Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
a kogo to teraz obchodzi!!!?? Teraz kazdy posiada Db z japonskimi glosami i polskimi subami! ta informacja byla by sensacja ale wtedy jak rtl7 puszczalo db teraz to tylko ciekawostka!
Sensacji żadnej nie ma, bo francuska wersja była już pocięta - i jest to fakt!
Jedynie możemy się spierać, czy Polacy coś wycięli... chociaż bardziej prawdopodobne są zmiany w dialogach.
Btw. a w Kawaii nie pisali o cenzurze w DB?
Btw. a w Kawaii nie pisali o cenzurze w DB?
I myślisz, że porównywali polską wersję z francuską? Nawet jeśliby coś pisali, to nic istotnego dla tej sprawy.
a kogo to teraz obchodzi!!!?? Teraz kazdy posiada Db z japonskimi glosami i polskimi subami! ta informacja byla by sensacja ale wtedy jak rtl7 puszczalo db teraz to tylko ciekawostka!
Sam sobie odpowiedziałeś. I zapominasz, że florion ciągle ogląda DB z francuskim dubbingiem (jedyny słuszny dla niego) - dlatego zakłada takie tematy
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Z tego co ja wiem, to nasi nie cenzurowali (bo i niby po co, w końcu dodali jedynie lektora), a w internecie piszą różni ludzie różne ciekawe rzeczy.
Kilka miesięcy temu z nudów latałem po youtube w poszukiwaniu klipów z Dragonballa i trafiłem na fragment 1 serii, gdzie Goku pewnego ranka odkrył czego nie ma kobieta, które to scenki w polskiej wersji w znacznej części nie istniały. Czy to wycieli Polacy lub dostali pocięte nie wiem i mało mnie to obchodzi, mały byłem więc dużo nie straciłem
Ostatnio edytowany przez Fari (2011-12-02 18:13:21)
Kilka miesięcy temu z nudów latałem po youtube w poszukiwaniu klipów z Dragonballa i trafiłem na fragment 1 serii, gdzie Goku pewnego ranka odkrył czego nie ma kobieta, które to scenki w polskiej wersji w znacznej części nie istniały. Czy to wycieli Polacy lub dostali pocięte nie wiem i mało mnie to obchodzi, mały byłem więc dużo nie straciłem
To było raczej w którymś w pierwszych dwóch filmów kinowych, ale mogę się mylić.
Ale ja wiem - to wycięli oczywiście Francuzi. Wystarczy Uwagę! z supernianią obejrzeć, ona znajdywała też inne zboczone sceny
W filmie kinowym też było - on u nas nie wyszedł, dlatego nie oglądałeś ocenzurowanego.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Strony Poprzednia 1 2 3