Nie jesteś zalogowany.
No nie, ale dla nieprzedłużania offtopa uznaję, że tak.
Wydaje mi się, że jeśli nie ten wątek, to przynajmniej wyrazy wyrażonych w nim postaw i tak będą podlegać nużącej multiplikacji na forum.
Obi mądrość Twoja nie zna granic, pokłony bić dla mistrza bo on nas nawroci na drogę dobrej wiary.
PS: Tak propo zauwazylem ze gdzie sie ten jegomosc nie wypowie zawsze wprowadza of topa
WOW obi za tak wytrawną wypowiedź.
Ostatnio edytowany przez Rekid (2006-10-10 12:27:17)
"This is what I live for!"
hehe i za to go lubimy:P
Mój kolega niedawno kupił wszystkie odcinki Dragon Balla na takiej aukcji. Tyle że zapłacił 50 zł a nie 209.
I to też jest smutne...
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Mój kolega niedawno kupił wszystkie odcinki Dragon Balla na takiej aukcji. Tyle że zapłacił 50 zł a nie 209.
Heh postawiłby dobrego borwara i kupił czyste płytki DVD to pewnie bym mu to samo mógł zaoferować co ci 'krętacze' na allegro... ^^
Tak przy okazji swego od jakiegoś czasu sporo się pokazuje na allegro chińskich 'bootlelogóe' (czy jak tam to zwią} jst jeden user który w aukcjach pisze że je sprowadza bodajże z UK...
A jak sprawdzałem te jego niby oryginalne wydania to praktycznie wszystko pochodzi z tej strony zoommovie.com zresztą wystarczy, że w akucji napiszą iż płytka ma region free to już coś tu lekko zalatuje podróbą no i 'chines subtitles' ^^
Nie mniej jednak słysząłem, ze można w Pl kupoc legalane, oryginalne anime.
Moja znajoma kupowala w jakims tam projektmanga, czy cos podobnego i jest zadowolona, a dvd nie sa free, tylko maja konkretne regiony, wzglednie sa all coded...
mnie ostatnio przyszly dwa maile od uzytkownikow allegro.. ze jako licytuje gry to goscie napisali mi swoje listy piratow i 20 zeta chca... lol
Do mnie takie nie dochodzą... Chcą z tobą interesy robić
Piraci powinni sobie robić reklamę "Droższe niż oryginały"
Zmoderowano
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-10-10 20:57:49)
Nie mniej jednak słysząłem, ze można w Pl kupoc legalane, oryginalne anime.
Moja znajoma kupowala w jakims tam projektmanga, czy cos podobnego i jest zadowolona, a dvd nie sa free, tylko maja konkretne regiony, wzglednie sa all coded...
Jak są tak jak napisałeś "all coded" inaczej "region free" czy "region 0" to są to właśnie chińskie bootlegi (na płycie za zwyczaj są też chińskie napisy), czyli mówiąc wprost piraty, a to że mają ładne okładki i płytka z nadrukiem świadczy o tym że w Chinach nikt sie prawami autorskimi nie przejmuje. Podobne płyty kupić mozna na stadionie
mnie ostatnio przyszly dwa maile od uzytkownikow allegro.. ze jako licytuje gry to goscie napisali mi swoje listy piratow i 20 zeta chca... lol
Jak do mnie przychodziły tego typu maile, to następnego dnia konta tych użytkowników były blokowane, no cóż spam trzeba tępić .
http://allegro.pl/item133623570_dragon_ … niej_.html[roftl][roftl]
"Całość jest w orginalnym pudełku, zapakowanym jak od producenta, złożona z 17 orginalnych płyt DVD." [roftl]i w tym ma być 508 odcinków,23 kinówki i jednogodzinny trailer odcinków AF[szpan], i na dodatek ma jeszcze tego 15 przedmiotów/zestawów [roftl][roftl]
a te dwa zdjęcia są z aukcji s-mastera ( te z kinówkami ) [roftl] gościu w ogóle się nie postarał
PS. Narazie nie zgłaszałem tego, żeby każdy mógł to zobaczyć [roftl][roftl]
Jak narazie jest to "najleprza" aukcja jaką widziałem
Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-10-10 23:10:51)
Oczami Fana Blog ;]
nie znam sięna dragon ballu ale może mi ktoś odpowie co to ma znaczyć "1 godzinny trailer odcinków DB AF!!!" to to istnieje naprawdę ?
Ostatnio edytowany przez Atem (2006-10-10 23:16:41)
zwykla sciema pewnie... uzytkownicy allegro - laczmy sie i zglaszajmy pirackie aukcje !!!
Jakbym był fanem Dragon Ball'u to pewnie, bym się skusił. Mnie osobiście to za 40 zeta nie chciałoby się wypalać 17 płytek (toż to 17x20 minut traci się na tym?!), dorzucić etui, jeszcze okładkę, no i pokryć koszta wysyłki. Dla 10 zeta zysku to sorki, ale nawet szkoda gadać. No chyba, że chłopak nudzi się w domu.
Ale widać już jakiś pozytyw, skoro kiedyś widziałem za DB cenę 200?! To, to już była przesada.
http://www.allegro.pl/item133845607_wsz … azja_.html temu 508 odcinków zmieściło się na 8 DVD
http://www.allegro.pl/item133838614_dra … _1dvd.html "5.TOWARY KTĂRE SPRZEDAJE SÄ NOWE,ORGINALNE NIEDOSTÄPNE W POLSCE!" Buahaha
Ostatnio edytowany przez neptun88 (2006-10-11 20:00:21)