Nie jesteś zalogowany.
Cześć !!! Jestem studentką studiów doktoranckich i przeprowadzam analizę Polskich twórców napisów do filmów lub anim do celów badawczych. Ponieważ wasz portal i forum zajmuje się takimi tłumaczeniami pomyślałam, że może moglibyście mi trochę pomóc ? Robić doktorat i połączyć go z pracą to trudna sprawa…ale nie poddaję się a wasz głos pomoże mi zebrać dane! Dlatego bardzo proszę pomóżcie mi w tym wypełniając tą krótką anonimową ankietę! Bede bardzo wdzięczna za waszą pomoc !! :-)
Wystarczy nacisnąć link lub skopiowac i wkleic adres w nowej stronie :-)
https://docs.google.com/forms/d/1suu2mR … Q/viewform
Muffinka :-)
P.S Dawane dobro wraca podwójnie!
Ostatnio edytowany przez Muffinka (2013-05-28 23:10:21)
Zawsze służymy pomocą, ale nie ten dział. Mod pewnie niedługo przeniesie.
Już zauważyłem brak możliwości wybrania kilku pozycji w niektórych pytaniach.
Edit: tutaj nie tłumaczy się tylko filmów. Mamy traktować 1 odcinek serialu jako 1 film?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-05-28 23:21:55)
Funsubtitling
Cześć !!! Jestem studentką studiów doktoranckich i przeprowadzam analizę Polskich twórców napisów do filmów lub anim do celów badawczych. Ponieważ wasz portal i forum zajmuje się takimi tłumaczeniami pomyślałam, że może moglibyście mi trochę pomóc ? Robić doktorat i połączyć go z pracą to trudna sprawa…ale nie poddaję się a wasz głos pomoże mi zebrać dane! Dlatego bardzo proszę pomóżcie mi w tym wypełniając tą krótką anonimową ankietę! Bede bardzo wdzięczna za waszą pomoc !! :-)
Wystarczy nacisnąć link lub skopiowac i wkleic adres w nowej stronie :-)
https://docs.google.com/forms/d/1suu2mR … Q/viewform
Muffinka :-)
P.S Dawane dobro wraca podwójnie!
Robisz doktorat? Raczy panienka żartować? Sio do podstawówki - tam uczą pisać poprawnie. Co to za spacje przed znakami interpunkcyjnymi? Nie mówiąc o brakujących przecinkach, błędach stylistycznych i składniowych. Polecam też poczytać, czym jest imiesłów przysłówkowy. Ankieta niedopracowana.
Zabiłaś mi klina, dziewczyno.
Jak ktoś jest po filologii, zna wszystkie te strategie translatorskie (specjalizacja językoznawcza) etc., ale nie zajmuje się profesjonalnym tłumaczeniem filmów za kasę, to jak ma odpowiadać? Inna sprawa, że i tak robię większość wg własnego uznania, zbyt wiele rzeczy się nakłada na siebie w wielu miejscach, żeby była jedna prosta recepta na tłumaczenie.
Druga sprawa - strasznie niechlujna ta ankieta.
Ty dulowaty userze!
Funsubtitling
Napisanie takiej prośby z błędami świadczy o osobie mocno tak sobie, acz wyników jak zwykle jestem ciekaw.
edit: ankieta nie powala, aż se wypełnie, choć tłumacz ze mnie żaden
Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2013-05-28 23:24:15)
Robisz doktorat? Raczy panienka żartować? Sio do podstawówki - tam uczą pisać poprawnie. Co to za spacje przed znakami interpunkcyjnymi? Nie mówiąc o brakujących przecinkach, błędach stylistycznych i składniowych. Polecam też poczytać, czym jest imiesłów przysłówkowy. Ankieta niedopracowana.
A do tego zapewne dostaje od państwa co miesiąc stypendium większe od wypłaty nowego pracownika na budowie... Powinni to znieść z kierunków filozo/socjologicznych ;/
Huehuehue, mogę powiedzieć, że jestem pr0, bo mi za to płacą, ale nie mam kursów itp xD
Daremna ta ankieta, nie będę jej wypełniał.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Korona z głowy mi nie spadnie, wypełniłem.
Chociaż wolę podział strategii tłumaczeniowych wg. Chestermana...
PS. Strasznie uboga ta ankieta. Zakładam, że będzie ona jedynie stanowić małą część pracy? W końcu to doktorat...
Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2013-05-29 00:18:27)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Zrobione.
Zgadzam się z poprzednikami, więc nasunęło mi się pytanie - czy tą ankietę widział Twój promotor?
Bardzo, ale to bardzo uboga. Natomiast wyniki, które otrzymasz będą jedynie szczątkowymi, suchymi faktami, które - jak na moje oko, chociaż z tworzeniem dobrych ankiet zawsze miałem problem - praktycznie nic nie wniosą do Twojego doktoratu... To nie licencjat, żeby można było sobie pozwolić na ankietę wykonaną na szybko, jakby na kolanie pisaną...
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2013-05-29 09:01:10)