Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Elo - postanowiłem sobie odświeżyć całą wersję od 1 do 200 odcinka. Na płytach mam nagrane wszystkie ale już je mam kupę lat a wtedy internet nie grzeszył prędkością. Z tego względu jakość była możliwie niska a raczej ich waga (całość chyba 4 płyty DVD). Do czego zmierzam? A no do tego, że zamierzam zassać wszystko od nowa ale nie chcę tracić na jakości. Dlatego prosiłbym o dobre źródło jeśli takie znacie.
Sailor Moon i Sailor Moon R pobiorę na 100% z bakabt bo tam jest widzę świeża wersja w MKV
Wątpliwości mam tylko co do innych serii czy śmiało mogę je też pobierać z bakabt czy ciągnąć skądś indziej?
Nie chciałbym aby napisy były wklejone na chama, że gdy zapodam swoje to mi je tylko przykryje
A właśnie, napisy. Które możecie mi śmiało polecić tak by zachowały ciągłość nazw przez całą serię?
PS: pierwszy raz jak oglądałem to sporą część I sezonu z PL lektorem
Polski hardsub http://shiningmoon.com.pl/.
No właśnie hardsubów chciałbym się wyrzec. Napisy robił Hikaru czyli po twojej rekomendacji wnioskują, że ma jedne z najlepszych PL subów dostępnych. A same napisy też robił? czy tylko hardki? Coś wiesz więcej?
Po pierwsze, to Hikari a nie Hikaru, a po drugie to ona jest kobietą
Wracając do pytań, z tego co mi wiadomo robiła tylko hardki, w avi. Teraz zabrała się za "odnowę" odcinków, jakaś lepsza wersja (na razie dostępne są 35 odcinki w nowej wersji), tym razem w mkv, więc podejrzewam, że źródło obrazu może być to samo, jakie Ty masz zamiar pobrać.
Najlepiej skontaktuj się z nią przez stronę, którą podano Ci wyżej, na pewno udzieli Ci informacji.
Chociaż na 100% nie jestem pewna, ale coś mi gdzieś świta, że kiedyś pytano ją, czy udostępni same napisy to odmówiła... ale mogę się mylić, lepiej spytaj osobiście
Strony 1