na wychowawczej obejrzą umoralniający film?.
Tutaj akurat chciałbym troche obronić Giertycha (chociaż jestem jego przeciwnikiem). Mógłbym się z tobą zgodzić, gdyby wydarzyło się to jakiś czas temu. Jednak jego słowa to potwierdzenie tego, co ostatnio mogliśmy usłyszeć w telewizji w "reklamie" jego planu, w której o takiej "wojnie" mówił .
LPR zawsze mówi o wojnie, także nie jestem niczym zdziwiony. Pewnie, że są wojny "dobre", obronne, i "złe", agresywne...
Teraz część ludzi ma za swoje - jak nauczyciele podnosili na ucznia głos, a nie daj Boże przy pomocy ręki i kontaktu fizycznego usuwali z klasy, to rodzice na całą Polskę larum podnosili, że to łamie prawa człowieka i konwencje genewskie. I się teraz dzieje, jak się dzieje.
Pewnie, że i kiedyś były różne przypadki, ale na pewno nie tyle, co teraz.
Ja na PiS nie zagłosuję na pewno, bo nie widzę w tym, co robi ta partia niczego, co miałoby cokolwiek poprawić w sensie <<poprawienia>>.
Szkoda tylko, że nic dziewczynie życia nie przywróci.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-25 20:16:46)
Rużne dziwne rzeczy sie robiło w gimnazjum ale to co oni zrobili to jest chore i ta ich klasa też jest chora jesli pozowlili na cos takiego szkoda słów, rodzice tych gość też powinni za to beknąć bo to po czesci też ich wina jak wychowali niewyrzytych gówniarzy to teraz maja rezultaty
Musze zaczac ogladac TV i zobaczyc co tam ludzie mowia o tym incydencie.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-10-25 20:20:35)
Musze zaczac ogladac TV i zobaczec co tam ludzie mowia o tym incydencie.
Pewnie to samo, co tutaj piszą, tylko ortografów nie widać.
I pomyśleć, że takie zachowanie za rok, dwa może przejść bez echa, tylko dlatego, że będzie jeszcze gorzej. A będzie napewno. Zło trzeba niszczyć w zarodku, tylko że ono już za bardzo się rozpleniło. A pomyślcie co taki człowiek, gdyby założył rodzinę i miał dzieci, wpajałby im? Poszanowanie prawa? Moralność? Moim zdaniem, to co się dzieje przypomina toczenie się przedmiotu po równi pochyłej, coraz szybciej w dół. 2 lata temu skończyłem ogólniak i w życiu bym nie pomyślał, że coś takiego może mieć miejsce w liceum, wśród 17-18 latków, a tu proszę-14 latki. Krew mnie zalewa jak coś takiego słyszę.
ja mam 29 lat jak to minęło za moich czasów to bylo nie do pomyslenia az zal sie robi jak pamietam w 8 klasie z kolegami pobazgralismy po gazetce szkolnej afera byla ma cala szkole a to tylko kilka literek a teraz takie cyrki wyprawiaja pamietam taki film jak na taka mala wyspe ludzi zsylali i tam byla walka o zycie malo który przezył niewazne ze 14 lat na wyspe i tam niech sie razbieraja sami i cwicza sporty extremalne niech ich diabel rucha trzeba byc radykalnym takie teraz czasy jakby to moja 13 letnia siostre dotklo do konca zycia na wozku by jezdzili
No wlasnie tez mnie to zastanawia. Czy nie bylo tam nikogo na tyle normalnego zeby pozbawic tych "kolegow" - jak te osobniki sa nazwane w artykule kilku zebow?
Czyli wolałbyś informację "Sadystyczny czternastolatek z ogromnym mieczem zmasakrował troje rówieśników i rozwłóczył ich jelita w promieniu czterech kilometrów"? Ja się piszę xP
Co bym zrobił w takiej sytuacji? Próbował powstrzymać. Najpierw słowami, a jeśli to nie poskutkuje... Cóż, wokół jest wiele ostrych przedmiotów... A rąk sobie brudzić nie lubię, więc najprawdopodobniej użyłbym któregoś z nich.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-10-25 20:29:55)
opcy napisał:W podstawówce jako najmniejszy z chłopaków i do tego kujon nie miałem lekko ale takie rzeczy to już przesada, zapewne jej samobujstwo skwitowali jedynie wzruszeniem ramion.
Zapewne wyobrażałeś sobie, jak wyciągasz Ak-47 i rozpie?dalasz tego i owego, albo jak sam popełniasz samobójstwo i wszyscy bardzo żałują swego zachowania.
Ba, żeby to raz, ale poza sferę moich fantazji to nie wychodziło, co gorsze okazało się że jak już miałem okazję jednego nabić to nie mogłem go uderzyć z całej siły (nie było mi go żal, po prostu wstrzymywałem się instynktownie), oni zresztą też z całej siły nigdy się nie bili (chociaż było coś na kształt Fight Club'u)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Ale z was Radykałowie.
Szkoda dziewczyny, ale co powiedzieć? Debil, sadysta, idiota, czy poprosu zakompleksiony dupek zawsze sie znajdzie. To stara prawda, która nigdy sie nie zastarzeje. Jeśli ich nie znajdujesz to znaczy, że żle szukasz, albo nie chcesz ich widzieć.
Kastracja?
Nie wprowadzajcie mi tutaj prawa szariatu. Europa to jeszcze nie Euroarabia.
Co do reklamy giertych to mój brat sie tak nosi, a poglądy ma względnie liberalne.
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2006-10-25 20:26:05)
Psychopata napisał:Musze zaczac ogladac TV i zobaczec co tam ludzie mowia o tym incydencie.
Pewnie to samo, co tutaj piszą, tylko ortografów nie widać.
I na pewno każde zdanie zaczynają od "W moim przekonaniu..."
Pytanko: co do tych świadków którzy byli w klasie to czy oni nie powinni być oskarżeni o współudział w tym wszystkim? No bo przecież rozsądny człowiek nie patrzył by się jak jego koleżanke z klasy rozbiera się i w ogóle , dla mnie to coś nienormalnego u ludzi, takie kompletne zero reakcji :|
Miałem dobry dzień przynajmniej tak mi się wydawało, nawet praca jakoś szybko mi mijała ale jak sobie o 11 przerwe zrobiłem, wyszedłem zjeść śniadanie i radia posłuchać, to momentalnie odechciało mi się wszystkiego po wiadomościach. Powiem tylko że przez reszte dnia wyobrażałem sobie co bym zrobił tym sk******** jakbym ich spotkał na ulicy.
Ech jakbym chodził teraz do tego gimnazjum to zrobiłnym im piekło na ziemi, miałbym gdzieś to że by mnie za to wywalili ze szkoły ale przynajmniej opuścił bym ją z godnością czując że postąpiłem słusznie.To co się teraz w szkołach dzieje to tragedia a szczególnie gimnazjum(które jest wyjątkowo chorym pomysłem) jak ja chodziłem do gimnazjum to czegoś takiego nie było, nawet w liceum nie było takich wypadków choć u mnie straż miejska interweniowała średnio dwa razy w tygodniu. Jęśli sytuacja będzie się dalej pogarszać z roku na rok, to życiu nie pozwole swoim dziecią chodzić do szkoły publicznej. Najwyżej wydam sporo kasy ale przynajmniej nie będę się martwił o dzieci
Co do reszty klasy to naprawde dobry pomysł żeby posądzić ich o współudział
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-10-25 20:28:44)
Może dostane bana... i może stalinowskie metody propagand uje ale... z tymi FRAJERAMI w głowę łopatą i do dołu z wapnem... żeby tak zrobić 14latce?? Co za POJE***y naród[cenzura][klnie][deprecha][cholera]
To zobacz jak karki kroją gościa na ulicy w centrum miasta, ze 300 osób wokoło powinni o współudział oskarżyć.
Dla wszystkich to jest nienormalne, ale o dziwo tak się dzieje.
Im więcej osób w okolicy, tym mniejsze prawdopodobięstwo, że ktoś ci pomorze.
Ciekawe czy byłbym oskarżony gdybym "zapobiegł popełnieniu przestępstwa w sposób karalny"...