Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
star5555 jeśli polska nie wykupiła licencji na to anime to nie jest to piractwo że sprzedajeje na allegro. Tu chodzi o napisy a nie o anime.
star5555 jeśli polska nie wykupiła licencji na to anime to nie jest to piractwo że sprzedajeje na allegro. Tu chodzi o napisy a nie o anime.
To jest piractwo, skad niby pomysl ze nim nie jest ?
nie warzne czy to sa napisy czy anime jedno i drugie to piractwo wedle polskiego prawa.
W prawie jest taki chaczyk (skubance sie zabespieczyli),
ze jezeli produkt mozna sprowadzic z innego kraju do polski (nawet Japoni) to jego sprzedaz bez zezwolenia jest "NIE LEGALNA".
a teraz najleprze: wszelkie "Japanese Hentai Games" sa legalne bo nie mozna ich sprowadzac z japoni (zapraszam do poczytania szczegulow na http://www.illusion.jp/contact/japanese_only.html)
Na allegro zawsze pełno piratów anime.
Zgłaszałem aukcje Dragon Ball w ogm + napisy
2 osoby kupiły za 150 zł
Ostatnio edytowany przez Xsellos (2006-09-17 17:55:48)
W większości anime widać takie cuś: "Not for rent or sale" Trzeba mówic coś jeszcze?
Wejdźcie tutaj kolejny idiota który wystawia Naruto a napisami polskimi. I dlatego mam pytanie jak nalezy takie coś zgłasać? Bo ja jak narazie zgłaszałem tylko że jest to nielegalna kopia filmu. ( nie trzeba jakos inaczej zgłosić? )
Ostatnio edytowany przez Eternit (2006-09-26 20:56:06)
Niee, wystarczy zgłosić, oni się tym zajmą ;]
tez stara sie takie rzeczy zglaszac... straszne zeby zarabiac na piratach... jeszcze po kosztach nosnika ale 150???
najlepsze z tego, że jeszcze ewentualnie w sumie a jakże raczej zrozumiałbym, jakby miał rawy, ale nie, bo ma angielskie hardsuby od AnimeOne i DB i jeszcze napisze, że może legalnie sprzedawać, bo nie ma w polsce licencji... no ta a "not for sale or rent" to już nie łaska przeczytać, a polskie napisy to pewno moje albo zdzicha...
nie wiem jak te ciule z allegro tam pracuja ale powinni sie pofatygowac i poszukac ze na "Naruto" Licencje wykupilo studio "Viz Media" a dystrybucja zajmuje sie "ShoPro Entertainment Press Release". I teksty w stylu "...w polsce ten film nie ma licenji..." jest nie na miejscu. Licencja obowiazuje na calym swiecie nawet na syberyjskim traku >>'
Do administratorów Allegro!
Ta aukcja jest w 100% legalna. Seria anime Naruto oraz filmy pełnometrażowe nie posiadają licencji autorskiej w Polsce! Dzięki temu mam pełne prawo do sprzedaży (tej aukcji). Jest to zgodne z art. 23, pkt.1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z dnia 23 lutego 1994 r.) (sprost.: z 1994, Nr 43, poz. 170, zm. z 1997 r. Nr 43).
Heh
Takie aukcje należy zgłaszać jako "nielegalna kopia filmu". Ĺťałosne w tym wszystkim jest to, że znajdują się łosie, którzy kupują za 150 zł. A co do allegro, to nie dziwię, się, że powoli usuwają - regulamin regulaminem, zyski zyskami ;]
A mi się i tak najbardziej podoba ta aukcja: Anime
totalny kretyn z tego goscia z tego z allegro oczywiscie
[cytuj=jakis_dureń_z_allegro]Do administratorów Allegro!
Ta aukcja jest w 100% legalna. Seria anime Naruto oraz filmy pełnometrażowe nie posiadają licencji autorskiej w Polsce! Dzięki temu mam pełne prawo do sprzedaży (tej aukcji). Jest to zgodne z art. 23, pkt.1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z dnia 23 lutego 1994 r.) (sprost.: z 1994, Nr 43, poz. 170, zm. z 1997 r. Nr 43).
[/quote]
czyli koleś zasłania się paragrafem, który ZABRANIA mu takiej sprzedaży?
bezczelność nie zna granic...
[cytuj=Ustawa_o_prawie_autorskim]
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz
danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.[/quote]
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-09-27 18:53:43)
mnie smieszy to ze jak oni moga pisac ze legalne to jest,jak to jest piractwo, nie wazne czy Polska ma licencje czy nie. to sa piraty wiec jest to zabronione:))
Ĺciąganie z internetu filmów i gier tż jest chyba nielegalne.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna