Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!
Szukam jakiegoś sklepu Stacjonarnego (nie internetowego)
Z artykułami o tematyce Manga, Anime, Japonia itp. w Warszawie
Oraz sklepu, z żywnością azjatycką. Tak, żeby można było kupić m.in. ramen, miso i tego typu w proszku i inne makarony.
Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2012-04-27 09:57:26)
W proszku? Proszę bardzo;
- Yakinoodle, są w około 5-6 smakach - każda żabka, coś około 1,6zl/szt
- Culineo Złoty Smok (kurczak po tajsku, kurczak złocisty, krewetka) - każda Biedronka, około 79gr/szt.
- Różne inne "chińskie zupki", np w Leviatanie
- Przeróżne fixy do potraw chińskich Knorra - każdy spożywczak, cena waha się od 2,5 do 3,5zł/szt, dokupujesz makaron spaghetti/ryż, pierś z kurczaka, postępujesz wedle przepisu i viola.
Sklepy manga i anime:
- Wydawnictwo WANEKO, ul. Powstańców Śląskich 49/41 WARSZAWA
No co? Trochę pomogłem. xD
No co? Trochę pomogłem. xD
Weź lepiej se strzel w łeb, Xellos.
DaBiDo, zobacz kuchnie świata, np. w złotych tarasach czy arkadii, tam jest trochę żarcia tych żółtych zboczeńców.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nie wiem, czy dostaniesz takie prawdziwe japońskie instanty. Trochę za mały rynek i nikomu nie opłaca się sprowadzać. Co najwyżej są jakieś pseudo japońskie rzeczy robione konkretnie na rynek europejski.
W sklepach z orientalnym jedzeniem raczej sprzedają rzeczy do samodzielnego przyrządzenia (surowy makaron, przyprawy itp.).
Asia Tasty przy Mirowskiej (a właściwie na jej końcu). Poza tym google
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dzięki wielkie.
Miałem tego spory zapas sprowadzony z Japonii. U siebie w Krakowie mało co znalazłem (jest taki mały sklepie w w Galerii Krakowskiej) no a że jadę do Warszawy to mógłbym się przy okazji zaopatrzyć (jeśli mają coś takiego w stolicy)
Nie wiem, czy dostaniesz takie prawdziwe japońskie instanty. Trochę za mały rynek i nikomu nie opłaca się sprowadzać. Co najwyżej są jakieś pseudo japońskie rzeczy robione konkretnie na rynek europejski.
Z tego co piszą na vifonach, lidlo/biedrozupkach, to wyrabiają je w Wietnamie. Nie jestem ekspertem w japońskich zupkach, ale wypadałoby sprawdzić, czy tamtejsze instanty dla biedoty też nie są z tego kraju
- Yakinoodle, są w około 5-6 smakach - każda żabka, coś około 1,6zl/szt
Te są całkiem niezłe, wyraźnie inne od zup z Radomia. Kupę czasu robiły za sporadyczny deser w mojej studenckiej diecie.
Szukam jakiegoś sklepu Stacjonarnego (nie internetowego)
Z artykułami o tematyce Manga, Anime, Japonia itp. w Warszawie
.
A, komikslandia kiedyś była w metrze. Uszka dostaniesz w sexshopach....
Ostatnio edytowany przez qwig (2012-04-28 00:51:28)
najdroższe zupy widziałem nawet za 3.
Te też są super, ale były dla mnie zbyt burżujskie. Któreś naprawdę były robione w Japonii - chyba nawet te, co miały w środku obrazki ze sztuką japońską (jakieśtam ukioe). Współlokator się zajadał i czasem udawało mi się wyżebrać.
To ja wam polecę coś innego. Co prawda z Korei, ale jak dla mnie to jedyny odpowiednik gotowego ramen dostępny w Polsce. Chodzi mi o Kuksu - tutaj macie wygląd opakowań:
Jednak ze swojej strony polecam tylko ten pierwszy rodzaj. Pozostałe dwa nie wyróżniają się niczym szczególnym od reszty "chińskich" zupek. Natomiast w tym pierwszym mamy dobry makaron, dużo pysznej suszonej ryby (jak na zupkę instant naprawdę dużo!), sporo posiekanych warzywek i bardzo, ale to bardzo pikantny smak - bez popitki, a w szczególności zimnego piwa się nie obejdzie
No a skoro już tak się cenicie, to ostrzegam, że kosztuje to 3 złote ileśtam (jakby co, kupuję to w Kauflandach), chociaż jak dla mnie warte swojej ceny
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2012-04-28 09:44:46)
>>warszawa
>kaufland
trolololo
Najlepsze chińskie zupki robi TaoTao Wczoral w leklerku wyhaczyliśmy je po 1,69, szok, bo potrafią dojść i do 3 zyla
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Strony 1