Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Takashiro Shuugo jedzie do Zushi by zająć się odnalezieniem zaginionej 5 lat dziewczyny, którą znał. Tymczasem w Ueno grasuje seryjny morderca, który rozczłonkowuje swoje ofiary. Wkrótce Shuugo zaczyna odnajdywać ślady seryjnego mordercy.
Chomik: 480p (CEN)
Mega: 480p (CEN)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Świetnie, że przetłumaczyłeś te 2 OAVki. Powstały na podstawie jednej z najlepszych fabularnie eroge.
Szkoda tylko, że same OVA to zaledwie wstęp do głównej fabuły, gdyż nie mogę się z nich dowiedzieć prawie niczego odnośnie Kouzuki Yury (co się z nią konkretnie stało i gdzie się znajduje). Poza tym w grze została zabita przez kogoś
Zapewne również nie interesowałeś się grą i nie znasz odpowiedzi na te pytania.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-05-19 02:16:44)
Zgadłeś, nie interesuję się grami, gdzie gra polega na czytaniu.
Takie małe porównanie wizualne odnośnie gry i anime Cartagra (w przypadku Kara no Shoujo to gra również jest dużo ładniejsza wizualnie, ale w tym przypadku jest naprawdę źle).
Kouzuki Kazuna (anime)
Kouzuki Kazuna (gra)
Ayasaki Takako (anime)
Ayasaki Takako (gra)
A poza tym to jestem bardzo ciekaw o co chodzi na poniższych kadrach i jaki ma to związek z Yurą i Kazuną. Niestety w anime Yury nie było w ogóle, a po samych kadrach to nie do końca wszystkiego można się domyślić.
Wiadomo jednak, że ta scena zakopywania była na samym początku anime i gry.
Jeszcze odnośnie Ayasaki Takako i tego jak skończyła (+18)
Takie sceny są pewnego rodzaju cechą gier Innocent Gry (w ogóle ich gry są takie wyjątkowo poważne, zagmatwane, makabryczne).
Dla przykładu 3 poniższe grafiki są z kolejnej gry Innocent Grey czyli Pianissimo (+18)
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-05-20 23:20:13)
Już ci to kiedyś pisałem, ale zrobię to jeszcze raz, nie porównuj gier do animacji, bo nijak ma się jedno do drugiej. Statyczny obrazek łatwo narysować i wymaga minimalnego budżetu, natomiast animacja to ciężka sprawa i trzeba trochę na nią wyłożyć.
Akurat orientuję się w tej kwestii doskonale, ale mimo wszystko różnica jest stanowczo za duża (jednak ogromna różnica jest dopiero wtedy jak są bez ubrania, gdyż strój maskuje wady graficzne). Nawet OVA Kara no Shoujo jest znacznie brzydsze od gry (chociaż sama VN Kara no Shoujo wyraźnie ładniejsza od VN Cartagra), ale był i tak duży postęp w stosunku do Cartagra. Ogólnie pisząc to powstało wiele OVA 18+ o wielokrotnie lepszej jakości wizualnej niż te reklamówki gier Innocent Grey.
Cartagra OVA to z tego co widziałem to jedna z najbrzydszych wizualnie produkcji. Dobrze jedynie, że w tym przypadku to praktycznie tylko fabuła jest istotna, a nie te zbędne scenki.
Poza tym to tylko 2 OAVki, więc nawet lepsze jakościowo nie byłyby takie drogie (z drugiej strony nie wiem jaka była sprzedaż). Mogli chociażby bardziej przyłożyć się do proporcji/sylwetek dziewczyn.
Porównaj chociażby wygląd piersi. Po co w anime je powiększali. W tych grach prawie wszystkie dziewczyny mają piersi normalnej wielkości o ładnym kształcie, a niestety oglądając anime łatwo zauważyć to niepotrzebne powiększenie i ogólnie w przypadku Cartagra OVA ta kreska jest jakaś koślawa. Więc nie tyle sama jakość grafiki (chociaż to też duża wada) co po prostu brak staranności kreski.
Statyczny obrazek łatwo narysować i wymaga minimalnego budżetu
Wiesz o tym, że większość visual novel to przeciętne wizualnie produkcje i to mimo tego, że są to grafiki komputerowe?
Tych lepszych jakościowo gier z jakiegoś powodu nie ma zbyt wiele, a produkcje Innocent Grey (Cartagra, Pianissimo, Kara no Shoujo, Kara no Shoujo 2) są zdecydowanie z górnej półki (i ta realistyczna kreska jest ich cechą).
Również przykładowo gry Akatsuki Works, Akabei Soft3 i Eushully (szczególnie nowsze) są świetne wizualnie, ale to już całkiem inny styl kreski.
Staranność czyli szczegółowy wygląd postaci nawet w grafikach CG nie jest normą bo zapewne pociąga to za sobą spore koszty i wymaga dużego nakładu pracy.
Ale oczywiście zdecydowanie najdroższa jest zawsze animacja.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-05-20 13:10:43)
Strony 1