#221 2006-07-22 22:31:56

Planeta
Użytkownik

Odp: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Przeciez nikt nie "flame'uje"(?) go jezor Moglbys mi zdradzic, ktore to anime jest tym "najsmieszniejszych w historyi"?

#222 2006-07-22 22:34:12

Guard
Użytkownik

Planeta napisał:

Niby nie :} ale przez "uber" samo mi sie tak jakos nasunelo i nie moglem sie powstrzymac jezor

Widocznie nie wiesz co oznacza określenie "uber", pozwól że ci wyjaśnie;
Określenie uber (powinny być 2 '' nad u ale nie wiem jak sie je wpisuje jezor) używamy gdy chcemy wzmocnić słowo a raczej nadać słowu lub znaczeniu wysokiej klasy znaczenie. (coś w tym  stylu) czyli np. uber-micro to jest jakby super-micro, czyli wiadomo lepsze od zwykłego micro . Nie ma sensu więcej pisać - Chyba rozumiesz ? smile_big

"Z Guardem już się policzyłem" - hahaaha lololol smile_big smile_big smile_big smile_big

Ja tu wypowiedziałem się co myśle, co uważam za słuszne. Nie będe już więcej postował. Nie ma sensu, raz się żyje .. trzeba korzystać z życia dla siebie, nie pouczać innych co jest gut a co jest "fe".

Pozdro / Pozdro dla waszych starych okej

#223 2006-07-22 22:37:07

Planeta
Użytkownik

Guard ucze sie niemieckiego 7 lat (moze nie nazbyt intensywnie <nie liczac ostatniego roku[KOSZMAR]>). Raczej zdaje sobie sprawe co znaczy to slowo smile
PS:Szanuje twoja opinie...
EDIT: PS2: Chociaz status Rixeda na gg mnie rozwala[jezor]

Ostatnio edytowany przez Planeta (2006-07-22 22:39:20)

#224 2006-07-22 22:40:08

RiXeD
Użytkownik

Guard napisał:

Ja tu wypowiedziałem się co myśle, co uważam za słuszne. Nie będe już więcej postował. Nie ma sensu, raz się żyje .. trzeba korzystać z życia dla siebie, nie pouczać innych co jest gut a co jest "fe".  okej

I cieszyć się roznegliżowanymi rysunkami HaruhiYukiiii... niech wam będzie, Yoruichi, ehhh... xP

#225 2006-07-26 14:51:11

grejpfrut
Użytkownik

ehh... onejrzałem pierwszy odcinek... i sobie chyba zostawię tę serię na czasy, kiedy się NAPRAWDĘ będę nudził. jedyne co w tym fajne było, to ta piosenka na początku symulująca opening i ending...

//dobra obejrzałem 2ep - anime jest całkiem spoko... humor też mi się podoba - ale nie zabija mnie w ten sposób co w azumandze, gdzie potrafiłem wykręcać autentycznego rotfla po podłodze co 15s :] haruhi zdecydowanie lepiej wygląda w anime niż na obrazkach... ot seria jak seria, wybijająca się ponad przeciętną ;]

//żeby nikt nie przekręcał moich słów - nadal jestem yoruichistą i haruhi nadal przegrywa z yoruichi ;]

Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2006-07-26 22:15:56)

#226 2006-07-26 14:59:07

constans73
Użytkownik

grejpfrut napisał:

ehh... onejrzałem pierwszy odcinek... i sobie chyba zostawię tę serię na czasy, kiedy się NAPRAWDĘ będę nudził. jedyne co w tym fajne było, to ta piosenka na początku symulująca opening i ending...

Też tak bezsensownie myślałem, wogle nic spesjalnego ale nawet niezbyt.
Ale dopiero w drugim zaczyna się właściwa akcja i sceneria.
Obejrzyj sobie drugi to pogadamy.

#227 2006-07-26 15:40:20

Cain
Użytkownik

taka jest reakcja na 1-wszy odcinek ( a moze jednak 10-ty ?? )obejrzyj kolejne to zajarzysz o co w tym biega.

Co do humoru to jest on tutaj bardzo specyficzny i nie polega na smiechu wtedy gdy kolejny raz chlopak przewracając sie wpada w biust dziewczyny ehh...
tutaj liczą sie subtelne komentarze, niedomówienia i przede wszystkim podsumowania jakich dopuszcza sie Kyon. Chociaz humor sytacyjny tez jest ( jak np. z gwiazdką Mikuru w wiadomym miejscu smile_big:D)

Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-26 15:40:46)

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#228 2006-09-07 04:35:42

fef212
Użytkownik

Zgadzam sie z przedmowca (heh juz drugi raz dzis uzywam tego ciagu wyrazow). Wczoraj skatowalem ostatni epek. Seria ma specyficzny humor i klimat. Juz podczas ogladania pierwszego odcinka cos mi sie w bani przestawilo. Najpierw zrobilem galy slyszac opening, a potem zaczalem grzebac w ustawieniach odtwarzacza, bo myslalem ze mam cos nie tak z obrazem smile_big Potem totalnie wsiaklem, a moje zwoje mozgowe na przemian sie prostowaly i zwijaly synchronicznie do ruchow przepony i miesni miedzyzebrowych... To byly dwa piekne wieczory. Duze brawa naleza sie tlumaczom, bo teksty w tym anime sa dosyc... specyficzne i sypia sie, niczym pociski z miniguna (czesto sie  ogladalo z paluchem na spacji i banananem na mordzie). Oby powstala kontynuacja.

#229 2006-09-07 09:29:32

parara
Użytkownik

a ja tam uważam, że każdy ep był czaczapisty i podobnie jak ~fef212 oglądałem z bananem na ryju.
Haruhi tak mnie wkręciło, że jednego dnia sieknąłem całą serię okej
a co do pierwszego epa, to ee... pierwsze wrażenie? niezłe gówno. już myślałem że na takie coś przyjdzie mi patrzeć przez 14epów. na szczescie pozniej było lepij jezor tylko, że gdzieniegdzie dało się przewidzieć co się stanie. nu np.
Spojler_Spojler_Spojler
jak była ta akcja na wyspie, to od razu wiedziałem, że ten koleś z nożem w klacie to tylko udaje jezor
a kompletnie zaskoczyło mnie to, jak Haruhi wyszła na scene i grała z zespołem smile  ten kawałek był naprawde dobry yahoo
ta seria rozwala i to konkretnie szpan

EDIT.
ale motyw smile otaku wszytsko zrobi Haruhi Otaku

Ostatnio edytowany przez parara (2006-09-07 09:52:43)

KDE4 ssie

#230 2006-09-07 10:39:53

fef212
Użytkownik

Ja pierwszego wieczoru polknalem 10 epow, wczoraj reszte smile_big

Filmik niezly, chociaz kolesiom brakuje nieco tego gibania w bioderkach taniec[roftl]

#231 2006-09-07 14:24:45

RiXeD
Użytkownik

parara napisał:

jak była ta akcja na wyspie, to od razu wiedziałem, że ten koleś z nożem w klacie to tylko udaje jezor

Ja też, bo czytałem książkę xP

#232 2006-10-16 19:36:26

Obiwanshinobi
Użytkownik

No1 napisał:

Z chęciął pograłbym z Nagato w jakiegoś RPGa online smile_big najlepiej Diablo hehe

Diablo to nie RPG (ani nawet cRPG), tylko hack & slash. Prawdę należy głosić.

#233 2007-03-13 18:05:38

tomxxx
Zbanowany

Wspaniałe anime i chyba każdy tak samo myśli.Bo ten kto powie coś złego na temat tego anime albo powie że mu się nie podoba to jest jakiś dziwny i tym podobne.
Jedno z najlepszych anime 2006.Co ciekawe nawet recenzje ma bardzo dobre chociaż to mnie nigdy nie interesowało.
Byłem pewien że to będzie zwykłe anime szkolne a tu się jeszcze okazało że wątki nadprzyrodzone również są.
Postać Haruhi jest po prostu świetna.Ten odcinek z koncertem to faktycznie jeden z najlepszych.A bardzo fajnie pokazali w anime uczucia Haruhi do Kyona które były sugerowane w kilku odcinkach w różnych sytuacjach jak również na samym końcu.
I ta celowa nie kolejność odcinków to było ciekawe.Takie cofanie się w czasie trochę przeszkadzało ale skoro zawsze można cofnąć do poprzedniego odcinka to żaden problem.
Ciekawe czy pojawi się jakaś kontynuacja.

A z tym kolesiem na wyspie to gadacie bzdury że wiedzieliście że udaje chociaż można się sugerować tym że niby jak w takim komediowym anime ktoś może tak umrzeć:)
Co do I odc to zaczęło się dziwnie aczkolwiek od razu śmiesznie.I bez wątpienia ten film był chyba najśmieszniejszym odcinkiem.A w ogóle niezły mieli pomysł żeby ich film zrobić pierwszym odcinkiem a dopiero na końcu serii coś o nim wspominali że go zrobili i na festiwalu go wyświetlą.
I muszę przyznać że naprawdę trochę smutno że już koniec po 14 odc smutny
To anime które trzeba mieć obejrzeć i trzymać na płytach.
A ta która podkładała głos za Haruhi to jest nawet młodsza ode mnie o 3 lata:)
Zaskoczyło mnie że to aż tak młoda Seiyu.

Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-13 18:14:36)

#234 2007-03-13 18:14:30

Freeman
Użytkownik

tomxxx napisał:

Wspaniałe anime i chyba każdy tak samo myśli.Bo ten kto powie coś złego na temat tego anime albo powie że mu się nie podoba to jest jakiś dziwny i tym podobne.

To jest bez dwóch zdań najgłupsza recenzja anime, jaką słyszałem w życiu.

#235 2007-03-13 18:15:52

tomxxx
Zbanowany

To nie recenzja ale luźne opinie o niektórych elementach tego anime:(

#236 2007-03-13 18:21:04

Freeman
Użytkownik

@tomxxx
What's the difference? O jakich niektórych elementach tego anime napisałeś w tych dwóch zdaniach? Chociaż nie - nie chcę wiedzieć, a w zasadzie wiem z góry, jaka będzie odpowiedź. Także nie kłopocz się.

Quithe napisał:

A ja nie oglądałem i z miejsca założę sobie, że jest denne. Ale ja jestem głupi szalony

I jeszcze smutny hentai ci w oko! smile_big
Kto pierwszy, ten dostąpi zaszczytu bycia nazwanym przez tomaxxx "śmiesznym głupkiem". Obawiam się, że przegrałeś smile_big

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-13 18:26:06)

#237 2007-03-13 18:23:24

Quithe
Użytkownik

tomxxx napisał:

To nie recenzja ale luźne opinie o niektórych elementach tego anime:(

Z tego fragmentu wynika, że nie chodzi o żadne elementy, ale całość, to raz oczkod Po drugie opinia, bo jest tylko twoja.
A ja nie oglądałem i z miejsca założę sobie, że jest denne. Ale ja jestem głupi szalony

EDIT
Ja tu sobie odpisuję, a ~Freeman mnie uprzedza xD

Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-13 18:24:20)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#238 2007-03-13 18:26:56

tomxxx
Zbanowany

No oczywiście.Ja tam powiem że to anime to jest coś niezwykłego i fantastycznego.
A że 80% osób uważa to anime za świetne to chyba coś w tym jest.

#239 2007-03-13 18:38:34

Zjadacz
Użytkownik

tomxxx napisał:

Przed chwilą pisałeś, że nie obchodzą cię recenzje, a więc tym samym opinie innych. Poza tym nie spoiluj, bo robisz to w trzech czwartych swoich "recenzji"

tomxxx napisał:

Kocham tego typu stwierdzenia w twoich wypowiedziach

"Skazany na zajebistość"

#240 2007-03-13 18:41:02

Quithe
Użytkownik

tomxxx napisał:

No oczywiście.Ja tam powiem że to anime to jest coś niezwykłego i fantastycznego.

Ty tak mówisz o każdym tytule, więc jesteś tak samo wiarygodny jak te 80% jezor

@Freeman, damn it, taki tytuł mi przemknął koło nosa xD Dobry test z tym hentai xD

Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-13 18:42:17)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Stopka forum

© Animesub.info 2025