Nie jesteś zalogowany.
Na co isc i co wybrac na jaka sztuke walki isc?? kapuera czy judo czy karate itd prosze o odpowiedz
Idź na Muay Thai. Chyba nie ma silniejszego stylu walki
"Skazany na zajebistość"
Albo na aikido - chyba nie ma trudniejszego, hłehłehłe.
Albo na aikido - chyba nie ma trudniejszego, hłehłehłe.
Taa, ale za to jak go się nauczysz to nie ma mocnych:P.
Tylko ile to lat zajmie? Warto zawczasu przemyśleć tę kwestię.
@OniiSan: Zdaje się, że z błędem napisałeś, skąd jesteś (jeżeli się mylę, to z góry przepraszam).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-10-08 10:13:28)
Zależy co chcesz więcej używać: ręce czy nogi.
Każda sztuka ma swoje plusy i minusy.
Ja osobiście chodzę na Taekwon-do. Dość ciekawa sztuka walki, która w równym mierze wykorzystuje ciosy ręczne i nożne.
To na co się wybierzesz musi być mocno przemyślane, abyś potem nie żałował
Są książki na temat rozmaitych sztuk walki. Jeśli ich lektura Ci nie pomoże, to przynajmniej nie zaszkodzi.
Oczywiście BJJ - nie ma skuteczniejszego . Jeżeli na treningi chodzą także dziewczyny to stary jest poezyjnie .
BTW Chodziłem na Aikido 5lat i dałem sobie spokój.
No tak, i przyjdzie 2 koleżków a wy tzn.(Dżibril i Satoshi) będziecie się z jednym turlać po pięknym chodniku a drugi będzie testował swoje nowe glany
ps. Karolyfer wejdź sobie na
www.sfd.pl
tam się wszystkiego dowiesz...
Tak na marginesie to chyba najlepiej trenować przekrojówke jakąś tzn. uderzane w parze z chwytanymi. Pozatym to każda będzie dobra bo rozwinie kondycje i inne sprawy zwiazane z jakim kolwiek treningiem.
Ostatnio edytowany przez redskin (2006-10-08 12:35:49)
No tak, i przyjdzie 2 koleżków a wy tzn.(Dżibril i Satoshi) będziecie się z jednym turlać po pięknym chodniku a drugi będzie testował swoje nowe glany
Wniosek - trzeba wojskiem chodzić.
jak chcesz to możesz na kraftmage(chyba dobrze napisałem) iść
właściwie to >>krav maga<<
...
Ostatnio edytowany przez Satoshi (2006-12-01 16:54:27)
redskin napisał:No tak, i przyjdzie 2 koleżków a wy tzn.(Dżibril i Satoshi) będziecie się z jednym turlać po pięknym chodniku a drugi będzie testował swoje nowe glany
Wniosek - trzeba wojskiem chodzić.
To napisałem tylko po to żeby łatwiej mógł się zorientować co mu pasuje. A tak do samoobrony to pewnie dobra by była krav maga przedstawiona przez kolege KA88.
Pozatym jak to mówią "I Herkules dup.a kiedy ludzi kupa"
Co do judo to sam bym to chętnie potrenował. W końcu P.Nastula (mistrz olimpijski, świata i Europy)trenował ten sport, a teraz startuje w formule Pride (japończycy go uwielbjają)
Pride to walki 1vs1 łączące style uderzanye i chwytane.
Ostatnio edytowany przez redskin (2006-10-08 11:22:04)
No tak, szybko biegać też nie zawadzi.
ja tam bym kick box wybrał albo zwykły box jakbym nauczył się podstaw to później mógłbym na coś trudniejszego się zapisać
No tak, szybko biegać też nie zawadzi.
Tak to się przydaje nawet jak cię przerośnięty czworonóg sąsiada goni po osiedlu
ps. Karolyfer, ty chcesz się zapisać na jakąś SW, bo chcesz coś trenować czy w ramach samoobrony???
Ostatnio edytowany przez redskin (2006-10-08 11:26:40)
Pozornie bez zwiÄ zku polecam mangÄ Eden - It's an Endless World (wychodzi po polsku i bardzo, ale to bardzo efektownie robiÄ tam sobie krzywdÄ).
Pozornie bez zwiÄ zku polecam mangÄ Eden - It's an Endless World (wychodzi po polsku i bardzo, ale to bardzo efektownie robiÄ tam sobie krzywdÄ).
To jest moĹźe ta manga, w ktĂłrej nikt nie jest do koĹca dobry albo zĹy, i ktĂłra ciÄ
gnie siÄ w nieskoĹczonoĹÄ???
ps. warto to czytaÄ?