Nie jesteś zalogowany.
Szanowny bartasie21, ze mną sięnie wymieniałeś.
Ja do tej pory przeprowadziłem wymianę pocztową z dwiema osobami ( jak do tej pory wszystko przebiegło bez najmniejszego szwanku).
Wymieniłem się do tej pory z już wcześniej wspomnianym przeze mnie AKUMĄ i Sakurą_nyu.
Keiichi mi napisał że pżeśle moje 8 DVD jak sie okazało. Myśle że takie coś jak czarna lista by naprawde miało racje bytu :F najlepiej z jakimiś dowodami typu skan nadania lub wiele "oszukanych" pzez jedna osobę, ktoś może tam jakieś farmazony wsumie powymyślać .
Hehe, ale fuks, bo kiedyś i ja już się miałem z Keiichim wymieniąc, ale po wymuszonym formacie lista gg przepadła i się uchroniłem:P.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
hehe od dzisiaj wszyscy będą chętni na wymiany ze mnom wiem że jestem bezczelny^^
Dobry znajomy AKUMA ma niestety tą wade że jest leniwy
Jak jakis problem z AKUMĄ to dajcie znac, niedaleko mieszkam Oczywiście to działa w dwie strony Zresztą to niemożliwe, żeby on kogoś w jajko zrobił nie? (tak mi się wydaje )
Osobiście nie natknąłem się jeszcze na oszusta.. jak się natknę to sa metody.. jakoś kontaktowac się musi.. poda GG, etc. stąd już do IP można spróbować i dalej ma już koleś zonka informatycznego
Podobnie z mailem..
Co do wymian to sam zrobiłem ich kilka i wszystkie te osoby polecam gorąco: Anka, Dead Ucicha, Kenshin tą trójkę pamiętam b. miło i polecam...
Ja sam osobiście nie jestem doskonały gdyż często nie mam finansów (a częściej czasu) i wysyłam dość późno płytki (ale zawsze uczciwie o tym informuję), prędzej czy później ale zawsze. (i tu mała dygresja.. osoby z wątku Anime za Friko oraz inne które umówiły się już i oczekują ode mnie na darmowe płytki, niech się nie martwią po zakończeniu sesji i przy wypłacie powysyłam - dobrze by było jak ktoś się przypomni.. nie będe miał pretensji o to..)
tak sobie pomyslalem ze mozna wysylac komus anime listem poleconym z potwierdzeniem odbioru... w prawdzie zaplaci sie wiecej gdzies o 5zl ale przynajmniej my bedziemy mieli pewnosc ze many dotsal plytki i napewno nam nie wmowi ze nie dostal plytek...
Można by tak zrobić ale na osobach z którymi po raz pierwszy mamy kontakt.
Na osobach zaufanych nie trzeba tego stosować.
Ja koledze wysyłąłem płytki za pobraniem z piorytetem i potwierdzeniem odbioru ze zwrotem do adresata (1raz wysyłałem poczata polska ), czyli ja na poczcie zapalcilem 10,60 + cena plytek(6zl) i koperty bombelkowej(2zl ale tego nie liczylem poszlo gratisem) a kolega zwrócił mi koszty 16,40. Obaj bylismy zadowoleni, On dostal DVD, a Ja zwrot kosztów. Sądze ze podobny sposób mozna wykozystac na wysylanie z nieznajomymi, pierwsza przesylke potraktowac za pobraniem i ze zwrotem do adresata, wtedy nie stracimy tak dużo... a jesli wszystko okaze sie ok to mozna zwyczajnie jak najtaniej
A przy okazji MÓJ SPIS(na dysku mam juz aktualizacje ale narazie net tylko u Brata) i GG: 4190819
Z poleconymi jest ten myk, że jeśli ktoś nam próbuje wcisnąć kit że nie dostał takowego (niezwykle mało prawdopodobne) to zawsze możemy napisać reklamacje do poczty polskiej i oni zbadają sprawę. Ja miałem taki problem z allegro i po tygodniu miałem na piśmie że to allegro leci sobie w kulki, co by mi nie wypłacić ubezpieczenia (lub przynajmniej ten fakt opóźnić). Ale to już jest historia na zupełnie inny temat (np o tym co się stanie jak próbujesz kogoś oszukać i wydaje ci się że jesteś sprytny).
A co do wymiany przez pocztę, to praktycznie nie preferuje tej formy. Jednak zdażało mi się zrobić pare wymian, lecz przeważnie to ja byłem tym drugim (jakoś nigdy mi się nie spieszy ). No więc siłą rzeczy nie mogłem zostać nabrany.
Witam!
Wymieniałem się kilkakrotnie, i jak dotąd zostałem oszukany raz. Ten delikwent to MAKONAR ( www.makonarus.republika.pl/ ). Wysłałem mu pierwszy (zresztą prawie zawsze tak robię - ufam ludziom), a on jak dotąd (2 miesiące) nie przysłał mi 2 DVD. Najpierw kręcił, że mu się nagrywarka popsuła i oddał do serwisu. A teraz to już zupełnie ignoruje moje maile i uwagi na GG. Z kolei gorąco polecam takich gości jak: Suchy, albert1183, Levy.
Jeśli chodzi o Makonara to muszę jednak stanąć w jego (jej?) obronie, wprawdzie czekałem ponad miesiąc na płytki (wspomniany wyżej problem z nagrywarką która była zakupiona w sklepie internetowym, z tego względu troche musiało potrwać serwisowanie) ale w końcu doszły (aktualnie jedną DVD reklamuję bo jest z błędem CRC - jak podeśle sprawną to juz wszystko będzie OK), przy wymianie z makonarem korespondencję prowadziłem z jego "współpracownikiem" o nicku Shayla [shayla_shayla@poczta.onet.pl] i to ona właśnie wypalała mi DVD, więc może skontaktuj się z nią i spróbuj wyjaśnić całą sprawę.
EDIT (09 VII 2005)
Sprawnej DVD nie dostałem do tej pory - nie polecam wymiany z wyżej wymienionymi osobnikami!!
Mruq ty mnie nie strasz ... Nie no ale możesz mnie pilnować żebym sie nie lenił ;] A pozatym musimy sie spotkać Jadyny problem jaki ja mam z wymianą to jak robie wymiane na ponad 20 DvD to nie chce mi sie nagrywać tego wszystkiego ;/
Co do lenistwa to ja Dead Uchika'ce z miesiąc wysyłam płyty (dzisiaj się udało ), ale ale ja pierwszy wysyłam, więc chyba się na mnie nie gniewa .
Wymienialem sie z JaDakiem i jakos plytki doszly. Jedyny problem jaki powstal to, ze nie powiedzial, ze nagrywac mu na dvd-r, bo mu innych nie czyta, a mi nie czyta dvd-r. Takze polowa dvd nam nie dzialala. Za to wiem, ze mojego kolege JaDak wyrolowal na anime i gry. moge polecic osoby: dark_m i m-jay.
Cóż jak narazie wszystkie wymiany jakie robiłem były wporządku.
AKUMA - czas najwyższy sieznów spotkać
Suchy - musimy wkońcu dokończyć naszą wymiane, która już jest wtrakcie od 4 miechów
witam!! Chciałbym sie was zapytać czy Keiichi wysłał wam zaległe cd które obiecał?? Bo co do mnie to czekam juz prawie 3 miesiące prosze go i cały czas obiecuje że w tym tygodniu wyśle i nic. Fakt że to tylko 5 dvd ale na tych seriach bardzo mi zależy szzcególnie ,że ide za miesiąc do wojska wiec anime niezobacze przez ok. 9miechów Doskonale mu mówiłem a Keiichi ośwaidczył że wyśle niestety do dziś do dostałem przesyłki! Poprost sie zawiodłem niedosc ,że ufasz kolesiowi ( myślisz że jak fan Mangi to ci nie oszuka a tu zonk!!:() Pierwszy raz zostałem oszukany,ale co to za problem nagrac i wysłać?? Ten chłopak naprawde ma podniete jak ludzie go proszą żeby wysłał przesyłke a on obiecuje ze wyśle ale w duchu pewnie sie nabija z takich ludzi jak my!!! Bo nie ma to jak dostać anime za darmo!!! Szkoda poczatkowo myślaęłm że to miły koleś i częsciej bede robił znim wymianki a tu juz po pierwszej sie naciołem !! Uważam że takich ludzi trzeba tępić tylko jak???? Poprostu mam pecha samuraj 7 i samuraj champlo nie obejże przed tym wojskiem szkoda gadać oszust zostanie oszustem ! jednak tzreba zrobić stronke z czarną lista A własnie czy mógłby mi ktos podac adres domowy Keiichiego zwanego też dark15 (czy jakoś tak) poprostu pzred wojskiem złożyłbym mu wizyte mieszka od demnie tylko 60 km :)
Hyuga jak chcesz to mam te serie i moge ci je podesłać w trybie ekspresowym cobyś zdąrzył obejrzec :-) (prawdziwi fani nadal istnieją ) daj znac na gg 7211103 to się dogadamy może bedziesz miał coś co ja potrzebuje ;-)
Ja jednak dostałem płytki od niego (chodź troche to trwało).
Wątpie rzeby mi je odesłał ale dzięki temu postowi i dużemu zainteresowaniu tematem i tą osobą (sporo ludzi jest w podobnej sytuacji) w końcu je dostałem. Płytki chyba odsyła ale z wwwiiieeelllkkkiiimmm opuźnieniem co na pewno drugą strone wkurza że nie dostaje płytek.
Decyzja nalerzy do was czy się z nim wymieniać czy nie ja osobiście nie polecam.
Każdy kto się wymienia przez poczte chce dostać płytki jak naszybciej po tym jak sam wysłał, a nie czekać i prosić by ów pan z łaski odesłał mu CD.