Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Ĺciąganie z internetu filmów i gier tż jest chyba nielegalne.
Nie tyle ściąganie co... dystrybuowanie. Poszukajcie na idg.pl, ostatnio były tam 2 bardzo ciekawe artykuły na ten temat.
Właściwie to odcinki naruto są legalne o ile usunie się je po 24 godz ( a zamieszczane są w celach reklamy dla np. anime :/)
super_pl, tu chodzi zwłaszcza (!!) o napisy do których prawo mają ich twórcy
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Właściwie to odcinki naruto są legalne o ile usunie się je po 24 godz ( a zamieszczane są w celach reklamy dla np. anime :/)
Jeżeli nawet coś takiego istnieje, to sprzedaż i tak jest nielegalna
super_pl nawet sprzedawanie samych odcinków bez napisów jest nielegalne.
Chyba że sprzedający wykupi licencje
a ty wierzysz ze ten koles wykupił?
Nie ale przypuśćmy że ktoś ma łącze 1kb/s (lub mniej)a znam takich to o takiej serii naruto mogą zapomnieć , więc jak ktoś już sprzedaje za cene troche wyższą od płyt i zapyta wcześniej autora subów np. Naruto i poda strone z której pobrał te napisy to niewidze poowodów dla których ktoś kto sam pobiera anime z internetu miałby do niego żal ( niezaliczają się do nich ci co sprzedają te anime za 150 zł :/)
Nawet jesli autor napisów pozwoli sprzedać swoje napisy z anime to i tak nadal jest to nielegalne, nawet gdyby sprzedawał to anime za 30 zł. Zresztą większość osów nie tworzy napisów po to aby były na sprzedaż tylko dla fanów.
No to na upartego akcja "Anime za free" też jest nielegalna bo są w piewien sposób rozpowszechniane piraty.
Wszystko jest dla ludzi, ale bez przesady.
Sam miałem kiedyś modem i kupiłem kilka serii Anime i jestem zadowolony.
Ściągać np. Dragon Balla - 13 DVDków z łączem 56Kbps/s to bym wcześniej skonał niż bym ściągnął.
Szczerze to teraz jakbym miał ściągać całą serię DB z moim obecnym łączem też by mi się nie chciało chociaż mam dzielone łącze 6Mb/s na 20 osób. Wolałbym kupić za te grosze co sprzedają na allegro.
Oczywiście suma np. 150 zł jest porażką umysłową tej osoby, ale za ceny przystępne byłbym skłonny kupićc jakąś serię (oczywiście jakąś dłuższą, bo małą to będzie mi się chciało ściągać )
A jeśli chodzi o napisy to się z Wami zgodzę, że nie podoba Wam się jak ktoś sprzedaje coś nie swojego.
Jeśli jednak napisałby, że za napisy, które dołącza nie pobiera opłat, albo że można ściągnąć je z Animesubu, to myślę, że było by wszystko ok.
Tu macie świetny przykład "Naruto na Allegro" http://www.allegro.pl/item443125484_ani … asuke.html
Stan nowa, w folii
A to dobre
I takich debili to policja nie sciga co sami się proszą, żeby im do drzwi zapókała, a takich co kryją pozorty do nich to jako pierwszych lecom.
I takich debili to policja nie sciga co sami się proszą, żeby im do drzwi zapókała, a takich co kryją pozorty do nich to jako pierwszych lecom.
Pownieneś ścignąć po słownik i to czym prędzej. Tu nie Onet i zasad ortografii się przestrzega.
Aukcja zgłoszona do likwidacji.
To mnie wzruszyło:
Uwaga, proszę nie patrzeć na 0 komentarzy, jestem doświadczonym sprzedawcą, lecz moje konto zostało zablokowane z powodów niezależnych ode mnie.
Strony Poprzednia 1 2 3