Nie jesteś zalogowany.
Na forum jest sporo osób które kupują różne czasopisma te mangowe i nie tylko.
Na portalu Akiba.pl został opublikowany news który zawiera sondę. Każdy może w niej oddać swój.
Dotyczy ona wydania nowego mangowego magazynu na naszym polskim rynku.
Zostaliśmy poproszeni o opublikowanie takiej sondy i rozesłanie odnośnika do największej liczby osób związanych z mangą i anime oraz kulturą japońską. Reszta informacji zawarta w newsie.
Każdy zainteresowany oddaniem głosu jest proszony o udanie się pod poniższy adres - bezpośredni link do sondy.
Tak w ciemno? Nawet bez ogółów?
Pewnie, że nie...
Mocno zależy od jego zawartości - Arigato obecnie kupuję, ponieważ potrafią napisać chwilami całkiem sporo rzeczy o których nie wiedziałem, ale przy Otaku i Kyaa! to nawet gdyby rozdawali je za darmo nie chciałoby mi się pofatygować aby iść do sklepu i odebrać .
Nie kupię, szkoda mi kasy.
Nowe anime mogę sprawdzić na anidb, a w dotychczasowych magazynach nie było nic, co by mnie zainteresowało, więc nie oczekuję cudu.
Jak wyżej. Nie przewiduję nagłego skoku w poziomie, a szkoda wydawać kasy na jakieś byle co, które się przejrzy w 5 minut i odstawi. Fakt, w Arigato czasami znajdzie się coś fajnego, ale nadal jest to góra 10 % zawartości całego czasopisma
Magazyn MANGOWY, bo widzę, że niektórym czytanie przychodzi z trudem, nie mówiąc o zrozumieniu. Chyba że jakiś wolnomyśliciel napisał, że magazyn jest mangowy, a to ma być szmira, jak i inne, traktująca też o anime.
Żeby nie było, zagłosowałem na jedyną opcję - NIE. Wolę kasę wydać na mangę niż czasopismo o niej.
nie kupiłbym, chyba, że dla jakiegos super plakatu. Magazyny z recenzjami w dzisiejszych czasach są raczej mało funkcjonalne, bo wszystkie potrzebne info jest w internecie
Nie kupilbym, chyba że w jakiś sposób zostałbym miło zaskoczony.
Jedyny magazyn około-mangowy jaki moim zdaniem byl kiedykolwiek wart zakupu byl Mangazyn... Otaku, Arigato jest:
-za drogie;
-zbyt kiepskie jakościowo (bez urazy dla redakcji).
Za to z checia bym zobaczyl, nie wiem, czy kupil, (chyba wlasnie Otaku cos takiego wydalo) zbior oneshotow jakichs polskich artystow (o ile byloby w przyzwoitej cenie).
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2010-09-26 14:43:48)