Nie jesteś zalogowany.
Jak w temacie.:)
dobre pytanie. Tez bym chciala wiedziec[wstyd]
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-04-16 19:58:35)
Muzyke z teledysku wyciaga sie tak samo jak z kazdego innego filmu:
Otworzyc w VirtualDubMod -> Streams -> Stream List -> Klik na audio -> Demux
Wogole to nie wiem po kiego grzyba to jak zawsze mozna sobie sciagnac mp3.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-04-16 20:03:58)
ściagnąłem GoldWave ale nie wiem co tam trzeba powduszać żeby wyciągnąć muzyke
wystarczy otworzyc plik z teledyskiem/avi czy czym kolwiek pozniej file/save as/wybieramy format np mp3 i sie zapisuje tylko jako dzwiek
Dzięki za programik od dawna chciałem zgrać sobie jedną piosenkę
zrobiłem jak napisałeś tylko jak zmieniam format na mp3 i duszę zapisz to jest napisane coś takiego " The mp3 encoder cannot be found. Please download and install an MP3 encoder. "
no to zapisz sobie jako wav i później skompresuj - nie może znaleść żadnego kodeka do mp3
Najlepszy i najszybszy sposób to ofcoz VDub. Ale ogólnie to nie polecam rypania piosenek z teledysków/AMV - są gorszej jakośći niż pierwotne mp3.
zrobiłem jak napisałeś tylko jak zmieniam format na mp3 i duszę zapisz to jest napisane coś takiego " The mp3 encoder cannot be found. Please download and install an MP3 encoder. "
Zainstaluj sobie LAME MP3 a nie będziesz musiał konwerterować z wav* tylko od razu do mp3* (i tak wolę format ogg* )
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-04-18 14:21:39)
w czym jest lepszy format ogg od mp3?
Nie prosciej poprostu wejsc na AnimeMusicVideos.Org wpisac nazwe teledysku a nastepnie poszukac mp3 ?
w czym jest lepszy format ogg od mp3?
Ma trochę lepszą jakość przy trochę lepszej kompresji (mniej plik zajmuje) ale (oczywiście) jego dekompresja jest bardziej 'pamięciożerna', przez co na np: przenośnych odtwarzaczach mp3 zżera więcej prądu
Wikipedia o ogg
A i tutaj jest fajny artykuł
Ostatnio edytowany przez Kane (2006-08-23 00:08:29)
Imperare sibi maximum est imperium
Może i rzeczywiście oryginalne mp3 (czy .ogg) mają lepszą jakość ale co zrobić jak się nie zna ani tytułu ani wykonawcy a napisane nigdzie nie ma?
Ja do tego używam Adobe Audition 1.5 albo 2.0 banalnie prosto to się robi
Co tam ogg czy mp3... teraz to się używa formatów EAC-flac albo EAC-ape jak to kumpel robi i sciąga muzyke tylko w tym (ja tam wole osobiscie stare dobre mp3 albo mpc czy ogg:)). Pliki zajmują mniej niż normalne wavy a jakość jak na oryginalnej audio cd Tyle tylko że to dużo zajmuje bo np 1 piosenka 3 mninutowa ma ok 20-30mb
[cytuj]Nie prosciej poprostu wejsc na AnimeMusicVideos.Org wpisac nazwe teledysku a nastepnie poszukac mp[/quote]
wĹaĹnie nie latwiej by ĹciagnÄ
Ä mp3???
Jak nie to trza by "wyprĂłÄ" audio z kawaĹka, a soft'u do tego to jest na kilogramy...
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
To ja może wam podam linka do "wyciągniętej" z AMV piosenki i ktoś mi ją zidentyfikuje żebym mogła ściągnąć oryginał? ;P