Nie jesteś zalogowany.
Napisów dzisiaj nie będzie, bo naprawdę kiepsko się czuję. Konkurencja pewnie do wieczora wyda, tak że luka się zapełni.
Póki co, mam dla wszystkich niespodziankę-nagrodę pocieszenia.
Podczas wydarzenia Jump Victory Carnival 2015, które miało miejsce 18 lipca 2015, opublikowano specjalny dwustronicowy rozdział DBS. Dawno temu zabrałem się za jego tłumaczenie, ale z powodu braku czytelnego skanu, zaniechałem starań. Jakiś czas temu Kinichi z DBNAO podzielił się ze mną znalezionym w sieci rawem, więc mogłem swobodnie dokończyć tłumaczenie (nie bez pomocy Itan-shy, za co wielkie dzięki ). Dużo roboty przy tym nie było, to dziś, nie dysponując za dużymi zasobami mózgowymi, skleciliśmy z Itan-shą wszystko do kupy i naniosłem to na rozdzialik. Miłego czytania. Uwaga, bo wciąga, można siedzieć godzinami!
Str. 1:
Oczywiście zgadzam się na przekopiowanie tego na onlajny i dodanie swoich znaków wodnych, ale naprawdę proszę o pozostawienie notki o grupie. Dziękuję.
Ja wracam do:
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-07-12 11:05:50)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
DBS, odcinek pięćdziesiąty pierwszy: Napisy, raw. Miłego seansu! (o ile ktoś czekał )
Ja nadal , więc i dziś może być rożnie.
[Ed]
SoheiMajin, dzięki. Poprawione.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-07-17 07:29:01)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Widać, bo machnąłeś się z numerem
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
DBS, odcinek pięćdziesiąty drugi: Napisy, raw. Miłego seansu!
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-07-17 16:20:12)
Dragon Ball Absalon, odcinek piąty, część 2/3: napisy, raw, YT. Miłego seansu!
Ostatnia część tego odcinka będzie pod koniec sierpnia.
Idę spać.
Odcinek będzie pod wieczór albo nie wiem kiedy
DBS, odcinek pięćdziesiąty trzeci: Napisy, raw. Miłego seansu!
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-07-31 22:26:18)
Nadal mnie cholerstwo trzyma, więc idę spać. Napisy powinny być w okolicach 23.
Lekka obsuwa, ale jest!
DBS, odcinek pięćdziesiąty czwarty: Napisy, raw. Miłego seansu!
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-08-07 23:50:17)
DBS, odcinek pięćdziesiąty piąty: Napisy, raw, pełna zapowiedź następnego odcinka. Miłego seansu!
[Ed]
Dodałem bonus.
[Ed2]
Na początku sierpnia wzbogaciłem czcionkę Aktlantic TSO (aklatan.ttf) o litery „À” i „à” i czcionkę wofJoker (wof101.ttf) o litery „Ñ” i „ñ”. Żeby nie było kwadratów, polecam uaktualnić. Paczka na mega.
[Ed3]
Poprawny link. Dodane „À” i „à”.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-08-23 02:27:23)
Dzięki za napisy. Suby z rana jak śmietana!
Jejku zarumienię się.
Nie słodziłbym tak nikomu, bo tu w pobliżu grasuje führer Zamasu.
Swoją drogą mam bonus w postaci pełnej wersji zapowiedzi następnego odcinka (NEPu), całość z napisami tutaj.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-08-21 10:53:53)
DBS, odcinek pięćdziesiąty szóśty: Napisy, raw. Miłego seansu!
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-09-04 21:15:15)
To uczucie gdy wstajesz, wchodzisz na ansi i właśnie zostały dodane suby do DBS
Jak zwykle wielkie dzięki vegeta391!
To uczucie, gdy kończysz napisy, zostało ci 10-15 linijek, wchodzisz na nyaa, tam dalej nie ma rawa, zaczynasz upload webripa na mega. Uporałeś się z resztą linijek, pełen ułudnej wiary wchodzisz ponownie na nyaa, a tam już raw na ciebie czeka! Kocham SOFCJa!
I dzięki za dobre słowo
Nie wiem czy wiesz ale te twoje "Wszechuś" i "Zamknąć się, bo was zniknę!" z poprzedniego odcinka furorę w necie zrobiły
Nie wiem. Ale miło mi. Lubię się bawić językiem
Do tego odcinka też przemyciłem parę niespodzianek.
Wszechuś jest spoko, wpadłem na identyczne zdrobnienie podczas oglądania odcinka. Bo przecież nie Zenuś od japońskiego imienia (to już Zenek lepszy).
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Dzięki za napisy. Podoba mi się w nich stylizacja wypowiedzi, chociaż często już popadasz w skrajność, niemniej git.
Wszechuś jest spoko, wpadłem na identyczne zdrobnienie podczas oglądania odcinka. Bo przecież nie Zenuś od japońskiego imienia (to już Zenek lepszy).
Mnie najpierw przyszedł do głowy Wszystek (czystek?), ale to nie pasowało do „Wszechkróla”, jako słowa wyjściowego. Zenek spox.
@Crane, czasami tak korci, żeby jeszcze upiększyć jakimś kulfoniskiem i bardziej udziwnić, mimo wszystko hamuję swój temperament. Nieraz tak wyjdzie, że czytam se, co ja nawymyślałem, i łapię się za głowę. Miałem nawet pomysł, by kwestie Gokū (Kurilína też) w całości stylizować na śląski lub wsiórski, by niejako oddawały zamysł oryginalny. Efekt byłby ciekawy, ale podejrzewam, że taki zabieg by się nie przyjął. Na szczęście zaniechałem prób. Obecnie jedynie lekko „uwsiaczam” czy „rozluźniam” jego wypowiedzi, a i tak co poniektórzy zdają się być zdegustowani (zbulwersowani?).
DBS, odcinek pięćdziesiąty siódmy: Napisy, raw. Miłego seansu!
PS Wyjątkowo łatwo poszło
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-09-04 21:14:10)
Odcinek przed 7?
PS. Popraw link do czcionek bo z mega ci usunęli.