#1501 2013-04-24 22:34:58

HentaiDymon
Użytkownik

Odp: O wszystkim i o niczym (Never ending story)

To żeś się bodziu obudził jezor

#1502 2013-04-24 23:55:27

Judysz
Użytkownik

O jakiejś popularności Uszatka w Japonii słyszałem, ale oficjalnej strony się nie spodziewałem.
Jeszcze ten trailer krzaczasty... smile_lol

#1503 2013-04-30 23:32:50

krzykr
Użytkownik

Mała dygresja widzieliście co zrobili z hatak. Reklama goni reklamę. Małe pytanie komuś ta nowa odsłona przypadła do gustu?

#1504 2013-04-30 23:35:37

Quithe
Użytkownik

Aż sprawdziłem. Reklam żadnych nie mam jezor A strona jak strona, zła nie jest.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#1505 2013-05-01 12:42:54

krzykr
Użytkownik

A mi wyjeżdża na pełny ekran reklama cukierków MM. Zapewne dlatego, że darmowy adblock mi się skończył.

#1506 2013-05-14 23:41:42

Maigo
Użytkownik

Hm, jak myślicie, czy jest możliwe, żeby połączyć fandom anime z malarstwem?
Moja mama jest po ASP i chciałaby sobie dorobić na robieniu jakichś obrazów albo czegoś w tym stylu, więc zastanawiałyśmy się, co by tu się mogło sprzedać. Pomyślałam, jak to fani anime potrafią wydać kupę kasy na jakieś tandetne gadżety i inne nie-wiadomo-co, ale czy łączenie tego z takim prawdziwym malowaniem miałoby jakikolwiek sens? A jak nie, to co by tu w dzisiejszych czasach namalować, żeby to ktokolwiek kupił?  cojest

#1507 2013-05-14 23:46:44

SoheiMajin
Moderator

Jeśli rysunek byłby, że tak lakonicznie się wyrażę, "zajebisty", to myślę, że kupcy by się znaleźli.

#1508 2013-05-14 23:49:06

coellus
Użytkownik

W Krakowie przy Rynku całkiem sporo schodzi portretów rysowanych na poczekaniu, ale to bardziej praca uliczna jest, a jeśli chodzi o malowanie jako takie... Nie wiem. Jedyne co, to miałam swego czasu znajomą, która robiła dekoracje do domu i wystawiała na allegro, jeśli jakieś inne zdolności manualne poza malowaniem wchodzą w rachubę, to czemu nie, na takich popierdółkach ponoć można dorobić.

Ty dulowaty userze!

#1509 2013-05-14 23:51:39

BB
Użytkownik

Mam kolege ktory zainwestowal w aerograf i nawet mu to wychodzi, ludzie chetni na malowanie sie znajduja no i rzecz jasna pieniadze jakies z tego tez przyzwoite ma.

#1510 2013-05-14 23:54:58

Syriusz15
Użytkownik

Maigo napisał:

Hm, jak myślicie, czy jest możliwe, żeby połączyć fandom anime z malarstwem?
Moja mama jest po ASP i chciałaby sobie dorobić na robieniu jakichś obrazów albo czegoś w tym stylu, więc zastanawiałyśmy się, co by tu się mogło sprzedać. Pomyślałam, jak to fani anime potrafią wydać kupę kasy na jakieś tandetne gadżety i inne nie-wiadomo-co, ale czy łączenie tego z takim prawdziwym malowaniem miałoby jakikolwiek sens? A jak nie, to co by tu w dzisiejszych czasach namalować, żeby to ktokolwiek kupił?  cojest

Nie oszukujmy się. Największa kasa byłaby pewnie na zajebiście wykonanych doujinach/rysunkach hentai. Ostatnio dowiedziałem się, że moja koleżanka z liceum robi na zlecenie obrazki + obrazki erotyczne (bez jakichś mocnych scen seksu) na deviantart i jacyś kupcy podobno na to są.

#1511 2013-05-15 00:23:23

Quithe
Użytkownik

Maigo, niech na start walnie jakiś mniejszy obraz z bardzo popularną postacią. Wystawcie na allegro, dajcie ogłoszenia na forach (tu też) i wyczaicie temat. Spróbować nie zaszkodzi. Pomysł jest ciekawy, myślę, że ma szansę (o ile cena nie zabije oczkod)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#1512 2013-05-15 00:45:56

Maigo
Użytkownik

Jeśli chodzi o jakieś dekoracje do domu niezwiązane z malarstwem, to pewnie na upartego można by coś wymyślić, ale mocną stroną mojej mamy jest raczej właśnie malowanie i pewnie wolałaby pójść w tę stronę. I tak to dla niej niepewny grunt, więc jakby dołożyć zajęcie, w którym nie jest pewna swoich sił, to pewnie by się od razu poddała. baka

Właśnie my też słyszałyśmy, że na takich rzeczach DA SIĘ zarobić, tylko problem w tym, w kogo by tu celować z tematem. Jest wyjście klasyczne, czyli jakieś kwiatki, krajobrazy i konie, tak żeby celować w ogół, ale nie wiem, czy to by się udało. I jest duża konkurencja. Można też popróbować z abstrakcją, ale to się wydaje jeszcze bardziej ryzykowne. No... doujinshi odpadają, ale rysunki/obrazy hentai (czy coś w tym kierunku) to też jest jakiś pomysł.  jezor Tylko gdzie to sprzedawać?
Dlatego pomyślałam o wyciągnięciu kasy od fanów anime, ale tu z kolei jest czarna dziura i wielka niewiadoma.

Quithe napisał:

Maigo, niech na start walnie jakiś mniejszy obraz z bardzo popularną postacią. Wystawcie na allegro, dajcie ogłoszenia na forach (tu też) i wyczaicie temat. Spróbować nie zaszkodzi. Pomysł jest ciekawy, myślę, że ma szansę (o ile cena nie zabije  oczkod)

Hm, no, chyba tak byłoby najlepiej  smile
Nie wyobrażam sobie jeszcze, jak taki obraz by wyglądał, ale chyba najlepiej go po prostu stworzyć i zobaczyć. Może nic z tego nie wyjdzie, ale może... Kto wie.
Może powinnyśmy stworzyć jakąś listę pomysłów i wypróbowywać je od góry. Tylko jak za dużo tam nie wyjdzie, to z kolei mama mi się zdemotywuje. Ciężka sprawa.

#1513 2013-05-15 01:00:44

SoheiMajin
Moderator

Na allegro. A po forach i facebookach się rozreklamować.

Zacznij od tego, po co ktoś miałby kupować taki obraz. Może np. jako prezent dla kogoś z jakiejś okazji. Więc się rysuje odpowiednie motywy. Najlepiej, żeby to było coś ze znanych anime, wtedy prawdopodobieństwo sprzedania rośnie kilkukrotnie. Co prawda wpadają prawa autorskie, ale który podmiot się tym przejmie cool

#1514 2013-05-15 01:38:56

Maigo
Użytkownik

Hm, chyba najpierw podsunę mamie Horo. W samym anime pewnie jest dużo w miarę artystycznych obrazków na wzór i powinno to ładnie wyglądać jako obraz, a fanów raczej jej nie brakuje, może ktoś się pokusi jezor

#1515 2013-06-08 09:56:21

Syriusz15
Użytkownik

Wie ktoś, co stało się z http://countdown.mandragon.info/   i czy ma zamiar jeszcze kiedykolwiek powrócić? ;(

#1516 2013-06-08 10:10:28

L0NG3r
Użytkownik

Jakby co, to tu masz to samo.
http://countdown.epikanime.net/index.html

LUNES - poniedziałek
DOMINGO - niedziela

Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.

#1517 2013-06-08 10:57:21

Syriusz15
Użytkownik

Fantastycznie! Dzięki. Bardzo byłem przyzwyczajony do stylu wyświetlania mandragona ;-)

#1518 2013-06-23 12:27:16

hamer006
Użytkownik

Witamy z powrotem!

#1519 2013-06-23 12:31:48

Usui-san
Użytkownik

A ja myślałem że zobaczę nowe ansi, sprawdzam kolejny raz czy wczyta stronę, patrzę, a tu po staremu wszystko. No nic.

#1520 2013-07-11 22:31:29

LagoonCompany
Użytkownik

Mam ochote obejrzeć Dargon Ball'a, przypomnieć sobie co się oglądało na RTL i tu mam pytanie, czy jest jakiś pl hard wersji Kai? Albo jakieś dobre źródło w sensownej jakości?

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

Stopka forum

© Animesub.info 2024