Nie jesteś zalogowany.
Wczoraj przed treningiem łaziłem po Empiku i co zobaczyłem? Kino Domowe Magazyn DVD z filmem ANIME - "Armageddon"! Jaka szkoda, że nie miałem przy sobie kasy.
Dzisiaj zamierzam kupić. Ale jazda! Dziwi mnie to, że nikt o tym wczoraj nie napisał, no ale cóż. Fakt, jest to koreańska produkcja, ale i tak KUPUJCIE!!! Im więcej DVD-ków tym lepiej. AHA! CENA: 14,90 zł, z tego co pamiętam.[yahoo]Ale się cieszę, bo rzecz jasna, nie oglądałem tego:P
nice, a wiesz moze czy oryginalna scieżka dzwiękowa jest w DTS czy DD?
Lektor w DD, koreańska wersja językowa w DTS.
yyyyyyyyy, to troche kiepsko, bo moj odtwarzacz DVD nie suportuje DTS, komputer zresztą też...mogliby dawać; DD5.1 i DTS dla oryginalnej sciezki DD2.0 lub 5.1 dla lektora, i dd2.0 dla angielskiej sciezki, a najlepiej jakby tej osttaniej wogule nie dodawali. na DVD9 spokojnie wsyztsko by się zmieściło.
Ostatnio edytowany przez plecak (2006-10-18 09:46:54)
Czemu komputer też? Zainstaluj sobie kodeki. A jeśli chodzi o odtwarzacz, to polecam Panasonic S-42, który to posiadam. Ale kosztował mnie 299 zł. Ale za to ma jak dla mnie najwazniejsze funkcje - DTS(działa jak najbardziej) i DivX. "Monstera" od [Anime-Kraze] w CAĹOĹCI obejrzałem na telewizorku
Jeśli o PC-ta chodzi, to... mam WinDVD 7 i pikuś
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-18 09:50:18)
mam starą karte dzwiękową, poza tym raczej nie ogladam dvd na monitorze,
Cóż zastanawiam się nad kupnem, owego anime "koreańskiego"... ;P
Czy ktoś już to wcześniej oglądał i czy warto go kupić?
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Co tu się zastanawiać?! ja już mam. Ale obejrzę dopiero w piątek Ale się cieszę:D
Lektor w DD, koreańska wersja językowa w DTS.
Lektor w DD, natomiast koreańska w dwóch wersjach: DTS i DD
fajne to anime?
A czy IDG wydałoby niefajne ANIME? Czy fajne czy też nie... ANIME od IDG[okej] - obowiązkowo trzeba mieć[kombinuje]
Na pewno musi być fajne... ale nie wiem, bo nie oglądałem... jeszcze. :P:P
A czy IDG wydałoby niefajne ANIME? Czy fajne czy też nie... ANIME od IDG[okej] - obowiązkowo trzeba mieć[kombinuje]
Na pewno musi być fajne... ale nie wiem, bo nie oglądałem... jeszcze. :P:P
to uważaj, bo słyszałem, że film najwięcej średniawka
ja tam nie kupuję...
Eee tam... Hmm... Powiem tak - GITS wydał mi się wspaniały, przepiękny, boski za pierwszym razem, ale tego nie da się obejrzeć np. 3 razy - wtedy już to się nudzi.
Taki pożeracz filmów DVD oraz fan IDG, musiał to(Armageddon) mieć:D
Dla mnie naprawdę świetny tytuł, to taki, który mógłbym oglądać wiele, wiele razy i bawić się przy tym za każdym razem.
OFTOP Możecie mówić, co chcecie, ale dla mnie czymś takim jest Matrix i Animatrix. Chwała Wachowskim za te dwa tytuły. Niech żyją wiecznie i zrobią weszcie coś nowego, bo V jak Vendetta było w mojej ocenie na 3/10! ... po prostu nudne. Już sam fakt, że zrobili film na podstawie komiksu, świadczy chyba o braku pomysłów:( OFTOP
To tyle. Już się wygadałem. AHA! No i jak obejrzę, to napiszę jak mi się podobało. Poza tym, nie sugerujcie się jakimiś tam ocenami. Tak w ogóle, to w necie za Chiny nie można tego znaleźć
O! Jeszcze jedno! Z tytułów, jakie podawał ~Freeman w temacie... IDG nowe mozliwości, czy jakoś tak, podał 3 tytuły, jakie ma w planach wydać IDG. Był tam min. "Virus Buster Serge"(Serge - Pogromca Wirusów"[baka]) Powiem tylko, że widziałem na razie tylko 1 epek Virus Buster Serge(bo chciałem to przetłumaczyć[gwizdze]), ale nie wydaje mi się to interesujące. Poza tym, ma kiepską krechę :/ Wolałbym, żeby IDG wydało coś bardziej ambitnego.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-19 01:34:38)
OFTOP Możecie mówić, co chcecie, ale dla mnie czymś takim jest Matrix i Animatrix. Chwała Wachowskim za te dwa tytuły. Niech żyją wiecznie i zrobią weszcie coś nowego, bo V jak Vendetta było w mojej ocenie na 3/10! ... po prostu nudne. Już sam fakt, że zrobili film na podstawie komiksu, świadczy chyba o braku pomysłów:( OFTOP
coz matrix byl zajefany, ale juz z pozniejszych czesci to animatrix byl super, reszta blee druga czesc wogole mi sie nie podobala, a trzecia srednio, cos jak Star Wars pierwsza trylogia super, dalsze czesci juz niebardzo. V jak Vendetta to dla mnie bomba, bardzo specyficzny, po Sin City jeden z lepszych filmow jakie ostatnio ogladalem, czytalem ze duzo ludzi ktorzy nie czytali komiksu po ogladnieciu fimu mowili, ze film im sie wogole nie podobal
Armageddon mam nadzieje kupic, tylko niewiem czy zdaze
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-10-19 02:39:22)
ara ara...
coz matrix byl zajefany, ale juz z pozniejszych czesci to animatrix byl super, reszta blee druga czesc wogole mi sie nie podobala, a trzecia srednio...
Dlatego podałem tylko te 2 tytuły: Matrix i Animatrix
Reloaded miał zajefajne sceny. Revolutions nie wiem... po prostu trochę marne zakończenie - no bo przecież ucieczka "Hammera" przed strażnikami i walka w doku były scenmi zrobionymi komputerowo i gdzie tu frajda z oglądania? Jak dla mnie klimat Matrixa zniknął w Reloaded i Revolutions. W ogóle po prostu te dwie części miały porąbane scenariusze.
V jak Vendetta to dla mnie bomba, bardzo specyficzny, po Sin City jeden z lepszych filmow jakie ostatnio ogladalem, czytalem ze wielu ludzi ktorzy nie czytali komiksu po obejrzeniu fimu mowili, ze film im sie w ogole nie podobal ...
No w sumie... Jednak mam nadzieję, że Wachowscy zrobią kolejny film Sci-fi - żebym miał w końcu na co pójść do KINA! ...:P W tym roku byłem tylko na "Wyznaniach Gejszy" - dla kogoś, kto nie czytał książki, film jest fajny. No i jeszcze tylko na "V jak Vendetta" - muzę miał fajną i fakt, gdybym może przeczytał komiks bardziej by mi się to spodobało. Bo jako sam film był dobry, ale liczyłem na więcej walki, na coś mroczniejszego i bardziej tajemniczego.
Koniec OFTOPA:P
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-19 09:05:11)
Reloaded miał zajefajne sceny. Revolutions nie wiem... po prostu trochę marne zakończenie - no bo przecież ucieczka "Hammera" przed strażnikami i walka w doku były scenmi zrobionymi komputerowo i gdzie tu frajda z oglądania? Jak dla mnie klimat Matrixa zniknął w Reloaded i Revolutions. W ogóle po prostu te dwie części miały porąbane scenariusze.
E tam... mi sie wszystkie Matrixy równo podobały...
Ostatnio edytowany przez R4Zi3L (2006-10-19 09:41:59)
Ja mam dvd Samsunga, i żeby mi odtwarzało DTS musiałbym mieć podłaczony zestaw 5.1, a tego nie mam. Jak na razie na płytkach od IDG było kilka wersji ścieżki dźwiękowej, w tym DD5.1, więc tym razem też powinna być
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
eee wlasnie ogladam i po 30 min stwierdzam ze niewiem czy je ogladne do konca, fabula to straszny chaos, oprawa dzwiekowa jak z lat poczatku 80-tych , kreska coz niby rok produkcji 1997 , niewiem czy ktos kojazy film animowany Heavy Metal z 1981, ale ogladajac Armageddon odrazu mi na mysl ten film przyszedl boze dobrze ze chociaz z lektorem mozna ogladac koreanski jezyk dla mnie jest dosc smieszny
edit. wlasnie skonczylem ogladac, dla mnie ten film to pelna tragedia, niepolecam wogole, fabula jest tak chaotyczna ze, poprostu tragedia, ogladajac to czulem sie jakbym ogladal skrot z 26 epkowej seri upchanej 90 min filmie. Oprawa dzwiekowa wola o pomste do nieba. Ogladalem kiedys inna koreanska produkcje Wonderful Days i byla bardzo dobra, Armageddon jest tak slaby ze brak slow, poprostu chyba nigdy nie ogladalem tak cienkiego filmu.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-10-21 04:13:59)
ara ara...
[...] oprawa dzwiekowa jak z lat poczatku 80-tych , kreska coz niby rok produkcji 1997 , niewiem czy ktos kojazy film animowany Heavy Metal z 1981 [...]
I tym oto zdaniem zachęciłeś mnie do oglądnięcia . Bardzo lubię ten rodzaj rysunku, więc wielkie dzięki, bo jakoś nie nosiłem się z zamiarem kupna.
Co do koreańskich produkcji - oglądałem dwie pozycje, tj. Wonderful Days oraz Oseam, które uważam za średnie (nic więcej ). Zdecydowanie lepiej wychodzą im filmy z żywymi aktorami
kreska coz niby rok produkcji 1997
Rok produkcji to 1986...