Nie jesteś zalogowany.
@Gracol, ja wiem, czy nie było dobrych ang dubów... Pierwszy look na półkę i widzę chociażby pierwszego GitSa i Vampire Hunter D Bloodlust...
Dobra, co do GitS SAC, to będą wszystkie dodatki, jakie są w wydaniu dvd R2 (wywiady z twótcami/aktorami itp).
@Gracol, ja wiem, czy nie było dobrych ang dubów... Pierwszy look na półkę i widzę chociażby pierwszego GitSa i Vampire Hunter D Bloodlust...
Dlatego właśnie napisałem, że to tylko moja opinia. Generalnie nie trawię dubbingu w jakiejkolwiek formie i języku. Uważam, że "gra głosem" jest tak samo ważna jak "gra ciałem", a w anime jeszcze ważniejsza, gdyż jest to jedyny instrumet jaki mają aktorzy do swojej dyspozycji.
Dobra, co do GitS SAC, to będą wszystkie dodatki, jakie są w wydaniu dvd R2 (wywiady z twótcami/aktorami itp).
Tylko się cieszyć
W takim razie super! 20zł + dodatki =
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-02-04 14:08:43)
heh tylko ze 20*13=260zł...
Ale nie na raz, tylko co miesiąc. I jest jeszcze coś takiego jak prenumerata (podobno będzie możliwa), gdzie pewnie będzie można jeszcze urwać kilka zł.
No, ale przy prenumeracie będzie pewnie trzeba zapłacić z góry, więc jednorazowo to i tak będą spore koszty.
Ja mam nadzieję tylko, że bez problemu dostanę to u siebie w mieście. Hmm, szkoda tylko, że pudełka będą typu slim.
BTW: czy jest jakiś mankament w tym, ze będzie to na 13 płytach? Dla mnie wręcz jest to plus, bo seria ładnie będzie się prezentowała na półce. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Dla mnie pudełka slim to +, bo i tak nie mam już zbyt wiele miejsca na półkach, w szawkach, szufladach i innych. Wszędzie płyty
No tak tylko, że nie trzeba wydawać od razu całej kwoty... analogia jak się kupuje jakiś strzęt AGD - nie płacimy całości tylko spłacamy raty, a że odsetki są to już takie prawa gospodarki wolnorynkowej
Ile znalazłoby się osób chętnych wyłożyć kasę od razu i zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych?
Dla mnie pudełka slim to +, bo i tak nie mam już zbyt wiele miejsca na półkach, w szawkach, szufladach i innych. Wszędzie płyty
U mnie ładnie by koło komiksów wyglądały (tak myślę). Chociaż ksiazki bym musiał gdzieś wynieść. Aczkolwiek, jeśli okładki będą ładne to sobie je ustawię "twarzą" na szczycie półek. Zawsze jak będę szedł spać to puszczę oczko do pani Major.[hehe]
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Zawsze jak będę szedł spać to puszczę oczko do pani Major.[hehe]
A ty dostaniesz w twarz swoja wlasna pięścią
A ty dostaniesz w twarz swoja wlasna pięścią
Hehe, nie mam cybermózgu[szpan]
BTW: aż sobie przeczytałem tę scenę, gdy Bateau wpada na małą imprezę pani Major i jej koleżanek. Takie coś warte jest nawet zmasakrowania całej twarzy.
Tak się zastanawiam, czy moje pierwsze zdanie w ogóle tu pasuje, bo w końcu zarówno Togusa jak i Aramaki mimo, ze nie byli zcyborgizowani łączyli się z Motoko. Ach, jaki ten GITS skompllikowany, musiałbym nad tym głębiej pomyśleć. Jak coś to mnie poprawcie.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-02-04 15:06:58)
No, jeszcze wyczytałem na forum (innym niż to), że chyba w następnym KD ma być Battle Royale II (rzekomo była reklamówka w tym numerze z Akirą, moje jeszcze nie doszło ). Taki mały off topic, ale może kogoś zainteresuje.
No, jeszcze wyczytałem na forum (innym niż to), że chyba w następnym KD ma być Battle Royale II (rzekomo była reklamówka w tym numerze z Akirą, moje jeszcze nie doszło ). Taki mały off topic, ale może kogoś zainteresuje.
Jup, na płytce z Akirą jest trailer BR2. Chociaż 2 to już nie to samo co część pierwsza (Kitano jest niepowtarzalny!). Ale i tak kupię
BR2 jak dla mnie to lipa... japonce cos bardzo sie interesuja tematem terrorystów, hmmm...
BR2 jak dla mnie to lipa... japonce cos bardzo sie interesuja tematem terrorystów, hmmm...
Mam nadzieję, że sam sie niedługo o tym przekonam, zarówno o dobroci pierwszej częsci jak i drugiej.
(Kitano jest niepowtarzalny!)
Oj tu to Ci przyznam rację, chociaż wiele jego filmów nie widziałem, (zarówno takich, gdy był reżyserem, czy takich, gdy był aktorem).
Oj tu to Ci przyznam rację, chociaż wiele jego filmów nie widziałem, (zarówno takich, gdy był reżyserem, czy takich, gdy był aktorem).
To musisz to OBOWIAZKOWO nadrobić. Zacznij wg tej listy. Osobiście polecam "Lalki" i "Hanabi".
"BROTHER" 23.02.2006 bedzie w "Kino Akcji"
To musisz to OBOWIAZKOWO nadrobić. Zacznij wg tej listy. Osobiście polecam "Lalki" i "Hanabi".
O kurcze, jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy sprawdzić gdzie on grał/co reżyserował/do czego pisał scenariusz. No trochę to potrwa. Akurat oba filmy, co podałeś to bez większych problemów dostanę w Posce (Lalki w sklepach, a Hana-Bi na Allegro poszukam). Wielkie dzięki za polecenie konkretnych tytułów, zdam sie na Twój gust przy następnym zamówieniu.
"BROTHER" 23.02.2006 bedzie w "Kino Akcji"
To był jeden z pierwszych filmów, jaki z nim widziałem. Bardzo mi się podobał, ale wolę normalne DVD (szczególnie, że nie jest drogie). Chyba, że to jest normalne wydanie (amaray etc.)
Myślę, że się nie zawiedziesz. Chociaż możemy mieś różne gusta Zajrzyj sobie na filmweb i poczytaj trochę o tych filmach (zarówno w serwisie jak i w komentarzach). Hmmmm, z drugiej strony to Kitano, więc napewno się spodobają