#1 2010-02-26 03:44:37

Hatake
Użytkownik

Problem ze screenshotami.

Żeby nikt nie myślał, że to temat założony przez nuba, chociaż to by się zgadzało. smile_big
Nie chcę pytać, jak je robić, ale potrzebuję kogoś, kto określi mi, co jest nie tak z obrazkiem.
Kiedyś miałem już taki objaw, ale to było dawno i nie prawda, więc nie pamiętam, co to było.
O ile jeszcze coś kojarze, to chyba kanały alpha albo przeplot w obrazku.
Dlatego potrzebuje kogoś, kto mi to potwierdzi albo powie, że obrazek w ogóle jest skaszaniony.
No więc... Oto jeden obrazek:
http://www.speedyshare.com/files/211431 … nShot0.bmp

I nie pamiętam, czy to naprawiałem, czy w ogóle usuwałem, bo się naprawić nie dało... Ktoś mi powie? Szukałem rzecz jasna, ale dzisiaj po prostu moje komórki są odmóżdżone i nie dam rady.

Jeśli komuś by się wyświetlał normalnie, to tu proszę JPG, jak to wygląda:
screenshot0q.th.jpg

Informacje: gra wiadomo jaka, system Windows 7, anti-aliasing wyłączony (gdzieś tam się doczytałem), w Paincie, IrfanView, PhotoFiltre - identyko otwiera na szaro i za Chiny nie wiem, jak to ruszyć.
Aha, jak ktoś by pytał, czy bez włączonej gry pulpit normalnie się skrinszotuje, to tak.
W sumie, to chyba bardziej bym się zapytał, jak skonfigurować grę, żeby mi robiło normalne screenshoty. xD

Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-02-26 03:51:23)

#2 2010-02-26 03:57:12

Hatake
Użytkownik

Odp: Problem ze screenshotami.

Dobra, panowie i panie! Tematu nie było, znalazłem o dziwo przyczynę. W końcu.:D
Rozdzieczość. To teraz inne pytanie. Ktoś grał w to na 1366x768, czyli na największej możliwej i robił na niej działające screenshoty? Bo na 800x480 mi się udało, ale hm... Za małe to... smile_big
Rozdzielczość dziwna, skriny bym porobił, a nie wiem, co z tym fantem zrobić...

Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-02-26 04:03:02)

Stopka forum

© Animesub.info 2025