Nie jesteś zalogowany.
pa3cja napisał:ale mniejwiecej jest tam tyle eechi co np. w GTO? Bo moze byc fajne, ale jak zamiast mechow mam ogladac majtki glownej bochaterki, to ja dziekuje[shithappens]
Ja tam zbyt dużo tego ecchi to nie widziałem FMP TSR musisz zobaczyć. Wogóle odwrotne do Fumoffu (czyt. bardzo poważne ).
Moim zdaniem na tymrzecz polega że w fabule nie są najważniejsze majtki ale relacje czowiek-człowiek.
Albo to co robi ten człowiek.
Wtedy takie majtki już nie są takie nudne, płaskie i odstaraszające.
Oj już mnie męczy to gadanie o tych przedmiotach.
oo! Lubie powazne anime Przekonaliscie mnie- obejrze. Ale (nigdy nie zaczynajmy zdania od slowa ALE =.=") jak mi sie nie spodoba to bedzie wasza wina i was bede scigac! [ukryty];)
W sumie to mam FMP na cdkach, hmmm może kiedyś obejrzę. Może przeżyję to, że nie przepadam za mechami.
A co do TONAGURA to widać, że piękne anime, ale czemu nikt tego nie tłumaczy? ;(
no cos ty! Mechy to swietosc a zwlaszcza ich piloci (patrz avatar)
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-07-21 01:14:20)
To jak już masz zamiar oglądać FMP to i tak powinnaś zacząć od pierwszej serii, bo TSR dzieje się jakoś pare lat później. Zresztą... nie pamiętam dokładnie
obejrze od pierwszej serii. Na tanuki.pl jest wszystko ladnie opisane
ja powie tak
FMP! - to raczej koktajl i mało jest akcji z motywami ecchi (ale modele mechów bardzo mi się podobają)
FMP?:Fumoffu to zaś jest komedia i ma elementy ecchi (chodź by jak przyjeżdża Teresa Testarossa -prawie nagie ciało) mechów jako tako nie ma ale jest "Bonta-mech"(albo raczej taktyczny pancerz bojowy)
FMP!The Second Raid zaś to raczej komedia nie jest (choć elementy są np. zachowanie Gatesa)zaś bardziej nastawione jest na akcje i dramatyzm(choć Chinki bliźniaczki wymiatają)
Ale tak czy siak seria jest jedną z najlepszych seri anime...ma prawie wszystko...kto nie oglądał stracił bardzo dużo oj bardzo dużo..
Ale tak czy siak seria jest jedną z najlepszych seri anime...ma prawie wszystko...kto nie oglądał stracił bardzo dużo oj bardzo dużo..
Zgadzam sie ze Zgrzytem... mnie sie to anime bardzo podobalo i nie zaluje ani chwili z 2 dni spedzonych na ogladaniu tej seri... chociaz na koncu wydala sie troche krotka No i ogladalem nie po kolei tylko FMP->TSR->Fumoffu
Mahou Sensei Negima też jest fajne, a chyba nikt o nim nim wspomniał.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-07-21 13:31:27)
A Girls Bravo to co...jedno z lepszych ecchi humor zarąbisty te akcje jeden z najlepszych tytułów ecchi i szkoła jest i komedia(np. ochroniarz lesba....Akcja z bananem.....Zboczony bogacz i jego siostra piersi widzę piersi)
Z mojego punktu widzenia Girls Bravo jest dobre tylko jako ecchi. Muzyka średnia (może poza openingiem który mi się naprawdę podoba), rysunki ładne, ale fabuła jest wręcz denna. Nudna, a jak śmieszna to tylko w niektórych momentach. Poza tym odradzam komukolwiek oglądać ją z subów z TV, bo jej główne (o ile nie jedyne) zalety (czyli masa fanserwisu) widać tylko w wersji DVD.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-07-21 14:54:49)
A mi się fajnie oglądało (no fakt trzeba mieć wersje bez cenzury by było lepiej tak jak miałem).....
Ja obejrzałem tylko 1 sezon Girls Bravo, drugiego nie byłem w stanie przełknąć, bo fakt - trochę nudne.[shithappens] Obejrzałbym coś w podobie do Green Green, czy School Rumble.
A ja polecam np DearS.
ja również polecam DearS świetna seria..
Blehh powiem wam, że obejrzałem Dears. Miałem do tego pozytywne nastawienie, dopóki nie zobaczyłem pierwszego odcinka... Gorzej być nie mogło. Kreska jest po prostu nie do zniesienia, a fabuła odgrzewana. Zawiodłem się na tym anime. Było to jedyne, podkreślam JEDYNE anime, którego nie byłem w stanie obejrzeć do końca. Uznałem to po prostu za marną, przerobioną kopię Chobitsa. A Chobits, to było coś:D Obejrzałbym całe Dears, gdyby fabuła i grafika były na lepszym poziomie. Tyle mam na ten temat do powiedzenia.
Ja tez nie dalem rady obejrzec dears do konca, ale przyczyna byla inna... Ta panienka w rozowych wlosach tak mnie denerwowala, ze postanowilem skonczyc ogladac ta serie, bo komputer mogl tego nie przezyc.
Hehe tak, czy inaczej mieliśmy podobne powody. Trzeba być wytrwałym, żeby obejrzeć to anime do końca, bo to istne tortury. Oczywiście są gusta i guściki. Każdy ma prawo obejrzeć Dears i podzielić się swoją opinią. Dla mnie to dno totalne. Nie da się określić, jak bardzo tego nie lubię:D Spoko, już się wyżyłem na tym
Najfajniejsze anime z tego typu 'prawie realnych' mimo iż ma pozornie głupią tematykę szkoły , to nawet w wakacje się z największą chęcią sięga po te anime, a co to?:>
..
Dobra nie róbmy zagadki, oczywiście chodzi o GTO! [Great Teacher Onizuka]
Haruhi... czy trzeba pisać coś więcej... ^^
(dla nie wtajemniczonych 'Suzumiya Haruhi no Yuuutsu')
Co do DearSów widziałem owe anime zanim obejrzałem Chobitsa i powiem iż było zjadliwe ba nawet miejscami śmieszne ogólnie wywarło na mnie pozytywne wrżenie, a i kreska taka straszna nie była
Widać chyba część z was nie oglądała 2x2 Shinobuden to jest dopiero 'gupie'... co odcinek o czymś innym praktycznie zlepek dcinków prawie w żadnym stopniu nie powiązanych ze sobą jedyne co ratuje sytuację to Sasuke i ten mały żółty zbokol (kto oglądał będzie wiedział 'o co lotto') xD
WidaÄ chyba czÄĹÄ z was nie oglÄ daĹa 2x2 Shinobuden to jest dopiero 'gupie'... co odcinek o czymĹ innym praktycznie zlepek dcinkĂłw prawie w Ĺźadnym stopniu nie powiÄ zanych ze sobÄ jedyne co ratuje sytuacjÄ to Sasuke i ten maĹy şóĹty zbokol (kto oglÄ daĹ bÄdzie wiedziaĹ 'o co lotto') xD[/quote]
Huh? Ten Sasuke co myĹlÄ?:>
Komedia, ecchi to tylko He is my Master
A komedia, ecchi, school life - jako świeża bułeczka (w trakcie wydawania hardków) to Tonagura
Urocza komedyjka coś z ładną wampirzycą Tsukuyomi
School life, komedio-romans Kashimashi
Jest ich więcej, ale uważam, że podając tylko te tytuły, na których odcinki czekam lub czekałem z niecierpliwością jest dostateczną rekomendacją do ich obejrzenia
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-10-02 07:14:11)