Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Historia Królowej Emeraldy, żeglującej pod piracką banderą po zakątkach kosmosu. Kolejna cegiełka z bogatego uniwersum wykreowanego przez Leijiego Matsumoto. Oprócz tytułowej bohaterki opowiada losy między innymi Hiroshiego Umino, chłopaka, który ma "ikrę" i nie chce zostać popychadłem. Marzy o zbudowaniu statku kosmicznego i będzie dążył do tego celu - mimo przeciwności losu.
Tytuł: Queen Emeraldas
Gatunek: Przygoda, Dramat, Sci-Fi
Typ: OVA
Ilość epizodów: 4
Rok: 1998 - 1999
Tłumaczenie: Goku193
Korekta i style: Hunter Killer
Link do paczki i czcionek:
Odcinki 1-4
Czcionki
Informacyjnie:
Seria była dawno temu przetłumaczona przez Goku. Przeszła korektę, został zrobiony od podstaw plik .ass. Ci, którzy nie widzieli - zapraszamy do seansu. Ci, którzy widzieli - zapraszamy ponownie
Mały gratis na życzenie
Do wygrania - gra na Steam.
Trzeba odgadnąć autora i tytuł książki. Poniżej znajdują się dwa obrazki, które posłużą wam jako wskazówki (kluczem są skojarzenia). Wygrywa ten, kto jako pierwszy odgadnie, o jaką książkę chodzi. Sci-fi to dobry trop
Uznawane będą tylko odpowiedzi z wyjaśnieniami, "ślepe strzały" się nie liczą.
Ostatnio edytowany przez Goku193 (2014-01-02 18:42:10)
Wycofuję się z tej propozycji, zbyt idiotyczna, he.
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2014-01-01 19:44:27)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Trochę jakby Papa Maroz i nowosybirskie burzujstwo z Lodu Dukaja.
Widzę, że trochę ciężko idzie, więc dorzucam kolejną podpowiedź.
Ostatnio edytowany przez Goku193 (2014-01-02 18:42:44)
Z ciekawości, The Shining Stephena Kinga?
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2014-01-02 18:48:04)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Coraz bliżej rozwiązania...
Zamieszczam ostatnią wskazówkę. Myślę, że niedługo wyłonimy zwycięzcę
Nie zdążyłem
Ostatnio edytowany przez Subarashii_Otaku (2014-01-03 19:09:10)
Nie oglądam online!
Stephen King - Dallas '63.
Akcja serialu Mad Men dzieje się w latach 60., bohater książki chce zapobiec zabójstwu Kennedy'ego (ostatni obrazek) w 1963. Pierwszy obrazek wskazuje na Lśnienie, co wskazuje na Kinga.
Nic dodać, nic ująć
Do Camiziego trafia klucz do Batman: Arkham City GOTY (PL)
Dziękuję uczestnikom i gratuluję zwycięzcy!
Dobrze, że nie brałem udziału, bo tę grę już mam.
Dzięki wielkie za napisy.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-01-04 12:36:04)
Czy warto tykać Queen Emeraldas przed obejrzeniem Galaxy Express 999?
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Bez różnicy.
Strony 1